Her får du min opskrift på romkugle snitter, og de behøver næsten ikke yderligere præsentation. Med romkugledej, mørdej, hindbærmarmelade og glasur. Mums.
Romkugle snitter er lige kagen til dig, der elsker romkugler og den sprøde, bagte mørdej.
Snitterne med romkugledej bygges op af en sprød mørdej i bunden, hindbærmarmelade, romkuglemasse, endnu en sprød plade mørdej, og så med glasur og krymmel på toppen.
En lækker kage, som kun bliver bedre ved at hvile mindst et døgns tid på køl.
Ingredienser til romkugle snitter
1 portion af min dej til romkugler med Nutella
1 portion mørdej/linsedej
Hindbærmarmelade
Flormelis
Kogende vand
Krymmel
Fremgangsmåde
- Start med at lave henholdsvis romkugledej og mørdej som anvist i de to links. Romkugledej og mørdej stilles på køl.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Rul den kolde mørdej ud i fire millimeters tykkelse i rektangler på cirka 30 gange 20 centimeter, som lægges på bageplade med bagepapir. Kom rigeligt med mel på bordet, så mørdejen ikke hænger fast. Snit gerne med en kniv midt ned gemmen mørdejen, så du får to rektangler på 30 gange 10 centimeter.
- Bag mørdejen i cirka 10 minutter midt i ovnen, så den bliver sprød og en smule gylden. Tages ud og køles af.
- Med en skarp kniv deles mørdejen i to rektangler/plader på 30 gange 10 centimeter - det er nemmest hvis du har forskåret dejen inden bagning, som anvist i punkt 3.
- Smør den ene plade med hindbærmarmelade, og fordel derefter romkuglemasse ovenpå. Romkugedejen skal være cirka to centimeter høj.
- Læg forsigtigt den anden plade ovenpå og tryk ganske let ned.
- Rør flormelis ud i en smule kogende vand, og pynt dine romkugle snitter med glasur og krymmel.
- Fortsæt med en plade mørdej mere, hvis du ønsker flere romkuglesnitter. Eller tril resten af romkugledejen til romkugler, og brug mørdejen til linser med creme eller napoleonshatte.
- Stil romkuglesnitterne på køl i mindst et par timer - og gerne til dagen efter.
- Skær dem forsigtigt ud med en skarp og savtakket kniv. Jeg plejer at lave 12 snitter på sådan en stang, hvor de er 5 gange 5 centimeter. Men du kan jo skære dem ud som du synes. Husk blot på, at det er tunge kager, så man spiser ikke så stort et stykke.
Nyd de skønne romkugle snitter - og opbevar dem på køl, hvor de kan holde sig i mindst en uge.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: