Romkugle snitter
Fremgangsmåde
- Start med at lave henholdsvis 1 portion romkugledej og 1 portion mørdej som anvist i de to links. Romkugledej og mørdej stilles på køl i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Rul den kolde mørdej ud i fire millimeters tykkelse i rektangler på cirka 30 gange 20 centimeter, som lægges på bageplade med bagepapir. Kom rigeligt med mel på bordet, så mørdejen ikke hænger fast. Snit gerne med en kniv midt ned gemmen mørdejen, så du får to rektangler på 30 gange 10 centimeter.
- Bag mørdejen i cirka 10 minutter midt i ovnen, så den bliver sprød og en smule gylden. Tages ud og køles af.
- Med en skarp kniv deles mørdejen i to rektangler/plader på 30 gange 10 centimeter - det er nemmest hvis du har forskåret dejen inden bagning, som anvist i punkt 3.
- Smør den ene plade med hindbærmarmelade, og fordel derefter romkuglemasse ovenpå. Romkugedejen skal være cirka to centimeter høj.
- Læg forsigtigt den anden plade ovenpå og tryk ganske let ned.
- Rør flormelis ud i en smule kogende vand, og pynt dine romkugle snitter med glasur og krymmel.
- Fortsæt med en plade mørdej mere, hvis du ønsker flere romkuglesnitter. Eller tril resten af romkugledejen til romkugler, og brug mørdejen til linser med creme eller napoleonshatte.
- Stil romkuglesnitterne på køl i mindst et par timer - og gerne til dagen efter.
- Skær dem forsigtigt ud med en skarp og savtakket kniv. Jeg plejer at lave 12 snitter på sådan en stang, hvor de er 5 gange 5 centimeter. Men du kan jo skære dem ud som du synes. Husk blot på, at det er tunge kager, så man spiser ikke så stort et stykke.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på romkugle snitter
Romkugle snitter er lige kagen til dig, der elsker romkugler og den sprøde, bagte mørdej.
Snitterne med romkugledej bygges op af en sprød mørdej i bunden, hindbærmarmelade, romkuglemasse, endnu en sprød plade mørdej, og så med glasur og krymmel på toppen.
En lækker kage, som kun bliver bedre ved at hvile mindst et døgns tid på køl. Se også min opskrift på lækre hindbærsnitter.
Nyd de skønne snitter, og opbevar dem på køl, hvor de kan holde sig i mindst en uge.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Kom gerne med din mening om den her.