• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Skinkemignon med timian og sennepssky

skinkemignon med sennepssky
Skinkemignon er meget fedtfattig udskæring fra grisen, og den er god at stege i gryde. Her anrettet med en lækker sennepssky. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. april 2024 - Udgivet:  8. februar 2016

Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Skinkemignon kommer fra grisens yderlår, og er et fint stykke kød at stege. Og til en fornuftig pris. Her lavet med timian og en smagfuld sennepssky.
  2. Opskrift på nem skinkemignon
  3. Skinkemignon med timian og sennepssky
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tilbehør
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Skinkemignon kommer fra grisens yderlår, og er et fint stykke kød at stege. Og til en fornuftig pris. Her lavet med timian og en smagfuld sennepssky.

Skinkemignon er faktisk lårtungen fra grisens yderlår.

Det er et mindre stykke kød, der sjældent vejer over 500 gram, så er I flere til middag, ja så skal du købe nogle stykker.

Skinkemignon er til gengæld meget nem at tilberede, og det tager kun omkring en halv times tid.

Den kan også langtidssteges, og det sker ved 100 grader i ovnen. Kødet er færdigt når det når en kernetemperatur på 65 grader.

Opskriften er beregnet til ca. 2-3 personer. Se også hvordan du steger den perfekte flæskesteg i ovn.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Ribbensteg
  • Glaseret skinke i ovn
  • Helstegt svinemørbrad i ovn

Opskrift på nem skinkemignon

skinkemignon med sennepssky

Skinkemignon med timian og sennepssky

Skinkemignon kommer fra grisens yderlår, og er et fint stykke kød at stege. Og til en fornuftig pris. Her lavet med timian og en smagfuld sennepssky.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g skinkemignon
  • 2 spsk balsamico
  • 2 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • 2 tsk sennep
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk timian - tørret
  • 1 tsk æbleeddike - eller gastrik
  • 1 tsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Smør først din skinkemignon ind i et par spiseskefulde balsamico, og lad det trække fem minutter.
  • Kom en god klat smør i en gryde, og lad det brune af.
  • Læg så kødet ned i gryden, og brun det grundigt på alle sider. Skinkemignonen skal have en god stegeskorpe! Krydr med friskkværnet peber og en smule groft salt.
  • Kom så kalvefond i gryden sammen med sennep, timian, fløde og æbleeddike, og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen, og lad nu din skinkemignon simre i 25 minutter under låg. Vend den halvvejs.
  • Tag den op, og pak den ind i sølvpapir, hvor den hviler 10 minutter.
  • Kog imens din sennepsksky op, og jævn den med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  • Smag skyen til med æbleeddike, salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
431
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
181
mg
60
%
Natrium
 
1339
mg
58
%
Kalium
 
868
mg
25
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
48
g
96
%
Vitamin A
 
834
IU
17
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør

Til den stegte skinkemignon kan du evt. servere bagte persillerødder og søde kartofler med timian og olivenolie.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Andersson

    juni 13, 2024 at 9:50 pm

    Super nemt og lækkert...den sennepssovs er fantastisk

    Svar
  2. Lis Sørensen

    februar 11, 2018 at 5:22 pm

    Hvor meget sennep?

    Svar
  3. Lene P Namo

    juli 07, 2017 at 2:33 pm

    Hej. I har glemt at skrive hvor meget sennep ca der skal bruges.. brugte opskriften på nem sovs med sennep kalve fond og timian istedet????????

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required