Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sliders

Sliders med bøf, ost og bløde løg

Sliders med oksekød
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
16
DELINGER
Facebook16PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Sliders med bøf, ost og bløde løg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sliders med bløde løg
  • Tip
  • Hvor stammer sliders fra?
  • Opskrifter
  • Kommentarer

Sliders med bøf, ost og bløde løg

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Sliders er en delikat måde at lave burgere på. De er små, saftige og nemme at håndtere. Her er en opskrift med blandt andet bøf og bløde løg.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød (ca. 7 % fedt)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1-2 spsk barbecuesauce
  • 8 skiver cheddarost
  • 5 stk løg (halve ringe)
  • 15 g smør
  • olivenolie
  • 12 slider-boller (brioche)
  • 2 stk tomater (skiver)
  • 4 stk drueagurker (i skiver skåret på langs)
  • 2 tsk sennep
  • 3 spsk mayonnaise
  • citronsaft
  • ketchup

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at skære tomaterne, så du har hele, runde skiver. Skær drueagurker i små skiver eller del dem på langs.
  2. Bland salt og peber samt 1-2 spsk. barbecuesauce i oksefarsen. Ælt det med fingrene. Form nu ca. 12 små oksebøffer.
  3. Skær løgene i halve og skær så halve løgringe ud.
  4. Smelt smør på panden og tilsæt løgene. Steg dem for medium varme, til de begynder at blive bløde og få farve. Hæld en smule vand, ca. en halv dl., på panden og lad vandet koge ind med løgene. Tag løgene af panden og sæt til side.
  5. Tænd ovnen på 180 grader, del alle bollerne på midten og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Steg oksebøfferne på samme pande, tilsæt olivenolie og en klat smør og steg bøfferne ca. tre minutter på samme side, til de får en god farve.
  7. Vend bøfferne og steg dem et minuts tid, før du kommer cheddarost på toppen, mens du steger videre et par minutter.
  8. Kom bollerne i ovnen og varm dem i et par minutter.
  9. Bland en sennepsdressing af sennep, mayonnaise og lidt citronsaft.
  10. Nu samler du dine sliders: Smør sennepsdressing på alle bolle-bundene. Placer så en tomatskive, bøfferne med ost, derefter de bløde løg, så drueagurk og til sidst kommer du en klat ketchup på den flade side af de øverste boller. Læg nu bollen på og du kan servere disse saftige miniburgere.

Næringsindhold

Kalorier887kcalKulhydrater51gProtein43gFedt55gMættet fedt19gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt20gTransfedt3gKolesterol156mgNatrium904mgKalium562mgKostfibre4gSukker9gVitamin A138IUVitamin C0.2mgCalcium129mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på sliders med bløde løg

Sliders er små miniburgere, som ser nuttede ud, og som er nemme at håndtere for børn.

Men os voksne kan også lide at spise dem, da man kan spise en lille burger ad gangen og ikke behøver at spise sig igennem en kæmpe portion.

Disse er meget saftige og fulde af smag, da de både indeholder oksebøf, bløde løg, cheddarost og drueagurk. En mundfuld, som man bare vil have flere af.

Spis dem med en god skål salat, for der er ikke meget plads til grøntsager i de småbitte burgere.

Tip

Bemærk, at jeg ælter salt, peber og barbecuesauce ind i burgerbøfferne. Det er for at give smag og saftighed, og tro mig, det virker.

Du kan sagtens udelade det trin, men giv det en chance, hvis du har barbecuesauce.

Sliders kan laves med alverdens ingredienser. Du kan også selv bage burgerbollerne. Sliders serveres tit i bløde boller som briocheboller i stedet for de gængse lettere tørre burgerboller.

Hvor stammer sliders fra?

Ofte vil du se ordet i flertal, sliders, fordi der typisk serveres tre miniburgere med forskelligt fyld.

De små burgere er angiveligt inspireret af den amerikanske burgerkæde White Castle, som solgte små burgere med stegte løg.

Adskillige amerikanske medier hævder, at ordet slider stammer fra amerikanske soldater, der kaldte de miniatureburgerne for sliders, fordi de gled ned i en fart.

Og det gør de stadig. De er superlækre.

Opskrifter

Det er alletiders hit at servere sliders til en børnefødselsdag eller en fest for vennerne, netop fordi de er så lette at håndtere.

Lav forskellige slags og stik en tandstik eller en festlig pind igennem og server dem på et fad. Du kan også lade dig inspirere af burgerkæderne og vikle et stykke madpapir om burgerne.

Se opskrifter på hjemmelavede burgere:

  • Skønne miniburgere med frikadeller
  • Pulled pork burger
  • Lakseburger
  • Sådan laver du en Big Mac
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required