Rødbeder smager fantastisk og kan også bruges i det søde køkken. Prøv denne lækre og saftige rødbedekage med chokolade.
Selvom rødbeder ofte er noget vi forbinder med smørrebrød, biksemad eller andre traditionelle danske retter, så kan de også sagtens bruges i en rødbedekage.
Denne kage indeholder masser af mørk chokolade og er næsten brownieagtig.
Rødbeden giver en dybere og mere kraftig smag til kagen samtidig med, at den giver en lækker saftig konsistens. Og så får kagen selvfølgelig en flot farve.
Der er valnødder i denne opskrift, da det giver lidt dejligt knas til kagen, men de kan sagtens udelades af opskriften.
Opskrift på rødbedekage
Rødbedekage med chokolade
Ingredienser
- 170 gram rødbeder - rå
- 170 gram smør
- 170 gram mørk chokolade - 70%
- 170 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 75 gram valnødder - grofthakket
- frysetørrede hindbær - til pynt
Sådan gør du
- Kog den rå rødbede indtil den er mør (15-20 minutter afhængig af størrelse).
- Lad den køle lidt af, inden du fjerner skrællen ved forsigtigt at gnubbe med hænderne eller skrabe med en kniv (brug evt gummihandsker, da den farver meget).
- Riv rødbeden fint på et rivejern.
- Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad.
- Pisk æg og sukker sammen til en cremet masse og rør det sammen med smør-chokoladeblandingen.
- Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtig i dejen sammen med de revne rødbeder og grofthakkede valnødder, indtil du har en glat dej.
- Kom dejen i en smurt springfrom og bag i ovnen i cirka 45-60 minutter ved 180 grader. Pas på kagen ikke får for meget og bliver tør - den må godt være lidt fugtig i midten.
- Drys de frysetørrede hindbær over den stadig varme kage.
- Køl den færdigbagte rødbedekage ned inden du skærer i den.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Her pyntes kagen med frysetørrede hindbær, der både giver et flot udtryk og tilføjer en dejlig syrlig smag til kagen, men de kan sagtens udelades eller erstattes af valnødder eller andet.
Server rødbedekage i mindre stykker, da den er en rigtig bombe på både smag og tyngde. Spis den evt med lidt vaniljeis eller creme fraiche til og lidt friske bær.
Prøv også at krydre din rødbedekage med lidt vanilje, kanel eller ingefær, hvis du vil have ekstra smag.
Se også disse opskrifter på lækre kager:
Gulerodskage fra New Orleans (måske verdens bedste)
Daimkage med hindbærflødeskum og friske bær
Del dine ideer og tanker med os andre her: