Her får du min nemme opskrift på rødtungeruller med parmaskinke. Skønne ruller af rødtunge, der serveres på en bund af spinat og grønkål.
Rødtungeruller er en fantastisk lækker fiskeret, der også er fremragende som gæstemad.
Rødtungen er en af allerfineste spisefisk, og her er den bagt i ovnen, hvor der rulles lidt parmaskinke om de benfrie fileter. Smagen i rødtungen er så fin, at den ikke skal krydres for meget, men blot have en smule salt, peber og citron.
Tilbehøret er nemt og hurtigt at lave, og her får du en let og velsmagende ret. Jeg har beregnet to rødtungefileter pr. person, men det afhænger af hvor store de er - og hvor sultne I er.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på nemme rødtungeruller
Rødtungeruller med parmaskinke - nem opskrift
Ingredienser
- 8 rødtunge - fileter uden skind og ben
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
- 4 skiver parmaskinke
- 600 g kartofler - skåret i mundrette tern
- 3 spsk rapsolie - til stegning af kartofler
- 150 g grønkål - snittet
- 2 dl vand - kogende
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 spsk majsstivelse
- 200 g spinat - frisk
- 1 håndfuld purløg - snittet
Fremgangsmåde
- Start med at varme en pande op ved høj varme, kom lidt olie på og steg så kartoflerne sprøde og lækre. Når de begynder at få lidt farve skrues der lidt ned for varmen, hvorefter de steges færdige ved en lidt lavere temperatur, så de ikke branker. Stegetiden er ca. 15 minutter. Vend dem ofte.
- Imens kan du lave rødtungeruller. Bred rødtungefileterne ud, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber. Riv også en smule citronskal på dem. Rulles stramt sammen.
- Del hvert stykke parmaskinke i to lige store stykker på langs, og vikl et stykke skinke over rødtungerulle. Lægges på bageplade med bagepapir og dryppes med lidt olie.
- Bag rødtungerullerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tiden afhænger blandt andet af størrelsen på fisken, men det plejer at passe meget fint.
- De stegte kartofler tages til side i en lille skål, og panden stilles tilbage på kogepladen.
- Kom nu grønkål på panden ved en middel varme sammen med en lille sjat olie. Rør kogende vand og bouillonterning sammen og kom det ved.
- Derefter jævnes med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Tilsæt spinat så den netop falder sammen, og derefter smages tl med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft. Vend snittet purløg i til sidst.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Fordel grønkål- og spinatblandingen midt på fire tallerkner med lidt af de stegte kartoffeltern rundt om.
Derpå lægges de ovnbagte rødtungeruller, og resten af kartoflerne serveres ved siden af. Serveres gerne med et godt stykke brød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: