Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Kogetid for rosenkål - undgå smagen af prut

Kogetid for rosenkål - undgå smagen af prut

rosenkål kogetid
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
177
SHARES
FacebookMessenger177PinterestEmailSMS
Opdateret: 17. november 2023 - Udgivet: 2. oktober 2016

Den korrekte kogetid for rosenkål er cirka syv minutter, og med denne metode undgår du, at rosenkålen kommer til at smage af prut.

Rosenkål må ikke koges for længe, da de så får en ubehagelig smag af prut.

Og den præcise kogetid for rosenkål er faktisk blot omkring syv minutter.

Rosenkål kan skille vandene, hvor nogen virkelig elsker den sunde, lille kål - mens andre ikke kan fordrage.

Men smagen afhænger meget af hvordan du tilbereder rosenkålen, og hvis du koger den for længe, ja så smager den knap så godt.

Og det er nok den smag nogen desværre forbinder med rosenkålen.

Her kan du se hvordan tilbereder rosenkål helt perfekt, så du undgår smagen af prut. Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Rosenkål med bacon
  • Rosenkål i airfryer
  • Rosenkålssalat
  • Kylling med rosenkål
  • Rosenkål i ovn

Opskrift på kogetid for rosenkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogetid for rosenkål

5 fra 1 stemme
Forb. tid 3 minutter min
Tilb. tid 7 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 45
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 1 spsk æbleeddike - eller anden eddike
  • 1 tsk sukker - sukker
  • salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skær roden af rosenkålene, og fjern derefter de yderste blade.
  2. Kom rosenkålene i en gryde, og fyld vand i så rosenkålene netop dækkes.
  3. Tilsæt så en spiseskefuld æbleeddike og lidt sukker), samt en smule salt.
  4. Kog de sunde rosenkål i 7 minutter, og hæld straks vandet fra.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 45kcalKulhydrater: 9gProtein: 3gFedt: 0.3gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 25mgKalium: 392mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 754IUVitamin C: 85mgCalcium: 42mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Anret de kogte rosenkål i et lille fad, og de passer godt til mange retter med kød. Eksempelvis kalvesteg eller oksetykkam.

Tilsætning af lidt eddike og sukker fjerner den skarpe smag, som rosenkål ellers godt kan have.

Men det ødelægger ikke smagen af rosenkål, så det er en god måde at tilberede den sunde kål på.

Til gengæld tager det lidt af den grønne farve på kålen, så det må du leve med.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 22, 2024 at 3:05 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - del gerne dine erfaringer her.

    Svar
  2. Elsebeth skriver

    oktober 17, 2017 at 6:10 pm

    Skær et kryds i stokken, inden de hældes i kogende vand; så mørner de ens. Jeg hælder alle grønne grøntsager i kogende vand; så bevares den smukke farve.

    Svar
  3. Brisse skriver

    oktober 10, 2017 at 1:27 pm

    Godt tip.. men jeg smågriner lidt inden i 🙂 hvordan i alverden smarger en prut..kan den overhovedt smages..?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      oktober 10, 2017 at 2:28 pm

      🙂

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required