Sød chilisauce er meget nemt at lave selv, og er det perfekte tilbehør til lækre wokretter, forårsruller eller tynde skiver mørbrad.
Sød chilisauce er nok noget de fleste blot køber på flaske i supermarkedet, men den er faktisk meget let at smække sammen selv hjemme i køkkenet. Og så smager den meget bedre.
Sød chilisauce er super godt til wokretter med oksekød, hjemmelavede forårsruller eller andre retter fra det thailandske og asiatiske køkken.
Anret ved at placere en lille skål på bordet - og lad dine gæster selv snuppe den mængde chilisauce, som de foretrækker.
Du kan jo i øvrigt justere styrken i saucen ved, at tilføre den lidt mere chili, men det er en smagssag.
Opskrift på sød chilisauce
Hjemmelavet sød chilisauce
Ingredienser
- 1 dl riseddike
- 100 g rørsukker
- 1 lime - saften
- 1 rød chili - finthakket
Fremgangsmåde
- Start med at snitte den røde chili helt fint. Skrab kernerne fra, og skær chilien i små stykker. Pas i øvrigt på fingrene, da chili kan ribbe lidt i huden.
- Kom den finthakkede røde chili op i en kasserolle, og tilsæt riseddike, økologisk rørsukker og saften af en hel lime.
- Kog det op under omrøring, og skru så lidt ned for varmen igen.
- Nu skal din chilisauce stå og simre 15-17 minutter under låg.
- Tag så chilisaucen af, og hæld den i en lille flaske, som du først har skoldet med kogende vand, så alle bakterier er dræbt.
Få tilsendt opskriften på mail
Video
Tips
Den søde chilisauce ser måske en anelse tynd ud, når du er færdig med kogningen, men lad dig ikke narre. Den tykner lidt under afkølingen på grund af sukkeret, der nærmest bliver til en tynd karamel.
Hvis du koger den for lang tid, vil den stivne helt under nedkølingen. Så er du advaret.
Sæt din flaske på køl, og nu kan saucen uden problemer holde sig i en 14 dages tid.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: