Rørt tatar med peberrod, kapers og andre lækre ingredienser samt en rå æggeblomme. Findes der noget bedre? Ikke efter du har smagt denne.
Rørt tatar er en ret, som egner sig fortrinligt til en frokost for to. Det er råt med råt på: Råt oksekød med en rå æggeblomme på toppen.
Jeg ved, at der er nogen, som foretrækker, at kødet er helt jomfrueligt - uden at være blandet op med noget. Selv holder jeg nu mest af denne version.
Her hakkes ingredienser som peberrod, kapers og skalotteløg fint og æltes ind i det rå kød.
Under opskriften finder du metode og tips til at lave din egen tatar fra bunden.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på rørt tatar med rå æggeblomme
Rørt tatar
Ingredienser
- 180 g oksekød - hakket til tatar
- 1 skalotteløg - finthakket
- 1 spsk peberrod - finthakket
- 1 spsk kapers - hakket
- 1 tsk cornichoner - hakket
- 1 tsk sennep
- 1 tsk mayonnaise
- salt og friskkværnet peber
- 2 æggeblommer
- 2 skiver rugbrød - ristet
Fremgangsmåde
- Rist rugbrødskiverne. Når de er godt ristede, stikker du dem ud med et glas, så de bliver runde.
- Hak skalotteløg og peberrod fint, hak kapers og cornichoner.
- Bland mayonnaise og sennep, hæld løg, peberrod, kapers og cornichoner i.
- Kom kød og lidt salt ned til de andre ingredienser og brug dine hænder til at ælte det hele sammen.
- Form den rå fars til bøffer ved at lave to bøffer og stikke dem ud med samme glas, du brugte til rugbrødet. Resterne kan evt. lave en tredje steak tatar af.
- Placer de rå bøffer på hver sit stykke rugbrød, Lav en lille fordybning i hver og placer en rå æggeblomme på toppen. Top med lidt peberrod og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Der findes den lette og den lidt mere tidskrævende måde at lave sin egen frokost-tatar på. Eller når den skal bruges som en forret.
Du kan tage genvejen og købe hakket eller fintsnittet tatarkød i Brugsen eller hos slagteren. Og så kan du selv købe en udskæring og skrabe kødet til tatar.
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg kun tager den vej, når jeg har gæster. Ellers er jeg fint tilfreds med at købe kødet hakket.
Sådan laver du din tatar fra bunden
Vil du selv hakke - eller skrabe - kødet, er det ret let. Første prioritet er at købe et rigtig godt stykke okse- eller kalvekød.
Du kan for eksempel bruge okseinderlår for eksempel roastbeef. Her skal du skrabe kødet med en god kokkekniv.
Du kan også hakke det i kødhakkeren eller hakke kødet fint med en kniv, så der er reelle små kødtern i din tatar.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: