Red Velvet kage med den flotte, røde farve er perfekt til Valentinsdag. Bag den i en hjerteform og top med den lækreste flødeost-frosting.
Red Velvet kage er en klassisk kage i det amerikanske køkken. Den rødlige farve ser flot ud med den hvide frosting.
Kagen er en af de kager, som vi passende kan spise til Valentinsdag - særligt når den er bagt i en hjerteform.
Men har du ikke det, kan du bage den i en almindelig rund form, klippe et hjerte af karton og bruge hjertet som skabelon på toppen.
Her kan du så drysse frysetørrede hindbær eller røde sukkerhjerter, så du har et fint rødt hjerte midt i alt det hvide frosting.
Opskrift på Red Velvet kage
Red Velvet kage med flødeostfrosting
Ingredienser
- 1.25 deciliter olie
- 60 gram smør
- 200 gram sukker
- 3 stk æg
- 150 gram hvedemel
- 25 gram Maizena
- 2 spiseskefuld kakao
- 1 teskefuld bagepulver
- 1 spiseskefuld vaniljesukker
- 0.5 deciliter rød frugtfarve - evt mere
- 1 teskefuld lagereddike - hvid
- 1.20 deciliter kærnemælk
Frosting
- 300 gram flødeost naturel - gerne Philadelphia
- 2-300 gram flormelis
- 50 gram smør - blødt
- 1 teskefuld citronsaft
- 1 teskefuld citronskal - fintrevet
- frysetørret hindbær - pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 varmluft og smør din bageform - gerne et hjerte.
- Pisk olie, blødt smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg - et efter et - og pisk igen.
- Bland kakao, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver i en lille skål.
- Miks det røde farvestof med kærnemælk.
- Nu skal du skiftevis hælde de tørre og de våde ingredienser ned i æggeblandingen. Rør rundt, indtil det hele er fordelt, og du står med en jævn dej.
- Hæld dejen i en silikone-hjerteform og bag i 30 minutter på 160 grader varmluft. Lad kagen køle helt af, før du smører frosting på.
Frosting
- Pisk flormelis, smør og flødeost godt igennem. Smag til med citronsaft og skal.
- Smør frostingen på toppen af kagen og drys med pynt efter eget valg. Nu kan du servere din red velvet kage.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringstips
Traditionelt er Red Velvet kage en kage, som er skåret i flere lag som en lagkage. Fyldet består oftest af en smørcreme, men det er en temmelig sød creme, som jeg personligt ikke bryder mig om.
I stedet laver jeg en frosting af flødeost, flormelis og lidt citronsaft. Det giver en mere frisk smag i stedet for den fede sukker- og smørsmag.
Den røde fløjlskage, som den hedder på dansk, er en kage, som mest af alt brillerer ved sit udseende og konsistens.
Smagen kommer fra den lækre frosting samt vanilje og kakao. Sidstnævnte skal du passe på med at overdosere, så overdøver kakaoens brune farve nemlig den røde frugtfarve.
Flødeost-frosting smager bedre end smørcreme og icing, synes jeg. Desværre er det sværere at sprøjte i flotte mønstre med en tyl, da cremen er temmelig blød.
Derfor smører jeg det ud over kagen - og hvis der er nok: Skærer kagen i to og smører det ud over den nederste bund, som når man laver en lagkage.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: