Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Æggeretter › Skidne æg - klassisk ret og opskrift til påskefrokost

Skidne æg - klassisk ret og opskrift til påskefrokost

billederesultat for skidne æg
4.8 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
526
SHARES
FacebookMessenger526PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. maj 2024 - Udgivet: 7. april 2023

Skidne æg er en traditionel dansk æggeret, hvor kogte æg serveres i en sennepssovs. Trods navnet er retten et sikkert hit på påskebordet.

Skidne æg er måske ikke det mest flatterende navn til en mad, men det hedder det ikke desto mindre.

Det kan godt være at navnet ikke er så pænt, men det smager altså rigtig godt, og her er opskriften.

Navnet skidne æg spises traditionelt påskelørdag, og navnet er givet, fordi det efterfølger de to helligdage Skærtorsdag og Langfredag.

Disse dage måtte man ikke lave noget, hvilket også gjaldt rengøring og tøjvask.

Navnet er altså mere rettet mod husets og tøjets tilstand end mod selve retten. Måske hjælper det lidt på opfattelsen af æggeretten.

Opskriften er beregnet til to personer, men er nem at gange op.

Se også disse opskrifter:

  • Solæg
  • Påskefrokost
  • Oeufs mimosa
  • Blødkogt æg
  • Smilende æg

Opskrift på nemme skidne æg

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Skidne æg

4.80 fra 29 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 570
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 æg - kogt som "smilende æg" (ca. 7 minutter)
  • 100 g bacon - i tern, stegt sprøde og dryppet af på køkkenrulle
  • 15 g smør
  • 2 spsk hvedemel - med top
  • 4 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk fiskesennep - eller brug dijonsennep, mængden tilpasses efter hvor stærk du kan lide sovsen
  • ½ tsk Herbamare - grønsagsbouillon
  • karse
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 tsk smør
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at stege bacon sprød og gyldent og lad det dryppe af på køkkenrulle.
  2. Smelt smør i en gryde og tilsæt melet, pisk det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, til det har den rette konsistens (gerne lidt tyk).
  3. Lad det småkoge et par minutter, rør i det af og til, så melsmagen koges væk.
  4. Tilsæt Herbamare og smag til med salt, friskkværnet peber og så meget sennep som du kan lide. Skru ned for varmen, så sovsen bare holdes varm.
  5. Smelt 1 tsk. smør på en slip-let pande og læg rugbrødet på, lad det stege ved middel varme i 2-3 minutter på hver side. Tag det af varmen og lad det dryppe af på køkkenrulle.
  6. Kog æggene i ca. 7 minutter til de er "smilende". Hæld lidt koldt vand over og pil dem.
  7. Læg dem alle, undtagen 1, i et fad. Hæld sovsen over og drys med bacon og karse.
  8. Skær det sidst æg over og læg i fadet.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 570kcalKulhydrater: 47gProtein: 34gFedt: 27gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.4gKolesterol: 373mgNatrium: 1651mgKalium: 538mgKostfibre: 4gSukker: 12gVitamin A: 1054IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 346mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Server straks med det ristede rugbrød.

Skidne æg er en rigtig god ret til påskefrokosten - men den kan selvfølgelig også spises på andre tider af året.

Se også de populære opskrifter på påskeretter.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tove Irene Pedersen skriver

    april 17, 2025 at 9:39 am

    Kan man varme sovsen op til servering dagen efter det er lavet?
    Mangler tid.. 🙈

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 17, 2025 at 1:12 pm

      Hej Tove
      Det bør du sagtens kunne gøre.
      God påske - de bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Leif Lechuga Arildsen skriver

    juni 05, 2021 at 2:19 pm

    Hvem er det der ikke kan stave og har troet det hed skidne æg?
    Det er en misforståelse af de store, næsten lige så stor som misforståelserne og knap og nap samt godt og vel, der henholdsvis er lidt mindre end og lidt mere end.
    Der hedder Skiden æg, og er opkaldt efter Skiden lørdag.
    Skiden lørdag var påske lørdag, en hverdag mellem 2 høj helligdage på begge sider, hvor huset var blevet skident, for der måtte ikke arbejdes på høj helligdage, og derfor heller ikke gøres rent.

    Svar
    • henrik krebs jensen skriver

      april 07, 2023 at 12:51 pm

      og mens vi er ved sprogbrug, bør du vide, at påskelørdag skrives i et ord. Ligesom højhelligdage. Sammensatte navneord er desværre ved at glide ud af dansk skriftsprog som følge af engelskfunderede it-ordbøger.

      Svar
  3. Conni skriver

    april 03, 2021 at 3:56 pm

    Fine og lækre opskrifter men mangler ofte en mere moderne anretning som inspiration hilsen conni

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required