Den korrekte kogetid for rosenkål er cirka syv minutter, og med denne metode undgår du, at rosenkålen kommer til at smage af prut.
Rosenkål må ikke koges for længe, da de så får en ubehagelig smag af prut.
Og den præcise kogetid for rosenkål er faktisk blot omkring syv minutter.
Rosenkål kan skille vandene, hvor nogen virkelig elsker den sunde, lille kål - mens andre ikke kan fordrage.
Men smagen afhænger meget af hvordan du tilbereder rosenkålen, og hvis du koger den for længe, ja så smager den knap så godt.
Og det er nok den smag nogen desværre forbinder med rosenkålen.
Her kan du se hvordan tilbereder rosenkål helt perfekt, så du undgår smagen af prut. Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kogetid for rosenkål
Kogetid for rosenkål
Ingredienser
- 400 g rosenkål
- 1 spsk æbleeddike - eller anden eddike
- 1 tsk sukker - sukker
- salt
Fremgangsmåde
- Skær roden af rosenkålene, og fjern derefter de yderste blade.
- Kom rosenkålene i en gryde, og fyld vand i så rosenkålene netop dækkes.
- Tilsæt så en spiseskefuld æbleeddike og lidt sukker), samt en smule salt.
- Kog de sunde rosenkål i 7 minutter, og hæld straks vandet fra.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Anret de kogte rosenkål i et lille fad, og de passer godt til mange retter med kød. Eksempelvis kalvesteg eller oksetykkam.
Tilsætning af lidt eddike og sukker fjerner den skarpe smag, som rosenkål ellers godt kan have.
Men det ødelægger ikke smagen af rosenkål, så det er en god måde at tilberede den sunde kål på.
Til gengæld tager det lidt af den grønne farve på kålen, så det må du leve med.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - del gerne dine erfaringer her.
Elsebeth
Skær et kryds i stokken, inden de hældes i kogende vand; så mørner de ens. Jeg hælder alle grønne grøntsager i kogende vand; så bevares den smukke farve.
Brisse
Godt tip.. men jeg smågriner lidt inden i 🙂 hvordan i alverden smarger en prut..kan den overhovedt smages..?
Madensverden.dk
🙂