• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sellerisalat med spidskål og bacon

Sellerisalat med spidskål og bacon

billede med sellerisalat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. marts 2025 - Udgivet:  21. november 2017

Det her er en virkelig lækker opskrift på sellerisalat med spidskål, som også vendes med forårsløg og sprøde bacontern. Perfekt tilbehør til retter med kød.

Sellerisalat er en både mættende og indbydende salat, der passer perfekt til retter med kød. Eller nyd den som den er som hovedret, hvor den serveres sammen med et stykke nybagt brød.

Knoldselleri deler ofte vandene, hvor nogen elsker sellerien, mens andre virkelig afskyr den.

Med denne opskrift vil jeg dog vove påstanden om, at alle synes det smager super godt. Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Ovnbagt knoldselleri

Sellerigryde med mørbrad og spinat

Selleripure - lækker pure af knoldselleri

Selleri med parmaskinke

Opskrift på sellerisalat

billede med sellerisalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sellerisalat med spidskål og bacon

5 fra 1 stemme
Det her er en virkelig lækker opskrift på sellerisalat med spidskål, som også vendes med forårsløg og sprøde bacontern. Perfekt tilbehør til retter med kød.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 knoldselleri
  • 1 lille spidskål
  • 1 bundt forårsløg
  • 200 g bacon - i tern
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • timian - tørret
  • olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Knoldselleri skrælles og det nemmeste er blot at skære siderne af med en skarp kniv. Skær derefter sellerien ud i mindre tern på cirka 1,5 gange 1,5 centimeter. Kom selleritern i en skål, og vend dem med lidt olivenolie, salt og tørret timian.
  2. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel selleritern på den ene halvdel af pladen.
  3. På den anden halvdel fordeles bacontern, hvorefter pladen stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og nu skal selleri og bacon have cirka 17-18 minutter.
  4. Spidskål snittes i tynde strimler og forårsløg i mundrette stykker.
  5. Varm en pande op og kom lidt olie på. Sauter nu forårsløg og spidskål i et par minutter ved en god varme, og kom lidt mere olie på undervejs. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og kom derefter indholdet i et serveringsfad.
  6. Kom ligeledes de færdigstegte selleritern og bacon ved.
  7. Persille hakkes fint og blandes sammen med resten. Vend sellerisalaten forsigtigt rundt og dryp eventuelt lidt mere olivenolie over. Kan også smages til med friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcalKulhydrater: 29gProtein: 16gFedt: 10gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 1788mgKalium: 1104mgKostfibre: 9gSukker: 3gVitamin A: 573IUVitamin C: 114mgCalcium: 193mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den sunde sellerisalat mætter godt, og du kan blandt andet servere den til en culottesteg, flæskesteg med sprøde svær og stegt medister. Og meget andet. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 31, 2025 at 3:27 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required