Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Romkugle snitter - nemme kager med romkugledej

Romkugle snitter - nemme kager med romkugledej

romkugle snitter
Del gerne:
153
SHARES
FacebookMessenger153PinterestEmailSMS
Opdateret: 19. juli 2023 - Udgivet: 19. juli 2023

Her får du min opskrift på romkugle snitter, og de behøver næsten ikke yderligere præsentation. Med romkugledej, mørdej, hindbærmarmelade og glasur. Mums.

Romkugle snitter er lige kagen til dig, der elsker romkugler og den sprøde, bagte mørdej.

Snitterne med romkugledej bygges op af en sprød mørdej i bunden, hindbærmarmelade, romkuglemasse, endnu en sprød plade mørdej, og så med glasur og krymmel på toppen.

En lækker kage, som kun bliver bedre ved at hvile mindst et døgns tid på køl. Se også min opskrift på lækre hindbærsnitter.

Ingredienser til romkugle snitter

1 portion af min dej til romkugler med Nutella
1 portion mørdej/linsedej
Hindbærmarmelade
Flormelis
Kogende vand
Krymmel

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave henholdsvis romkugledej og mørdej som anvist i de to links. Romkugledej og mørdej stilles på køl.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  3. Rul den kolde mørdej ud i fire millimeters tykkelse i rektangler på cirka 30 gange 20 centimeter, som lægges på bageplade med bagepapir. Kom rigeligt med mel på bordet, så mørdejen ikke hænger fast. Snit gerne med en kniv midt ned gemmen mørdejen, så du får to rektangler på 30 gange 10 centimeter.
  4. Bag mørdejen i cirka 10 minutter midt i ovnen, så den bliver sprød og en smule gylden. Tages ud og køles af.
  5. Med en skarp kniv deles mørdejen i to rektangler/plader på 30 gange 10 centimeter - det er nemmest hvis du har forskåret dejen inden bagning, som anvist i punkt 3.
  6. Smør den ene plade med hindbærmarmelade, og fordel derefter romkuglemasse ovenpå. Romkugedejen skal være cirka to centimeter høj.
  7. Læg forsigtigt den anden plade ovenpå og tryk ganske let ned.
  8. Rør flormelis ud i en smule kogende vand, og pynt dine romkugle snitter med glasur og krymmel.
  9. Fortsæt med en plade mørdej mere, hvis du ønsker flere romkuglesnitter. Eller tril resten af romkugledejen til romkugler, og brug mørdejen til linser med creme eller napoleonshatte.
  10. Stil romkuglesnitterne på køl i mindst et par timer - og gerne til dagen efter.
  11. Skær dem forsigtigt ud med en skarp og savtakket kniv. Jeg plejer at lave 12 snitter på sådan en stang, hvor de er 5 gange 5 centimeter. Men du kan jo skære dem ud som du synes. Husk blot på, at det er tunge kager, så man spiser ikke så stort et stykke.

Nyd de skønne romkugle snitter - og opbevar dem på køl, hvor de kan holde sig i mindst en uge.

Se også mine opskrifter på:

Studenterbrød med Nutella

Hjemmelavet Bounty kokosbrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.