• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Trylledej

Trylledej

billede med trylledej og saltdej
Disse hjerter af trylledej er søde som julepynt. Du kan også vælge at lave dem mere festlige ved at lakere dem i skrappe farver. Men husk: Lav et hul i dem til snor, før du kommer dem i ovnen. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  18. oktober 2024 - Udgivet:  4. december 2022

Del gerne:
139
SHARES
FacebookMessenger139PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Trylle kan bruges til lidt af hvert: Som modellervoks til børnene og som pynt til jul. Her får du en nem opskrift på en smidig saltdej.
  2. Opskrift på trylledej
  3. Trylledej
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Opskrifter på lækre julegodter
Gå til opskrift

Trylle kan bruges til lidt af hvert: Som modellervoks til børnene og som pynt til jul. Her får du en nem opskrift på en smidig saltdej.

Trylledej eller saltdej er godt nok ikke en dej, du kan bruge til at lave spiselige kager og brød med.

Til gengæld er det en billig og nem trylledej, der hurtigt kan mikses sammen, så børnene har hjemmelavet modellervoks.

Og så kan man naturligvis lave figurer og pynt til ophæng. Særligt til jul er det sjovt at lave sin egen saltdej og dekorere med hjemmelavet pynt.

Man kan blande frugtfarve i dejen og lave forskellige farver. Men du kan også male med lak, når figurerne er bagt.

Saltdej hjerter
Disse hjerter er udstukket med helt almindelige kageforme. Nogle er malet med neglelak, andre er bagt med rød frugtfarve og atter andre er ufarvede. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Faktisk kan du også bruge neglelak, hvis du er typen, der hober neglelak op, som du ikke bruger.

Det tager kort tid at smække trylledejen sammen, men når figurerne er lavet, tager det hele fire timer at bage dem. Så husk at sætte tiden af til det.

Salt, som den altså også kaldes, kan holde sig i køleskabet i ca. to uger.

Se også de populære opskrifter på:

  • Peberkagehus
  • Brunkager
  • Pebernødder
  • Vaniljekranse

Opskrift på trylledej

billede med trylledej og saltdej

Trylledej

Saltdej kan bruges til lidt af hvert: Som modellervoks til børnene og som pynt til jul. Her får du en nem opskrift på en smidig trylledej.
Bedømmelse
4.7 fra 50 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 4 timer timer
Samlet tid: 4 timer timer 50 minutter minutter
Antal 1 portion
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl salt - fint
  • 1 dl vand
  • 1 spsk olie
  • frugtfarver

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienser og ælt, indtil du får en blank, smidig dej. Tilsæt mere vand eller olie, hvis dejen ikke er modellervoksagtig.
  • Hvis du vil have farve i din saltdej, kan du blande frugtfarve i den - eventuelt dele den i to-tre klumper og mikse hver sin farve i. Jeg har brugt rød frugtfarve, men kun nogle dråber da jeg ønskede pink hjerter i stedet for rød.
  • Lad dejen hvile en halv time ved stuetemperatur.
  • Nu kan du ælte din trylledej hurtigt sammen, lave figurer og bage dem ved 100 grader over- og undervarme i ca. fire timer. Husk at lave hul til snor, hvis du bager figurer, der skal hænge på juletræet eller i vinduerne.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrifter på lækre julegodter

Saltdejs-figurer af trylledej kan ikke spises, men det er der heldigvis meget andet der kan.

Hvad med at lave nogle af disse lækkerier til jul:

  • Hjemmelavet marcipanbrød
  • Havregrynskugler
  • Julekonfekt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tanja Klarskov

    oktober 14, 2023 at 12:42 pm

    Hej, tak for opskriften.
    Kan hårlak bruges eller er det en anden lak?
    Inden der males.
    Hilsen Tanja

    Svar
  2. Aaaa

    maj 27, 2023 at 10:51 am

    Vi glemte olien, men fik fin dej alligevel, tak for en dejlig nem opskrift 😁

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 31, 2023 at 2:55 pm

      Selv tak.
      Dejligt, at dejen fungerede for jer. Mvh Karen

      Svar
  3. Peter

    december 15, 2022 at 12:44 pm

    Lavede tripple potion, og det er overhovedet ikke ligesom modellervoks. Det er tynd og klæbrigt.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required