Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Rødtungeruller med parmaskinke

Rødtungeruller med parmaskinke

rødtungeruller med parmaskinke
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS

Her får du min nemme opskrift på rødtungeruller med parmaskinke. Skønne ruller af rødtunge, der serveres på en bund af spinat og grønkål.

Rødtungeruller er en fantastisk lækker fiskeret, der også er fremragende som gæstemad.

Rødtungen er en af allerfineste spisefisk, og her er den bagt i ovnen, hvor der rulles lidt parmaskinke om de benfrie fileter. Smagen i rødtungen er så fin, at den ikke skal krydres for meget, men blot have en smule salt, peber og citron.

Tilbehøret er nemt og hurtigt at lave, og her får du en let og velsmagende ret. Jeg har beregnet to rødtungefileter pr. person, men det afhænger af hvor store de er - og hvor sultne I er.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Rødtunge i ovn
  • Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere
  • Klassisk fiskefilet
  • Fiskefrikadeller

Opskrift på nemme rødtungeruller

Rødtungeruller med parmaskinke - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min nemme opskrift på rødtungeruller med parmaskinke. Skønne ruller af rødtunge, der serveres på en bund af spinat og grønkål.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 rødtunge fileter uden skind og ben
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron
  • 4 skiver parmaskinke
  • 600 g kartofler skåret i mundrette tern
  • 3 spsk rapsolie til stegning af kartofler
  • 150 g grønkål snittet
  • 2 dl vand kogende
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 spsk majsstivelse
  • 200 g spinat frisk
  • 1 håndfuld purløg snittet

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme en pande op ved høj varme, kom lidt olie på og steg så kartoflerne sprøde og lækre. Når de begynder at få lidt farve skrues der lidt ned for varmen, hvorefter de steges færdige ved en lidt lavere temperatur, så de ikke branker. Stegetiden er ca. 15 minutter. Vend dem ofte.
  2. Imens kan du lave rødtungeruller. Bred rødtungefileterne ud, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber. Riv også en smule citronskal på dem. Rulles stramt sammen.
  3. Del hvert stykke parmaskinke i to lige store stykker på langs, og vikl et stykke skinke over rødtungerulle. Lægges på bageplade med bagepapir og dryppes med lidt olie.
  4. Bag rødtungerullerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tiden afhænger blandt andet af størrelsen på fisken, men det plejer at passe meget fint.
  5. De stegte kartofler tages til side i en lille skål, og panden stilles tilbage på kogepladen.
  6. Kom nu grønkål på panden ved en middel varme sammen med en lille sjat olie. Rør kogende vand og bouillonterning sammen og kom det ved.
  7. Derefter jævnes med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  8. Tilsæt spinat så den netop falder sammen, og derefter smages tl med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft. Vend snittet purløg i til sidst.

Næringsindhold

Kalorier386kcalKulhydrater36gProtein28gFedt16gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.02gKolesterol79mgNatrium972mgKalium1364mgKostfibre7gSukker2gVitamin A8545IUVitamin C94mgCalcium210mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Fordel grønkål- og spinatblandingen midt på fire tallerkner med lidt af de stegte kartoffeltern rundt om.

Derpå lægges de ovnbagte rødtungeruller, og resten af kartoflerne serveres ved siden af. Serveres gerne med et godt stykke brød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required