Her fรฅr du min opskrift pรฅ romkugle snitter, og de behรธver nรฆsten ikke yderligere prรฆsentation. Med romkugledej, mรธrdej, hindbรฆrmarmelade og glasur. Mums.
Romkugle snitter er lige kagen til dig, der elsker romkugler og den sprรธde, bagte mรธrdej.
Snitterne med romkugledej bygges op af en sprรธd mรธrdej i bunden, hindbรฆrmarmelade, romkuglemasse, endnu en sprรธd plade mรธrdej, og sรฅ med glasur og krymmel pรฅ toppen.
En lรฆkker kage, som kun bliver bedre ved at hvile mindst et dรธgns tid pรฅ kรธl. Se ogsรฅ min opskrift pรฅ lรฆkre hindbรฆrsnitter.
Ingredienser til romkugle snitter
1 portion af min dej til romkugler med Nutella
1 portion mรธrdej/linsedej
Hindbรฆrmarmelade
Flormelis
Kogende vand
Krymmel
Fremgangsmรฅde
- Start med at lave henholdsvis romkugledej og mรธrdej som anvist i de to links. Romkugledej og mรธrdej stilles pรฅ kรธl.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Rul den kolde mรธrdej ud i fire millimeters tykkelse i rektangler pรฅ cirka 30 gange 20 centimeter, som lรฆgges pรฅ bageplade med bagepapir. Kom rigeligt med mel pรฅ bordet, sรฅ mรธrdejen ikke hรฆnger fast. Snit gerne med en kniv midt ned gemmen mรธrdejen, sรฅ du fรฅr to rektangler pรฅ 30 gange 10 centimeter.
- Bag mรธrdejen i cirka 10 minutter midt i ovnen, sรฅ den bliver sprรธd og en smule gylden. Tages ud og kรธles af.
- Med en skarp kniv deles mรธrdejen i to rektangler/plader pรฅ 30 gange 10 centimeter - det er nemmest hvis du har forskรฅret dejen inden bagning, som anvist i punkt 3.
- Smรธr den ene plade med hindbรฆrmarmelade, og fordel derefter romkuglemasse ovenpรฅ. Romkugedejen skal vรฆre cirka to centimeter hรธj.
- Lรฆg forsigtigt den anden plade ovenpรฅ og tryk ganske let ned.
- Rรธr flormelis ud i en smule kogende vand, og pynt dine romkugle snitter med glasur og krymmel.
- Fortsรฆt med en plade mรธrdej mere, hvis du รธnsker flere romkuglesnitter. Eller tril resten af romkugledejen til romkugler, og brug mรธrdejen til linser med creme eller napoleonshatte.
- Stil romkuglesnitterne pรฅ kรธl i mindst et par timer - og gerne til dagen efter.
- Skรฆr dem forsigtigt ud med en skarp og savtakket kniv. Jeg plejer at lave 12 snitter pรฅ sรฅdan en stang, hvor de er 5 gange 5 centimeter. Men du kan jo skรฆre dem ud som du synes. Husk blot pรฅ, at det er tunge kager, sรฅ man spiser ikke sรฅ stort et stykke.
Nyd de skรธnne romkugle snitter - og opbevar dem pรฅ kรธl, hvor de kan holde sig i mindst en uge.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments