• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

billederesultat for skagenslapper
Lækre og hjemmebagte skagenslapper med solsikkekerner, blå birkes og sesamfrø. Foto: John Hornbek.

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  16. maj 2021

Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.
  2. Opskrift på skagenslapper
  3. Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Om John Hornbek
Gå til opskrift

Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.

Skagenslapper er populære morgenbrød, som du nok kender fra bageren, men du kan sagtens bage dem selv.

Her er nemlig John Hornbeks opskrift på hjemmebagte skagenslapper med solsikkekerner og blå birkes, så du kan lave dine egne lækre morgenstykker.

Opskriften giver 6 stk., men du kan nemt gange op til eks. det dobbelte, hvis du har brug for det.

Opskrift på skagenslapper

billederesultat for skagenslapper

Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.
Bedømmelse
4.8 fra 11 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 50 minutter minutter
Antal 6 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: John Hornbek

Ingredienser

  • 225 g manitoba hvedemel
  • 50 g durum mel
  • 5 g salt
  • 25 g kerneblanding
  • 6 g Optimax bageenzymer - kan udelades
  • 11 g hvedesur - kan udelades
  • 6 g tørgær
  • 165 ml vand - svarende til 165 gram
  • blanding af Blå Birkes og Sesam - til toppen
  • solsikkekerner - til bunden

Fremgangsmåde

  • Kom alle de tørre ingredienser i røreskålen. Bland det godt sammen og tilsæt vand.
  • Dejen røres sammen på maskine på langsom hastighed til dejen er blank og smidig.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
  • Tag dejen ud på bordet og stræk og fold den nogle gange.
  • Rul dejen ud til en lang pølse.
  • Kom solsikkekerner langs med pølsen. Løft pølsen over på solsikkekernerne og tryk nu pølsen lidt flad så kernerne samtidig sætter sig fast i bunden.
  • Lad dejen hvile tildækket under plast i 15 minutter.
  • Sprøjt på toppen med en vandforstøver. Drys en blanding af blå birkes og sesam på toppen.
  • Med en dejskraber hakkes stykker ud af dejen - jeg laver 6 stk.
  • Stykkerne placeres nu på din hul-bageplade eller på alm. bageplade.
  • Nu skal dine skagenslapper hæves. Hæves på pladen under plastikkasse i 40 - 45 minutter.
  • Bages i 17-20 minutter i opvarmet ovn (200 grader (varmluft) med damp i ovnen.
  • Husk at lukke damp ud af ovnen 5-10 minutter før dine skagenslapper er færdigbagt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Dy færdigbagte skagenslapper køles af på en rist inden de nydes.

Se også opskriften på de klassiske rundstykker her.

Om John Hornbek

Se også disse opskrifter:

  • Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn
  • Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før
  • Hjemmebagt rugbrød
  • Birkes - hvad er det? Og hvor sunde er de?
Om
John Hornbek

  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Barbara

    marts 16, 2023 at 3:47 pm

    Kan man lave dejen dagen i forvejen?

    Svar
  2. Jan Kongstad

    april 18, 2021 at 9:48 am

    Kære Holger
    hvad er forskellen på Optimax bageenzymer og Flutes Basis og evt. andre bageenzymer?
    Venlig hilsen
    Jan

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required