Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Romescosauce - spansk sauce til tapas og dip

Romescosauce - spansk sauce til tapas og dip

Romescosauce
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Romescosauce er en stærk spansk sauce med blandt andet rød peberfrugt, hvidløg og tomat. Se, hvordan du laver den bedste romesco til maden.

Romescosauce er en af de saucer og dressinger, som kan anvendes til alt.

I sandwichs, som sauce over et stegt kyllingebryst, til fisk og... ja, stort set til alt.

Det er en klassisk catalonsk sauce, som kan spises kold eller varm. Uanset temperaturen er den hot, når det gælder smag.

Udover grøntsager skal der også ristede mandler, sherryeddike og jomfruolivenolie i saucen. Og tro mig, den smager forrygende. Se også hvordan du laver den spanske gazpacho.

Opskrift på spansk romescosauce

Romescosauce med mandler og peberfrugt

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Romescosauce er en stærk spansk sauce med blandt andet rød peberfrugt, hvidløg og tomat. Se, hvordan du laver den bedste romesco til maden.
Antal: 5 deciliter
Ret: Sovs
Køkken: Spansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 rød peberfrugt
  • 1 rød chili
  • 1 løg pillet og halveret
  • 2 tomater
  • 4 fed hvidløg pillet
  • 100 g mandler
  • 2 dl olivenolie gerne ekstra jomfru
  • 3 spsk sherryeddike el. hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 230 grader varmluft eller 250 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Skyl peberfrugter, tomater og chilifrugten. Skær enderne af løget, pil det og del det i to halve. Pil også de fire hvidløgsfed.
  3. Placer alle grøntsagerne på en bagepapirsklædt bageplade. Behold stilke på peberfrugterne og chilien, så saften ikke render ud under bagningen.
  4. Bag det hele i ovnen, til der er en god brændt farve på især peberfrugterne. Der må gerne være helt sorte pletter på dem.
  5. Tag grøntsagerne ud og hæld de 100 gram mandler på bagepladen. Rist dem i ovnen i 5 minutter.
  6. Fjern stilke fra chili og peberfrugt uden at saften ryger ud. Hæld alle grøntsagerne i en blender sammen med de ristede mandler, olivenolie, eddike, sukker samt en halv til en hel teskefuld salt.
  7. Blend det hele til en tyk sauce. Smag til med salt og eventuelt lidt citronsaft.
  8. Nu er din romescosauce færdig og kan bruges til alt muligt. Du kan også fryse halvdelen ned, så du altid har en god dip eller sauce til dine retter.

Næringsindhold

Kalorier494kcalKulhydrater10gProtein5gFedt50gMættet fedt6gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt36gTransfedt0.004gNatrium5mgKalium291mgKostfibre4gSukker4gVitamin A1580IUVitamin C75mgCalcium64mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan stege/grille dine grøntsager i kortere tid, så de ikke får den sorte overflade.

Det gjorde jeg selv, før jeg så kokken Thomas Castberg lave romescosauce i 'Masterchef'. Han anbefalede at brænde det hele godt af for at få en røget smag.

Og selvfølgelig har han ret. Det giver virkelig noget for smagen. Sundt er det ikke med brændte skorper, men det smager så godt.

Brændte grøntsager til romescosauce.
Her kan du se, hvor meget jeg brænder mine grøntsager af. Skindet på peberfrugterne skal ikke fjernes, før du blender det hele sammen. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Se også de populære opskrifter på ajvar, harissa og pico de gallo.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required