Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sød chilisauce - opskrift på hjemmelavet chilisauce

Sød chilisauce - opskrift på hjemmelavet chilisauce

billede med sød chilisauce
4.5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
439
SHARES
FacebookMessenger439PinterestEmailSMS

Sød chilisauce er nok noget de fleste blot køber på flaske i supermarkedet, men den er faktisk meget let at smække sammen selv hjemme i køkkenet. Og så smager den meget bedre.

Sød chilisauce er super godt til wokretter med oksekød, hjemmelavede forårsruller eller andre retter fra det thailandske og asiatiske køkken.

Anret ved at placere en lille skål på bordet - og lad dine gæster selv snuppe den mængde chilisauce, som de foretrækker.

Du kan jo i øvrigt justere styrken i saucen ved, at tilføre den lidt mere chili, men det er en smagssag.

Se også disse opskrifter:

  • Stegte ris - opskrift på fried rice med æg
  • Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller
  • Nemme forårsruller i ovn med spidskål og hakket kød
  • Tigerrejer og grønsager i chilisauce

Opskrift

Hjemmelavet sød chilisauce

Holger Rørby Madsen
4.5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Sød chilisauce er meget nemt at lave selv, og er det perfekte tilbehør til lækre wokretter, forårsruller eller tynde skiver mørbrad.
Antal: 1.5 dl
Ret: Sovs
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl riseddike
  • 100 g rørsukker
  • 1 lime (saften)
  • 1 rød chili (finthakket )

Fremgangsmåde

  1. Start med at snitte den røde chili helt fint. Skrab kernerne fra, og skær chilien i små stykker. Pas i øvrigt på fingrene, da chili kan ribbe lidt i huden.
  2. Kom den finthakkede røde chili op i en kasserolle, og tilsæt riseddike, økologisk rørsukker og saften af en hel lime.
  3. Kog det op under omrøring, og skru så lidt ned for varmen igen.
  4. Nu skal din chilisauce stå og simre 15-17 minutter under låg.
  5. Tag så chilisaucen af, og hæld den i en lille flaske, som du først har skoldet med kogende vand, så alle bakterier er dræbt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den søde chilisauce ser måske en anelse tynd ud, når du er færdig med kogningen, men lad dig ikke narre. Den tykner lidt under afkølingen på grund af sukkeret, der nærmest bliver til en tynd karamel.

Hvis du koger den for lang tid, vil den stivne helt under nedkølingen. Så er du advaret.

Sæt din flaske på køl, og nu kan saucen uden problemer holde sig i en 14 dages tid.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required