• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Rørt tatar

Rørt tatar

Rørt tatar med æggeblomme
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
122
SHARES
FacebookMessenger122PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 24. november 2020

Rørt tatar med peberrod, kapers og andre lækre ingredienser samt en rå æggeblomme. Findes der noget bedre? Ikke efter du har smagt denne.

Rørt tatar er en ret, som egner sig fortrinligt til en frokost for to. Det er råt med råt på: Råt oksekød med en rå æggeblomme på toppen.

Jeg ved, at der er nogen, som foretrækker, at kødet er helt jomfrueligt - uden at være blandet op med noget. Selv holder jeg nu mest af denne version.

Her hakkes ingredienser som peberrod, kapers og skalotteløg fint og æltes ind i det rå kød.

Under opskriften finder du metode og tips til at lave din egen tatar fra bunden.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Carpaccio
  • Sauce tartare
  • Ceviche med torsk
  • Rødbedetatar

Opskrift på rørt tatar med rå æggeblomme

Rørt tatar med æggeblomme
Karen SenecaKaren Seneca

Rørt tatar

5 fra 8 stemmer
Rørt tatar med peberrod, kapers og andre lækre ingredienser samt en rå æggeblomme. Findes der noget bedre? Ikke efter du har smagt denne.
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Fransk
Kalorier: 342
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 180 g oksekød - hakket til tatar
  • 1 skalotteløg - finthakket
  • 1 spsk peberrod - finthakket
  • 1 spsk kapers - hakket
  • 1 tsk cornichoner - hakket
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk mayonnaise
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 æggeblommer
  • 2 skiver rugbrød - ristet

Fremgangsmåde
 

  1. Rist rugbrødskiverne. Når de er godt ristede, stikker du dem ud med et glas, så de bliver runde.
  2. Hak skalotteløg og peberrod fint, hak kapers og cornichoner.
  3. Bland mayonnaise og sennep, hæld løg, peberrod, kapers og cornichoner i.
  4. Kom kød og lidt salt ned til de andre ingredienser og brug dine hænder til at ælte det hele sammen.
  5. Form den rå fars til bøffer ved at lave to bøffer og stikke dem ud med samme glas, du brugte til rugbrødet. Resterne kan evt. lave en tredje steak tatar af.
  6. Placer de rå bøffer på hver sit stykke rugbrød, Lav en lille fordybning i hver og placer en rå æggeblomme på toppen. Top med lidt peberrod og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 342kcalKulhydrater: 28gProtein: 28gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.01gKolesterol: 251mgNatrium: 1737mgKalium: 476mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 277IUVitamin C: 3mgCalcium: 90mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Der findes den lette og den lidt mere tidskrævende måde at lave sin egen frokost-tatar på. Eller når den skal bruges som en forret.

Du kan tage genvejen og købe hakket eller fintsnittet tatarkød i Brugsen eller hos slagteren. Og så kan du selv købe en udskæring og skrabe kødet til tatar.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg kun tager den vej, når jeg har gæster. Ellers er jeg fint tilfreds med at købe kødet hakket.

Sådan laver du din tatar fra bunden

Vil du selv hakke - eller skrabe - kødet, er det ret let. Første prioritet er at købe et rigtig godt stykke okse- eller kalvekød.

Du kan for eksempel bruge okseinderlår for eksempel roastbeef. Her skal du skrabe kødet med en god kokkekniv.

Du kan også hakke det i kødhakkeren eller hakke kødet fint med en kniv, så der er reelle små kødtern i din tatar.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required