Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skinkemignon

Skinkemignon med timian og sennepssky

skinkemignon med sennepssky
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook33PinterestSMSEmailMessenger
33
DELINGER
Indhold
  • Skinkemignon med timian og sennepssky
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nem skinkemignon
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Skinkemignon med timian og sennepssky

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Skinkemignon kommer fra grisens yderlår, og er et fint stykke kød at stege. Og til en fornuftig pris. Her lavet med timian og en smagfuld sennepssky.
Antal: 2
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g skinkemignon
  • 2 spsk balsamico
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl kalvefond (vand + koncentrat)
  • 2 tsk sennep
  • 2 tsk timian (tørret)
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk æbleeddike (eller gastrik)
  • 1 tsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Smør først 400 g skinkemignon ind i 2 spsk balsamico, og lad det trække fem minutter.
  2. Kom en god klat smør i en gryde, og lad det brune af.
  3. Læg så kødet ned i gryden, og brun det grundigt på alle sider. Skinkemignonen skal have en god stegeskorpe! Krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Kom så 2 dl kalvefond i gryden sammen med 2 tsk sennep, 2 tsk timian, 1 dl fløde og 1 tsk æbleeddike, og lad det koge op.
  5. Skru ned for varmen, og lad nu din skinkemignon simre i 25 minutter under låg. Vend den halvvejs.
  6. Tag den op, og pak den ind i sølvpapir, hvor den hviler 10 minutter.
  7. Kog imens din sennepsksky op, og jævn den med 1 tsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  8. Smag skyen til med æbleeddike, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier431kcalKulhydrater10gProtein48gFedt22gMættet fedt13gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.02gKolesterol181mgNatrium1339mgKalium868mgKostfibre1gSukker5gVitamin A834IUVitamin C4mgCalcium55mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på nem skinkemignon

Skinkemignon er faktisk lårtungen fra grisens yderlår.

Det er et mindre stykke kød, der sjældent vejer over 500 gram, så er I flere til middag, ja så skal du købe nogle stykker.

Skinkemignon er til gengæld meget nem at tilberede, og det tager kun omkring en halv times tid.

Den kan også langtidssteges, og det sker ved 100 grader i ovnen. Kødet er færdigt når det når en kernetemperatur på 65 grader.

Opskriften er beregnet til ca. 2-3 personer. Se også hvorda n du steger den perfekte flæskesteg i ovn.

Se flere opskrifter:

  • Ribbensteg
  • Glaseret skinke i ovn
  • Helstegt svinemørbrad i ovn

Tilbehør

Til den stegte skinkemignon kan du evt. servere bagte persillerødder eller honningglaserede pastinakker og søde kartofler med timian og olivenolie.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Andersson skriver

    juni 13, 2024 at 9:50 pm

    Super nemt og lækkert...den sennepssovs er fantastisk

    Svar
  2. Lis Sørensen skriver

    februar 11, 2018 at 5:22 pm

    Hvor meget sennep?

    Svar
  3. Lene P Namo skriver

    juli 07, 2017 at 2:33 pm

    Hej. I har glemt at skrive hvor meget sennep ca der skal bruges.. brugte opskriften på nem sovs med sennep kalve fond og timian istedet????????

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required