Indhold
Smørstegt laksefilet med græskarmos
Ingredienser
- 0,5 hokkaido græskar (i mindre tern)
- 1 bagekartoffel (i mindre tern)
- 2 fed hvidløg (hakket)
- 1 spsk ingefær (revet)
- 25 g smør
- 4 spsk kefir (eller mælk, måske lidt mere)
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
- 4 stk. laks (ca. 200 g/stk.)
- 50 g smør (smeltet)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 0,5 hokkaido græskar og 1 bagekartoffel skæres i mindre tern, der kommes i en gryde. Du behøver hverken at skrælle græskar eller kartofler. Kom også 2 fed hvidløg ved sammen med 1 spsk ingefær, der er revet.
- Tilsæt vand, så det netop dækker, og kog under låg ved svag varme i ca. 20 minutter, så det er mørt.
- Imens sætter du laksen i ovnen. Læg 4 stk. laks på bagepapir i et ildfast fad. Smelt 50 g smør, og pensl laksefileterne med smørret. Krydr også med salt og friskkværnet peber. Bages ca. 18 minutter ved 180 grader varmluft. Øs gerne lidt smør op over laksestykkerne en gang undervejs.
- Hæld vandet fra græskar og kartofler, og lad det lige dampe af. Tilsæt 25 g smør i tern, og mos det med en kartoffelmoser eller et piskeris. Du skal ikke bruge elpisker, og græskarmosen må gerne være lidt rustik.
- Vend 4 spsk kefir eller mælk i, og ønskes en mere lind konsistens, kan du tilsætte lidt mere kefir eller mælk. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på smørstegt laks
Smørstegt laksefilet er lækker aftensmad til hele familien, og her er den serveret med en børnevenlig græskarmos.
Jeg bruger hokkaido græskar, som ikke koster alverden, og da du ikke skal skrælle hverken græskar eller kartoffel, er det ret nemt at gå til.
Mens mosen koges, kan du smide laksen i ovnen. Det er altså en sund og nem ret. Inden servering kan du med fordel lige fjerne skindet. God fornøjelse,
Se flere opskrifter:
- Ovnbagt laks (nem opskrift på laks i ovn med stegetid)
- Pasta med citronsauce og laks
- Laks med stuvet spinat og kartofler
- Stegt laks med avocado og mango
Servering
Ved servering smørres et par spiseskefulde græskarmos på ud en tallerken, og derpå lægges en laksefilet. Dertil serveres gerne stegt grønkål eller dampede ærter. Et stykke brød passer også godt til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på smørstegt laksefilet. Kom gerne med din mening om retten her.