• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rødbedekage

Rødbedekage

rødbedekage med chokolade
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 8. oktober 2021

Rødbeder smager fantastisk og kan også bruges i det søde køkken. Prøv denne lækre og saftige rødbedekage med chokolade.

Selvom rødbeder ofte er noget vi forbinder med smørrebrød, biksemad eller andre traditionelle danske retter, så kan de også sagtens bruges i en rødbedekage.

Denne kage indeholder masser af mørk chokolade og er næsten brownieagtig.

Rødbeden giver en dybere og mere kraftig smag til kagen samtidig med, at den giver en lækker saftig konsistens. Og så får kagen selvfølgelig en flot farve.

Der er valnødder i denne opskrift, da det giver lidt dejligt knas til kagen, men de kan sagtens udelades af opskriften.

Opskrift på rødbedekage

Opskrift

rødbedekage med chokolade
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Rødbedekage med chokolade

5 fra 3 stemmer
Rødbeder smager fantastisk og kan også bruges i det søde køkken. Prøv denne lækre og saftige rødbedekage med chokolade.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 170 g rødbeder - rå
  • 170 g smør
  • 170 g mørk chokolade - 70%
  • 170 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 75 g valnødder - grofthakket
  • frysetørrede hindbær - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Kog den rå rødbede indtil den er mør (15-20 minutter afhængig af størrelse).
  2. Lad den køle lidt af, inden du fjerner skrællen ved forsigtigt at gnubbe med hænderne eller skrabe med en kniv (brug evt gummihandsker, da den farver meget).
  3. Riv rødbeden fint på et rivejern.
  4. Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad.
  5. Pisk æg og sukker sammen til en cremet masse og rør det sammen med smør-chokoladeblandingen.
  6. Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtig i dejen sammen med de revne rødbeder og grofthakkede valnødder, indtil du har en glat dej.
  7. Kom dejen i en smurt springfrom og bag i ovnen i cirka 45-60 minutter ved 180 grader. Pas på kagen ikke får for meget og bliver tør - den må godt være lidt fugtig i midten.
  8. Drys de frysetørrede hindbær over den stadig varme kage.
  9. Køl den færdigbagte rødbedekage ned inden du skærer i den.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Her pyntes kagen med frysetørrede hindbær, der både giver et flot udtryk og tilføjer en dejlig syrlig smag til kagen, men de kan sagtens udelades eller erstattes af valnødder eller andet.

Server rødbedekage i mindre stykker, da den er en rigtig bombe på både smag og tyngde. Spis den evt med lidt vaniljeis eller creme fraiche til og lidt friske bær.

Prøv også at krydre din rødbedekage med lidt vanilje, kanel eller ingefær, hvis du vil have ekstra smag.

Se også disse opskrifter på lækre kager:

Gulerodskage fra New Orleans (måske verdens bedste)

Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær

Æblecrumble • nem og hurtig opskrift

Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required