• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Sandwich - hjemmebagte sandwichbrød med speltmel

Sandwich - hjemmebagte sandwichbrød med speltmel

Det er meget nemt at lave disse lækre sandwich brød, der ikke skal æltes. Dejen hæver i seks timer, og efter bagning fyldes brødene med eksempelvis salt, kylling og tomat. Foto: Madensverden.dk.
Det er meget nemt at lave disse lækre sandwich brød, der ikke skal æltes. Dejen hæver i seks timer, og efter bagning fyldes brødene med eksempelvis salt, kylling og tomat. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  28. september 2022 - Udgivet:  30. september 2017

Del gerne:
144
SHARES
FacebookMessenger144PinterestEmailRedditSMS

Sandwich brød: Her er opskriften på de mest lækre sandwichbrød af en meget nem dej, der ikke skal æltes. Brødene er lette og luftige.

Så nemt kan du lave dine egne sandwich brød. Vores opskrift på sandwichbrød er både rustikke og luftige og er perfekte til en klassisk sandwich.

Dejene er nem at røre sammen, og du skal ikke på noget tidspunkt ælte.

Opskriften giver 12 lækre sancwichbrød.

Ingredienser til sandwich brød

4,5 deciliter lunkent vand
8 gram gær
375 gram tipo 00 hvedemel
100 gram fuldkorns speltmel
1,5 teskefuld fint salt
1 teskefuld sukker

Fremgangsmåde

  1. Lunkent vand kommes i en skål, gæren smuldres i og røres ud.
  2. I en anden skål blandes de to slags mel med salt og sukker, og det hele kommes i gærvandet.
  3. Rør dejen sammen så det hele er fugtigt, og du skal ikke ælte yderligere. Blot røre det sammen i et minuts tid.
  4. Dæk til med husholdningsfilm og et viskestykke, og nu dejen hæve ved stuetemperatur i seks timer.
  5. Forvarm ovnen til 275 grader varmluft.
  6. Kom hvedemel på køkkenbordet og hæld dejen ud. Du skal ikke ælte dejen nu (den er lidt tynd i konsistensen), men blot folde dejen sammen. Brug gerne en dejskraber, og vip dejen ind over midten fra alle fire sider. Det er vigtigt for at stramme dejen op!
  7. Del nu dejen i 12 stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Dejen skal ikke efterhæves men bages nu.
  8. Stil pladen med sandwich brødene ind på nederste rille, og bag dem i cirka 15 minutter. Måske et par minutter mere, men de er færdige når de bliver lidt mørke i skorpen. Så er brødene bedst.
  9. Lad de færdigbagte sandwich brød køle af på en rist.

Skær dem over og fyld med salat, kylling, tomat og bacon. Eller hvad du nu synes.

Se også mine opskrifter på:

Verdens bedste ciabattabrød

Italiensk durumboller

Italiensk grydebrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Mette

    juli 12, 2020 at 8:15 pm

    Gode sandwich brød. Jeg fik dog kun 6 små brød ud af opskriften.

    Svar
  2. Jonna Mikkelsen

    januar 31, 2020 at 7:13 am

    Sandwich brød med speltmel
    Har nu lavet bollerne 3 gange. Bollerne bliver meget flade, men smager ok. Det er ligesom deres hæveevne er over når de kommer i ovnen.
    Dejen er også så klistret/tynd at jeg har måtte tage den med 2 skeer.
    Mvh Jonna

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her