Romescosauce er en stærk spansk sauce med blandt andet rød peberfrugt, hvidløg og tomat. Se, hvordan du laver den bedste romesco til maden.
Romescosauce er en af de saucer og dressinger, som kan anvendes til alt.
I sandwichs, som sauce over et stegt kyllingebryst, til fisk og... ja, stort set til alt.
Det er en klassisk catalonsk sauce, som kan spises kold eller varm. Uanset temperaturen er den hot, når det gælder smag.
Udover grøntsager skal der også ristede mandler, sherryeddike og jomfruolivenolie i saucen. Og tro mig, den smager forrygende. Se også hvordan du laver den spanske gazpacho.
Opskrift på spansk romescosauce
Romescosauce med mandler og peberfrugt
Ingredienser
- 2 rød peberfrugt
- 1 rød chili
- 1 løg - pillet og halveret
- 2 tomater
- 4 fed hvidløg - pillet
- 100 g mandler
- 2 dl olivenolie - gerne ekstra jomfru
- 3 spsk sherryeddike - el. hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft eller 250 grader almindelig over- og undervarme.
- Skyl peberfrugter, tomater og chilifrugten. Skær enderne af løget, pil det og del det i to halve. Pil også de fire hvidløgsfed.
- Placer alle grøntsagerne på en bagepapirsklædt bageplade. Behold stilke på peberfrugterne og chilien, så saften ikke render ud under bagningen.
- Bag det hele i ovnen, til der er en god brændt farve på især peberfrugterne. Der må gerne være helt sorte pletter på dem.
- Tag grøntsagerne ud og hæld de 100 gram mandler på bagepladen. Rist dem i ovnen i 5 minutter.
- Fjern stilke fra chili og peberfrugt uden at saften ryger ud. Hæld alle grøntsagerne i en blender sammen med de ristede mandler, olivenolie, eddike, sukker samt en halv til en hel teskefuld salt.
- Blend det hele til en tyk sauce. Smag til med salt og eventuelt lidt citronsaft.
- Nu er din romescosauce færdig og kan bruges til alt muligt. Du kan også fryse halvdelen ned, så du altid har en god dip eller sauce til dine retter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan stege/grille dine grøntsager i kortere tid, så de ikke får den sorte overflade.
Det gjorde jeg selv, før jeg så kokken Thomas Castberg lave romescosauce i 'Masterchef'. Han anbefalede at brænde det hele godt af for at få en røget smag.
Og selvfølgelig har han ret. Det giver virkelig noget for smagen. Sundt er det ikke med brændte skorper, men det smager så godt.
Se også de populære opskrifter på ajvar, harissa og pico de gallo.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: