Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hurtig sauté med oksekød og grøntsager

Hurtig sauté med oksekød og grøntsager

billede til saute med oksekød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Indhold
  • Her får du min opskrift på en lækker sauté med oksekød og grøntsager. Tynde skiver kalvemørbrad, der steges lynhurtigt ved en meget høj varme.
  • Opskrift på saute med oksekød
  • Sauté med oksekød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Her får du min opskrift på en lækker sauté med oksekød og grøntsager. Tynde skiver kalvemørbrad, der steges lynhurtigt ved en meget høj varme.

Sauté af oksekød er en både hurtig og meget nem ret med tynde skiver kød, der steges ved høj varme og serveres med lækre grøntsager.

Sautering er en fantastisk metode til stegning af både kød og grøntsager, hvor du steger ingredienserne i lidt olie ved en ret høj varme.

Her har jeg anvendt tynde skiver af kalvemørbrad, som jeg havde tilbage fra en anden ret, men du kan også bruge oksemørbrad, okse- eller kalvefilet, svinemørbrad og mange andre udskæringer. Fremgangsmåden er den samme, men stegetiden kan variere en smule.

Husk ikke at stege kødet for længe, da meningen med en sauté er den ultrakorte tilberedningstid ved en hård varme. Det samme med grøntsagerne.

I forhold til grøntsagerne er det en god måde at få ryddet ud i køleskabet på, og der kan også anvendes andre grøntsager. Bemærk: Opskriften er beregnet til 2 personer, men den er nem at gange op. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Bøf Stroganoff
  • Lynstegt kylling med spidskål og soya
  • Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

Opskrift på saute med oksekød

Sauté med oksekød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her får du min opskrift på en lækker sauté med oksekød og grøntsager. Tynde skiver kalvemørbrad, der steges lynhurtigt ved en meget høj varme.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 gram kalvemørbrad (eller andet kød, i tynde skiver)
  • smør (og lidt olie til stegning)
  • 1 lille squash (i tynde stave)
  • 150 gram knoldselleri (i tynde stave)
  • 150 gram gulerødder (i tynde skrå skiver)
  • 1 bundt forårsløg (i 2-3 cm. lange stykker)
  • 4 fed hvidløg (i tynde skiver)
  • olivenolie (til stegning af grøntsagerne)
  • 1 tsk timian (tørret)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre alle grøntsagerne som beskrevet og kom dem i en skål. Skær kødet ud i tynde skiver. Her har jeg som sagt anvendt tynde skiver af kalvemørbrad, men du kan også bruge oksemørbrad, oksefilet, svinemørbrad eller andre udskæringer.
  2. Varm en dyb sauterpande op ved meget høj varme og kom en god sjat olivenolie i. Tilsæt så alle grøntsagerne på samme tid og lad dem stege hårdt og hurtigt i 3-4 minutter. Vendes rundt undervejs og der kommes timian ved sammen med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Smag evt. på et tykke gulerod for at se om grøntsagerne er klar. Giv dem ikke for længe, da de gerne må have lidt bid. Tilsæt om nødvendigt mere olie. Tag til side.
  3. Sæt en stegepande på den varme kogeplade og fortsæt ved meget høj varme. Kom smør og lidt olie på panden og lad det netop bruse af. Læg de tynde skiver kød på panden og steg dem ca. 1 minut på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber og tag til side.
    billede med saute af oksekød på panden

Næringsindhold

Kalorier490kcalKulhydrater21gProtein37gFedt29gMættet fedt9gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.2gKolesterol111mgNatrium1429mgKalium1282mgKostfibre5gSukker7gVitamin A13229IUVitamin C31mgCalcium143mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Saute af oksekød serveres straks. Fordel de stegte grøntsager i bunden af en tallerken. Placér derpå de tyndeskiver af oksekød og pynt evt. med en kvist rosmarin eller timian.

Serveres gerne med nybagte havreflutes eller andet brød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 03, 2025 at 10:01 am

    Tak fordi du bruger opskriften - og jeg vil blive glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required