• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Frysetørrede hindbær - fakta om de tørrede bær

Frysetørrede hindbær - fakta om de tørrede bær

Hindbaersnitter m frysetørrede hindbær
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. maj 2021 - Udgivet: 7. maj 2021

Frysetørrede hindbær er et smukt drys på kager og konfekt. Men hvad er det egentlig? Og er der overhovedet hindbær i? Her kan du læse om det.

Frysetørrede hindbær er et fint drys på hindbærsnitter, konfekt og alle mulige andre kager og desserter.

Det ligger i ordene, at det er hindbær, som er frysetørrede, men hvad betyder det? Det kan du få svaret på her.

For at forvandle friske, røde bær til frysetørrede skal bærrene fryses ned først. Når de er over 20 minusgrader, kommer man dem i en slags ovn, der fjerner isen fra bærrene.

Frysetørringsovnen er en kompliceret maskine, der sørger for at opvarme, så isen smelter, imens dampen forsvinder.

Derudover er der også en vaccumfunktion. Når hindbærrene er klar, er mindst 85 procent af vandindholdet væk - deraf størrelsen.

Næring i frysetørrede hindbær

Hindbærrene bliver hverken kogt eller bagt i frysetørringsmaskinen. Det betyder, at de bevarer de fleste næringsstoffer, når du har de småbitte, tørrede bær.

Farve og smag er også intakte i de tørrede bær.

Det betyder også, at de er langtidsholdbare, når de opbevares i et glas eller en lukket pose - mindst et år fra salgsdato.

Det frysetørret produkt, vi kender allerbedst, er nok pulverkaffe som Nescafe. Men man kan få en række frysetørrede frugter og grøntsager.

Anvendelse og opskrifter

Udover at pynte kager og hjemmelavet konfekt med de små, tørrede bær, er de også gode i en müesli-blanding eller som drys på havregrød.

Du kan også blande dem i en vaniljeis eller drysse dem over frugtsalat og kærnemælkskoldskål.

Mulighederne er mange, og da de som nævnt er langtidsholdbare, er det smart at have et glas stående i køkkenskabet.

Opskrifter, hvor vi har brugt frysetørrede hindbær:

Hindbærsnitter

4.8 fra 81 stemmer
Få opskriften på hjemmelavede hindbærsnitter, også kendt som genfersnitter. En nem og lækker kage med en smagfuld mørdej og fyld af hindbær.
Gå til opskrift
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Red Velvet kage med flødeostfrosting

4.7 fra 7 stemmer
Red Velvet kage med den flotte, røde farve er perfekt til Valentinsdag. Bag den i en hjerteform og top med den lækreste flødeost-frosting.
Gå til opskrift
Red velvet kage stykke
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her