Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Sauteret spidskål med bacon, rødløg og majs

Sauteret spidskål med bacon, rødløg og majs

billede med sauteret spidskål i pande
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
424
SHARES
FacebookMessenger424PinterestEmailSMS

Her er opskriften på sauteret spidskål, der steges på panden sammen med friske majs, rødløg og små stykker bacon. Virkelig lækker tilbehør.

Sauteret spidskål smager super godt, og her har spidskålen fået godt selskab.

Spidskålen sauteres nemlig sammen med lidt bacon, rødløg og friske majskerner, og det smager altså bare godt.

Det er tilbehør, som du kan lave på omkring 10 minutter, så det er samtidig en hurtig ret.

Jeg bruger sauteret spidskål som bund under tynde skiver flat iron steak og en ball tip steg, men det kan faktisk også gå sammen med kylling og andre oksestege.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Spidskålssalat

Ovnbagt spidskål med skinke

Stuvet spidskål

Opskrift på sauteret spidskål

Sauteret spidskål - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her er opskriften på sauteret spidskål, der steges på panden sammen med friske majs, rødløg og små stykker bacon. Virkelig lækker tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 10 skiver bacon
  • 2 spsk smør
  • 1 rødløg stort
  • 2 majskolber
  • 0,5 spidskål
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Baconskiverne skæres i mindre stykker, hvilket vil sige strimler på cirka to centimeter.
  2. Varm en pande godt op, og steg baconstykkerne næsten sprøde. Det er ikke nødvendigt at tilsætte yderligere fedtstof.
  3. Rødløg pilles og halveres. Derefter snittes løget i tynde skiver.
  4. Majskolberne frigøres for blade og hår, hvorefter majskernerne skæres fri a kolben. Smid kolben ud.
  5. Når baconen er næsten sprød kommes smør på panden. Lad det bruse af.
  6. Tilsæt så rødløg og majs og lad det sautere videre i 2-3 minutter, så løgene bliver klare og bløde.
  7. Skær bunden af spidskålen, og del den i to halve. Læg den ene halvdel i køleskabet, og brug den til en nem spidskålssuppe i morgen.
  8. Den anden halve deles igen på den lange led, og snittes derefter i tynde strimler.
  9. Kom spidskålen på panden, og sauter videre i et par minutter indtil kålen er blevet lidt blød.
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber, og servér straks.

Næringsindhold

Kalorier179kcalKulhydrater17gProtein12gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol15mgNatrium1530mgKalium443mgKostfibre4gSukker4gVitamin A403IUVitamin C53mgCalcium63mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Som altid kan du jo justere mængden af de enkelte ingredienser til som du synes.

De friske majskerner kan selvfølgelig også udskiftes med dåsemajs, men du får en bedre smag med de friske majskolber.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 28, 2025 at 5:49 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Inger-Margrethe Lindstrøm skriver

    februar 27, 2019 at 7:59 pm

    Hvordan kan det være at man ikke får selve opskriften med når man vælger at printe opskriften? Det er kun fremgangsmåden, det er meget ærgerligt.

    Svar
  3. Frank Hartvig skriver

    december 20, 2018 at 8:05 pm

    Denne opskrift står som nr.2 på min huskeliste,men på min top 10 er den klart nr 1 fordi den 1 smager så godt 2 den kan serveres til praktisk taget alt,du nævner selv kylling - bøf men jeg har brugt den til frikadeller både svin og kylling - krebinetter - koteletter - ja selv til kålpølser og alle med godt resultat og endelig 3 den kan varieres i det uendelige, så Holger du har skabt en genial opskrift her,så tak for den.
    Bedste julehilsner
    Frank

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required