• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon

sennepsglaseret svinemørbrad
En virkelig god og sennepsglaseret svinemørbrad med bacon, der bliver dejlig sticky og med masser af smag. Mørbraden masseres grundigt med brun farin, paprika og salt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. januar 2022 - Udgivet:  23. marts 2023

Del gerne:
6.5k
SHARES
FacebookMessenger6.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se min opskrift på en sticky og sennepsglaseret svinemørbrad med bacon, hvor mørbraden gnubbes med brun farin, paprika og salt.
  2. Opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad
  3. Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift

Se min opskrift på en sticky og sennepsglaseret svinemørbrad med bacon, hvor mørbraden gnubbes med brun farin, paprika og salt.

Man kan lave mørbrad på mange måder, men du skal ikke snyde dig selv for denne opskrift med sennepsglaseret svinemørbrad med bacon.

Den bliver sticky og klistret på den gode måde, og der er masser af smag i den.

Mørbraden steges først på panden, og efter glasering steges den færdig i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Baconmørbrad i fad
  • One pot mørbrad
  • Mørbradgryde
  • Mørbrad i fad med fløde og bacon

Opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad

sennepsglaseret svinemørbrad

Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon

Se min opskrift på en sticky og sennepsglaseret svinemørbrad med bacon, hvor mørbraden gnubbes med brun farin, paprika og salt.
Bedømmelse
4.9 fra 15 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudses
  • 3 tsk brun farin
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 5 skiver bacon

Rub

  • 2 tsk sennep - gerne Maille med honning
  • 2 tsk brun farin

Fremgangsmåde

  • Afpuds svinemørbraden for sølvsenen og andre urenheder.
  • Bland brun farin med paprika og salt, og mas det godt sammen. Gnub så den hjemmelavede rub grundigt ind i mørbraden.
  • Vikl fem skiver bacon om mørbraden, og fastgør skiverne med enten tandstikker eller kødnåle.
  • Kom en smule olie på en middelvarm pande, og svits nu mørbraden cirka syv minutter på hver side. Uden at vende kødet undervejs, da den skal stå og blive sticky, hvor den brune farin langsomt karamelliserer.
  • Men altså cirka syv minutter på hver side, hvor varmen ikke er så høj, at kødet brænder på, men heller ikke så lav at det koger i stedet for at stege.
  • Læg svinemørbraden i et ildfast fad. Rør brun farin og sennep sammen, og smør det ud på oversiden af mørbraden.
  • Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor svinemørbraden nu skal stege i cirka 13 minutter.
  • Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i mindst 10 minutter inden udskæring med en skarp kniv.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
222
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
1037
mg
45
%
Kalium
 
599
mg
17
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
82
IU
2
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Servér den sennepsglaserede og sticky svinemørbrad med hasselback kartofler og en spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karsten

    juli 26, 2024 at 6:11 pm

    Fantastisk ret

    Svar
  2. Anette Hedegaard Lønstrup

    maj 06, 2024 at 1:05 pm

    Opskriften vakte stor begejstring i hele familien og nem at gå til.

    Svar
  3. Grete Sørensen

    marts 11, 2024 at 8:37 pm

    Hej.
    Jeg har netop købt en AirFryer.
    Var det mon en ide, at I under de sædvanlige oplysninger også skrev fremgangsmåden i en AirFryer??

    Svar
  4. Helle Thorn

    september 29, 2023 at 7:09 pm

    7 minutter på hver side. Hvor mange sider regner du med til en mørbrad? 😊

    Svar
  5. Pia Nielsen

    december 28, 2022 at 11:00 pm

    Nøj - det blev godt:-) - tak for det...

    Svar
  6. Nymark

    april 05, 2022 at 11:05 am

    Super lækker

    Svar
  7. Per

    januar 21, 2018 at 9:55 am

    Hvordan steger man møder på hver side, når noget er rund ....????
    Den må faktisk have tre sider.... En side hele vejen rundt, og de to ender...
    Det er ikke til at få mørbraden til at stå på højkant på enden mens den bruner.
    Okay.....men lidt sjov skal vi da have - det hører med til madlavning, ved jeg efter mange år i restaurations køkkener.
    Tak for gode ideer

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 21, 2018 at 3:17 pm

      Hej Per

      He he - godt spørgsmål. For hvor mange sider har en cirkel 🙂

      Tak for det - og fortsat rigtig god dag til dig.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  8. connie s

    juli 22, 2017 at 11:02 am

    Den bedste mørbrad jeg har serveret for mine gæster - alle var begejstret - ikke sidste gang den er lavet 🙂

    Svar
    • Madensverden.dk

      juli 23, 2017 at 11:36 am

      Mange tak, Connie det er jeg meget glad for at høre.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  9. Lone Gregersen

    april 28, 2017 at 2:07 pm

    Har I nogle erfaringer med at holde "pause" mellem de to stegninger, så man evt. Kan lave noget på forhånd i forbindelse med at man skal have gæster?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 28, 2017 at 2:24 pm

      Hej Lone
      Godt spørgsmål. Nej, ikke umiddelbart, men 10-15 minutter gør nok ikke noget. Men jeg ville ikke lave første del om formiddagen, og så anden del til spisning om aftenen. Så mit råd er, at du laver det nogenlunde i et træk. Desværre.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
  10. mogens nymark

    april 20, 2017 at 3:49 pm

    hvordan vil i stege kødet på begge sider uden at vende kødet ?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 20, 2017 at 3:56 pm

      Hej Mogens
      Godt du spørger. Det jeg mener er, at man ikke skal vende det hele tiden, men blot en enkelt gang. Håber det giver mening.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
      • Ejner Munkebro

        marts 14, 2023 at 7:40 am

        Hej Holger.
        Jeg ville have spurgt om det samme. Måske var det en ide at tydeliggøre det i selve opskriften, så tvivlen ryddes af vejen? Men opskriften skal prøves - som det allerede er tilfældet med mange af jeres gode opskrifter.
        Mange hilsner
        Ejner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required