Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skovdue i rødvin

Skovdue i rødvin

Skovdue i rødvin
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Skovdue i rødvin med morkler og solbær er en smuk ret, hvor de forskellige dele er nøje tilpasset. En ret, der tilfredsstiller alle sanser.

Skovdue har en karakteristisk smag, som passer eminent til en kraftig rødvin og de fine solbær.

Denne opskrift bruger kun lår og bryster fra skovduen, og retten er både smuk at se på og dejlig at spise.

Opskriften er udviklet af Løgismose, som anbefaler, at du drikker den samme rødvin til retten, som du bruger i den.

Opskrift på skovdue i rødvin

Skovdue i rødvin

Løgismose
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Skovdue i rødvin med morkler og solbær er en smuk ret, hvor de forskellige dele er nøje tilpasset. En ret, der tilfredsstiller alle sanser.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 skovduer flåede og rensede
  • 4 dl rødvin gerne den, der serveres til retten
  • 2 dl hønsesky kraftig
  • 3 dl demi glace
  • 2 spsk smør
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g morkler udblødte og tørrede
  • 4 løg
  • 100 g solbær
  • lidt timian
  • lidt rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Ordn duerne ved at skære lår og bryst fra benet.
  2. Brun lår og brystkød godt af i smør i en gryde og tag dem op.
  3. Pil og halvér løgene og steg dem i samme gryde på skærefladen, til de er mørkebrune.
  4. Svits morklerne og hvidløg i samme gryde. Tilsæt 4 dl. rødvin og lad blandingen reducere helt ned, til der næsten ikke er nogen væske tilbage.
  5. Tilsæt hønsesky, demi glace, timian, rosmarin og de brunede lår og lad det hele simre ved svag varme i ca. 30 minutter, eller til lårene er helt møre.
  6. Tilsæt de brunede halve løg og brystkødet og kog retten op.
  7. Læg et låg på gryden, sluk for varmen, tag gryden af kogepladen og lad retten trække 10-12 minutter.
  8. Smag til med salt og peber og drys med solbær lige inden servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Fakta og tip

Du kan for eksempel servere skovdue i rødvin med kogte, pillede aspargeskartofler og ristede skovsvampe.

I opskriften indgår demi glace, som er en kraftig fond, der er en super base for en god sovs. Du kan købe den eller lave den selv.

Skovdue i rødvin med morkler og solbær er udviklet af Løgismose, der blandt andet producerer fødevarer og importerer vine.

Se andre vildtopskrifter her:

Stegt fasanbryst

Vildragout - lækker, nem gryderet

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required