Her er en opskrift på tigerrejer og grøntsager i wok (eller pande). En lækker aftensmad med tigerrejer, der steges med bla. sukkerærter og peberfrugt.
Tigerrejer og grøntsager er en nem og sund aftensmad, hvor tigerrejerne blandt andet får selskab af en dejlig chilisauce.
Retten er som sagt nem at lave, og det er en god måde at tilberede tigerrejer på.
Opskrift på tigerrejer og grøntsager
Ingredienser
- 1 rødløg - i tynde både
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 2 gulerødder - i julienne
- 1 rød peberfrugt - i strimler
- 1 gul peberfrugt - i strimler
- 1 bakke sukkerærter - i skrå skiver
- 1-1½ dl sød chilisauce
- lidt raps- eller jordnøddeolie til stegning
- 250 g tigerrejer - frosne, rå tigerrejer, optøede
- salt og friskkværnet peber
- 2-3 forårsløg - finthakket
- chili-/limekrydderi - evt. fra fra Santa Maria
Sådan gør du
- Start med at skære alle grønsager ud så de er klar til at blive brugt.
- Tag skallerne af tigerrejerne, skær ryggen op og fjern tarmen.
- Sæt ris over, som skal serveres til.
- Kom lidt olie i en wok og steg først gulerødder et par minutter, mens der røres i dem, krydr med salt og friskkværnet peber og tag dem af op.
- Svits peberfrugtene et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber og tag dem op.
- Steg løg i nogle minutter så de bliver lidt bløde, men IKKE tager farve, så rør i dem hele tiden. Krydr med salt og friskkværnet peber og tag dem op.
- Svits sukkerærter er par minutter og tag dem op.
- Steg tigerrejerne sammen med chili-/limekrydderi, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Steg dem til de bliver lyserøde og KUN netop møre, ellers bliver de seje og kedelige.
- Når de er næsten nok, kommes grønsagerne i sammen med chilisauce, det hele hele vendes rundt og varmes igennem.
- Tigerrejer og grøntsager i chilisauce serveres straks sammen med kogte ris, der er vendt med forårsløg.
Næringsindhold
Tigerrejer og grøntsager kan anvendes som en lækker forret - men også som en dejlig hovedret.
Se i øvrigt også denne guide til brug af wok.

Comments
No Comments