Her får du min opskrift på en lækker sauté med oksekød og grøntsager. Tynde skiver kalvemørbrad, der steges lynhurtigt ved en meget høj varme.
Sauté af oksekød er en både hurtig og meget nem ret med tynde skiver kød, der steges ved høj varme og serveres med lækre grøntsager.
Sautering er en fantastisk metode til stegning af både kød og grøntsager, hvor du steger ingredienserne i lidt olie ved en ret høj varme.
Her har jeg anvendt tynde skiver af kalvemørbrad, som jeg havde tilbage fra en anden ret, men du kan også bruge oksemørbrad, okse- eller kalvefilet, svinemørbrad og mange andre udskæringer. Fremgangsmåden er den samme, men stegetiden kan variere en smule.
Husk ikke at stege kødet for længe, da meningen med en sauté er den ultrakorte tilberedningstid ved en hård varme. Det samme med grøntsagerne.
I forhold til grøntsagerne er det en god måde at få ryddet ud i køleskabet på, og der kan også anvendes andre grøntsager. Bemærk: Opskriften er beregnet til 2 personer, men den er nem at gange op. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
- Bøf Stroganoff
- Lynstegt kylling med spidskål og soya
- Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky
Opskrift på saute med oksekød
Sauté med oksekød
Ingredienser
- 250 gram kalvemørbrad - eller andet kød, i tynde skiver
- smør - og lidt olie til stegning
- 1 lille squash - i tynde stave
- 150 gram knoldselleri - i tynde stave
- 150 gram gulerødder - i tynde skrå skiver
- 1 bundt forårsløg - i 2-3 cm. lange stykker
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver
- olivenolie - til stegning af grøntsagerne
- 1 tsk timian - tørret
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre alle grøntsagerne som beskrevet og kom dem i en skål. Skær kødet ud i tynde skiver. Her har jeg som sagt anvendt tynde skiver af kalvemørbrad, men du kan også bruge oksemørbrad, oksefilet, svinemørbrad eller andre udskæringer.
- Varm en dyb sauterpande op ved meget høj varme og kom en god sjat olivenolie i. Tilsæt så alle grøntsagerne på samme tid og lad dem stege hårdt og hurtigt i 3-4 minutter. Vendes rundt undervejs og der kommes timian ved sammen med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Smag evt. på et tykke gulerod for at se om grøntsagerne er klar. Giv dem ikke for længe, da de gerne må have lidt bid. Tilsæt om nødvendigt mere olie. Tag til side.
- Sæt en stegepande på den varme kogeplade og fortsæt ved meget høj varme. Kom smør og lidt olie på panden og lad det netop bruse af. Læg de tynde skiver kød på panden og steg dem ca. 1 minut på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber og tag til side.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Saute af oksekød serveres straks. Fordel de stegte grøntsager i bunden af en tallerken. Placér derpå de tyndeskiver af oksekød og pynt evt. med en kvist rosmarin eller timian.
Serveres gerne med nybagte havreflutes eller andet brød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og jeg vil blive glad for din mening om den her.