Sliders er en delikat måde at lave burgere på. De er små, saftige og nemme at håndtere. Her er en opskrift med blandt andet bøf og bløde løg.
Sliders er små miniburgere, som ser nuttede ud, og som er nemme at håndtere for børn.
Men os voksne kan også lide at spise dem, da man kan spise en lille burger ad gangen og ikke behøver at spise sig igennem en kæmpe portion.
Disse er meget saftige og fulde af smag, da de både indeholder oksebøf, bløde løg, cheddarost og drueagurk. En mundfuld, som man bare vil have flere af.
Spis dem med en god skål salat, for der er ikke meget plads til grøntsager i de småbitte burgere.
Opskrift på sliders med bløde løg
Sliders med bøf, ost og bløde løg
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød - ca. 7 % fedt
- salt og friskkværnet peber
- 1-2 spsk barbecuesauce
- 8 skiver cheddarost
- 5 stk løg - halve ringe
- 15 g smør
- olivenolie
- 12 slider-boller - brioche
- 2 stk tomater - skiver
- 4 stk drueagurker - i skiver skåret på langs
- 2 tsk sennep
- 3 spsk mayonnaise
- citronsaft
- ketchup
Fremgangsmåde
- Begynd med at skære tomaterne, så du har hele, runde skiver. Skær drueagurker i små skiver eller del dem på langs.
- Bland salt og peber samt 1-2 spsk. barbecuesauce i oksefarsen. Ælt det med fingrene. Form nu ca. 12 små oksebøffer.
- Skær løgene i halve og skær så halve løgringe ud.
- Smelt smør på panden og tilsæt løgene. Steg dem for medium varme, til de begynder at blive bløde og få farve. Hæld en smule vand, ca. en halv dl., på panden og lad vandet koge ind med løgene. Tag løgene af panden og sæt til side.
- Tænd ovnen på 180 grader, del alle bollerne på midten og placer dem på en bageplade med bagepapir.
- Steg oksebøfferne på samme pande, tilsæt olivenolie og en klat smør og steg bøfferne ca. tre minutter på samme side, til de får en god farve.
- Vend bøfferne og steg dem et minuts tid, før du kommer cheddarost på toppen, mens du steger videre et par minutter.
- Kom bollerne i ovnen og varm dem i et par minutter.
- Bland en sennepsdressing af sennep, mayonnaise og lidt citronsaft.
- Nu samler du dine sliders: Smør sennepsdressing på alle bolle-bundene. Placer så en tomatskive, bøfferne med ost, derefter de bløde løg, så drueagurk og til sidst kommer du en klat ketchup på den flade side af de øverste boller. Læg nu bollen på og du kan servere disse saftige miniburgere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Bemærk, at jeg ælter salt, peber og barbecuesauce ind i burgerbøfferne. Det er for at give smag og saftighed, og tro mig, det virker.
Du kan sagtens udelade det trin, men giv det en chance, hvis du har barbecuesauce.
Sliders kan laves med alverdens ingredienser. Du kan også selv bage burgerbollerne.
Sliders serveres tit i bløde boller som briocheboller i stedet for de gængse lettere tørre burgerboller.
Hvor stammer sliders fra?
Ofte vil du se ordet i flertal, sliders, fordi der typisk serveres tre miniburgere med forskelligt fyld.
De små burgere er angiveligt inspireret af den amerikanske burgerkæde White Castle, som solgte små burgere med stegte løg.
Adskillige amerikanske medier hævder, at ordet slider stammer fra amerikanske soldater, der kaldte de miniatureburgerne for sliders, fordi de gled ned i en fart.
Og det gør de stadig. De er superlækre.
Opskrifter
Det er alletiders hit at servere sliders til en børnefødselsdag eller en fest for vennerne, netop fordi de er så lette at håndtere.
Lav forskellige slags og stik en tandstik eller en festlig pind igennem og server dem på et fad. Du kan også lade dig inspirere af burgerkæderne og vikle et stykke madpapir om burgerne.
Se opskrifter på hjemmelavede burgere:
Skønne miniburgere med frikadeller
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: