Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Skinkemignon med timian og sennepssky

Skinkemignon med timian og sennepssky

skinkemignon med sennepssky
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMS
Opdateret: 19. april 2024 - Udgivet: 8. februar 2016

Skinkemignon kommer fra grisens yderlår, og er et fint stykke kød at stege. Og til en fornuftig pris. Her lavet med timian og en smagfuld sennepssky.

Skinkemignon er faktisk lårtungen fra grisens yderlår.

Det er et mindre stykke kød, der sjældent vejer over 500 gram, så er I flere til middag, ja så skal du købe nogle stykker.

Skinkemignon er til gengæld meget nem at tilberede, og det tager kun omkring en halv times tid.

Den kan også langtidssteges, og det sker ved 100 grader i ovnen. Kødet er færdigt når det når en kernetemperatur på 65 grader.

Opskriften er beregnet til ca. 2-3 personer. Se også hvordan du steger den perfekte flæskesteg i ovn.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Ribbensteg
  • Glaseret skinke i ovn
  • Helstegt svinemørbrad i ovn

Opskrift på nem skinkemignon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skinkemignon med timian og sennepssky

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 431
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g skinkemignon
  • 2 spsk balsamico
  • 2 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • 2 tsk sennep
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk timian - tørret
  • 1 tsk æbleeddike - eller gastrik
  • 1 tsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Smør først din skinkemignon ind i et par spiseskefulde balsamico, og lad det trække fem minutter.
  2. Kom en god klat smør i en gryde, og lad det brune af.
  3. Læg så kødet ned i gryden, og brun det grundigt på alle sider. Skinkemignonen skal have en god stegeskorpe! Krydr med friskkværnet peber og en smule groft salt.
  4. Kom så kalvefond i gryden sammen med sennep, timian, fløde og æbleeddike, og lad det koge op.
  5. Skru ned for varmen, og lad nu din skinkemignon simre i 25 minutter under låg. Vend den halvvejs.
  6. Tag den op, og pak den ind i sølvpapir, hvor den hviler 10 minutter.
  7. Kog imens din sennepsksky op, og jævn den med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  8. Smag skyen til med æbleeddike, salt og peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 431kcalKulhydrater: 10gProtein: 48gFedt: 22gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.02gKolesterol: 181mgNatrium: 1339mgKalium: 868mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 834IUVitamin C: 4mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tilbehør

Til den stegte skinkemignon kan du evt. servere bagte persillerødder og søde kartofler med timian og olivenolie.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Andersson skriver

    juni 13, 2024 at 9:50 pm

    Super nemt og lækkert...den sennepssovs er fantastisk

    Svar
  2. Lis Sørensen skriver

    februar 11, 2018 at 5:22 pm

    Hvor meget sennep?

    Svar
  3. Lene P Namo skriver

    juli 07, 2017 at 2:33 pm

    Hej. I har glemt at skrive hvor meget sennep ca der skal bruges.. brugte opskriften på nem sovs med sennep kalve fond og timian istedet????????

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required