• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sous vide

Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift

billede med sauce bearnaise sous vide
Sauce bearnaise sous vide er den geniale måde at lave en bearnaise på, for det er både utrolig nemt, men også helt sikkert i forhold til at undgå en skilt bearnaise sovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  30. september 2019

Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sauce bearnaise sous vide er den mest geniale måde at lave den populære sovs på. Ved at bruge sous vide undgår du med garanti, at din bearnaise skiller.
  2. Opskrift på nem sauce bearnaise sous vide
  3. Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 73 stemmer
Gå til opskrift

Sauce bearnaise sous vide er den mest geniale måde at lave den populære sovs på. Ved at bruge sous vide undgår du med garanti, at din bearnaise skiller.

Sauce bearnaise sous vide lyder måske lidt underligt, men ved du hvad? Det er faktisk en genial måde at lave bearnaise på.

Fordelene er blandt andet, at du slipper for at piske din arm af led, og du undgår også med garanti, at din bearnaise sovs skiller. For det kan den simpelt ikke, når du laver den i sous vide.

Der er flere måder at varme ingredienser i sous viden på, og du kan blandt andet blot komme dem i en frysepose. Men tjek lige, at posen kan klare 60 grader, for det er der mange fryseposer der ikke kan!!

Jeg plejer blot at komme ingredienserne i den medfølgende beholder til min stavblender, og stille den ned i min sous vide. Derefter sætter jeg noget tungt ovenpå, og så får det ellers lov til at varme igennem i vandbadet.

Efter de 25 minutter er det blot at stavblende bearnaisen, og så er den klar til servering. Og med garanti for, at bearnaise sovsen sous vide aldrig skiller!

Opskriften er beregnet til fire personer ved et normalt forbrug af bearnaise.

Se også disse opskrifter:

  • Snyde bearnaise på 2 minutter
  • Hjemmelavet bearnaise mayo
  • Bearnaisekartofler
  • Bearnaisesmør

Opskrift på nem sauce bearnaise sous vide

billede med sauce bearnaise sous vide

Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift

Sauce bearnaise sous vide er den mest geniale måde at lave den populære sovs på. Ved at bruge sous vide undgår du med garanti, at din bearnaise skiller.
Bedømmelse
4.8 fra 73 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk bearnaiseessens
  • 1 citron - saft af en halv citron
  • estragon
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd din sous vide på 60 grader.
  • Du kan nu enten lave dine sauce bearnaise sous vide i en frysepose eller anden plasticpose, der kan tåle 60 grader - eller i en lille beholder, der kan nå ned i sin sous vide.
  • Skær smør i mindre stykker og kom det ned posen/beholderen.
  • Tilsæt også pasteuriserede æggeblommer, bearnaiseessens (lav den hjemmelavede ved at følge linket eller køb en færdig essens), lidt citronsaft, hakket estragon og lidt friskkværnet peber. Gerne hvid peber, men en normal sort peber går også.
  • Sænk posen/beholderen ned i din sous vide, og nu skal den blot have 25 minutter her, hvor den passer sig selv.
  • Hæld derefter indholdet op i den aflange beholder til dine stavblender, og lad det stå et halvt minut. Stavblend derefter bearnaisen fra bunden og forsigtigt opad, og fortsæt i cirka et halvt minut indtil din sauce bearnaise sous vide er cremet og lækker.
  • Vend forsigtigt lidt mere estragon i og servér den straks. Vupti - så nemt er det.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
435
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
302
mg
101
%
Natrium
 
333
mg
14
%
Kalium
 
175
mg
5
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
1662
IU
33
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
82
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige sauce bearnaise serveres straks, men husk lige at smage saucen til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Vil du lave din egen essens? Nemt - se opskriften på hjemmelavet bearnaiseessens her.

Se også: Knorr Bearnaise Sauce - hvad er der i?

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jesper Lykke Kristiansen

    januar 31, 2025 at 6:23 pm

    Den bedste bearnaise jeg har smagt. Hvis man følger opskriften kan det ikke gå galt😉

    Svar
  2. Marianne Lykke Jensen

    januar 11, 2025 at 8:29 pm

    Meget meget sur

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 12, 2025 at 6:11 am

      Hej Marianne
      Tak for tilbagemelding. Det lyder som om som du kom for meget citron i, husk altid at smage til, så den rammer lige netop din smag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Hans

    januar 01, 2025 at 12:56 pm

    Jeg gjorde fuldstændig som beskrevet og 60°
    Da jeg blender den fra bunden efter at have ventet … sker der intet.
    Ender ud med en tynd væske .. lige til at smide ud 🤐
    Hvorfor skete det??

    Svar
  4. Helle

    februar 26, 2024 at 5:15 pm

    Hej Holger.
    Man kan vel varme alle ingredienser i et højt glas, som man så sætter i karret. Ved du, om glasset skal have låget skruet på?

    Svar
  5. Isabel

    maj 23, 2023 at 8:50 pm

    Det er simpelthen en lækker opskrift! Lavede til 40 personer, og alle var begejstrede!
    Jeg havde lavet ekstra, og vi frøs noget ned som et forsøg. Serverede det optøet og koldt, det er mindst lige så godt. Faktisk så godt, at vi har besluttet at servere det koldt til et bryllup med 70. Går i gang nu, og så kan det jo sagtens ligge i fryseren i 2 uger.

    Svar
  6. Niels Pedersen

    marts 09, 2023 at 8:43 pm

    Hej Holger. 🙂 Har du en god ide, til at holde bearnaisesovsen varm, på bordet ?
    Jeg tænker, måske en elektrisk varmer, til chokolade....
    Håber at du er skarpere end mig. 😉

    M.v.h.
    Niels.

    Svar
  7. Jan E Jørgensen

    januar 07, 2023 at 5:09 pm

    Din opskrift er helt forkert man får en sovs der tynd som smør.. opskriften skal være 1-1-100.. en æggeblomme 1 ske fuld essens og 100g smør..

    Svar
  8. Hanne

    april 18, 2022 at 2:10 pm

    Jeg har lavet sovsen nogle gange ved. 60 grader og det var perfekt, men kunne godt tænke mig den var lidt tyndere, hvad skal jeg bruge.
    Mvh. Hanne

    Svar
  9. Svensker

    september 19, 2021 at 11:14 pm

    Hej Holger
    Jeg og min datter har en teori om, hvorfor min sauce skilte ved de 60 grader. Vi tænker at friktionsvarmen fra blenderen fik temperaturen til stige yderligere, hvorved den så endte med at skille 🤷‍♂️
    Men jeg vil nævne at mit forsøg med 56 grader dagen efter, blev en succes 😊 Det blev en fin og cremet sauce, lige som den skulle være...lidt for syrlig efter min smag. Så næste gang prøver jeg med en spiskefuld i stedet for 😊
    Ved at tage friktionsvarmen i betragtning. Er det for mig helt perfekt med de 56 grader. Så kan jeg også lægge den sammen med kødet, når det er ved at være færdig. Så slipper jeg også for, at skulle vente på at sous vidden, når op på de 60 grader😊
    Win win 😊
    Men tak for opskriften, det er en super nem måde at lave saucen på 👍

    Svar
  10. Tanja

    februar 27, 2021 at 5:44 pm

    Nu garantere du at saucen ikke skiller... min er skilt 😩 jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men den er tynd og skilt 😩

    Svar
    • Svensker

      september 11, 2021 at 9:38 pm

      Det samme er lige sket for mig 🥴
      Står med en ret fesen fornemmelse nu, efter man har ventet i 8 timer på at oksecuvetten blev færdig (den var så til gengæld perfekt 😋).
      Jeg har en halv cuvette tilbage, som bliver genopvarme i sous vide imorgen ved 56 grader. Jeg tænker jeg gør et forsøg mere med bearnaise saucen. Men denne gang prøver jeg at lave den ved samme temperatur, som cuvette. Så får vi se om det så bliver en succes 🤞

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        september 12, 2021 at 9:31 am

        Hej Svensker 🙂
        Temperaturen på de 60 grader passer perfekt, men det er vigtigt at få stavblendet saucen grundigt fra bunden. Er min erfaring.
        Så start med stavblenderen helt i bund, og blend grundigt her uden at hæve stavbklenderen de første 10-15 sekunder - hvorefter du stille og roligt blender den op. Så går det aldrig galt.
        Lyder lækkert med cuvetten 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required