• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sauté med oksekød

Sauté med oksekød

billede til saute med oksekød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. januar 2025 - Udgivet:  3. januar 2025

Indhold

  1. Her får du min opskrift på en lækker sauté med oksekød og grøntsager. Tynde skiver kalvemørbrad, der steges lynhurtigt ved en meget høj varme.
  2. Opskrift på saute med oksekød
  3. Sauté med oksekød
  4. Servering

Her får du min opskrift på en lækker sauté med oksekød og grøntsager. Tynde skiver kalvemørbrad, der steges lynhurtigt ved en meget høj varme.

Sauté af oksekød er en både hurtig og meget nem ret med tynde skiver kød, der steges ved høj varme og serveres med lækre grøntsager.

Sautering er en fantastisk metode til stegning af både kød og grøntsager, hvor du steger ingredienserne i lidt olie ved en ret høj varme.

Her har jeg anvendt tynde skiver af kalvemørbrad, som jeg havde tilbage fra en anden ret, men du kan også bruge oksemørbrad, okse- eller kalvefilet, svinemørbrad og mange andre udskæringer. Fremgangsmåden er den samme, men stegetiden kan variere en smule.

Husk ikke at stege kødet for længe, da meningen med en sauté er den ultrakorte tilberedningstid ved en hård varme. Det samme med grøntsagerne.

I forhold til grøntsagerne er det en god måde at få ryddet ud i køleskabet på, og der kan også anvendes andre grøntsager. Bemærk: Opskriften er beregnet til 2 personer, men den er nem at gange op. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Bøf Stroganoff
  • Lynstegt kylling med spidskål og soya
  • Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

Opskrift på saute med oksekød

billede til saute med oksekød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sauté med oksekød

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på en lækker sauté med oksekød og grøntsager. Tynde skiver kalvemørbrad, der steges lynhurtigt ved en meget høj varme.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 490
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 gram kalvemørbrad - eller andet kød, i tynde skiver
  • smør - og lidt olie til stegning
  • 1 lille squash - i tynde stave
  • 150 gram knoldselleri - i tynde stave
  • 150 gram gulerødder - i tynde skrå skiver
  • 1 bundt forårsløg - i 2-3 cm. lange stykker
  • 4 fed hvidløg - i tynde skiver
  • olivenolie - til stegning af grøntsagerne
  • 1 tsk timian - tørret
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at klargøre alle grøntsagerne som beskrevet og kom dem i en skål. Skær kødet ud i tynde skiver. Her har jeg som sagt anvendt tynde skiver af kalvemørbrad, men du kan også bruge oksemørbrad, oksefilet, svinemørbrad eller andre udskæringer.
  2. Varm en dyb sauterpande op ved meget høj varme og kom en god sjat olivenolie i. Tilsæt så alle grøntsagerne på samme tid og lad dem stege hårdt og hurtigt i 3-4 minutter. Vendes rundt undervejs og der kommes timian ved sammen med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Smag evt. på et tykke gulerod for at se om grøntsagerne er klar. Giv dem ikke for længe, da de gerne må have lidt bid. Tilsæt om nødvendigt mere olie. Tag til side.
  3. Sæt en stegepande på den varme kogeplade og fortsæt ved meget høj varme. Kom smør og lidt olie på panden og lad det netop bruse af. Læg de tynde skiver kød på panden og steg dem ca. 1 minut på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber og tag til side.
    billede med saute af oksekød på panden

Næringsindhold

Kalorier: 490kcalKulhydrater: 21gProtein: 37gFedt: 29gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.2gKolesterol: 111mgNatrium: 1429mgKalium: 1282mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 13229IUVitamin C: 31mgCalcium: 143mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Saute af oksekød serveres straks. Fordel de stegte grøntsager i bunden af en tallerken. Placér derpå de tyndeskiver af oksekød og pynt evt. med en kvist rosmarin eller timian.

Serveres gerne med nybagte havreflutes eller andet brød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    januar 03, 2025 at 10:01 am

    Tak fordi du bruger opskriften - og jeg vil blive glad for din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required