• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Rodfrugtmos

Rodfrugtmos

billederesultat for rodfrugtmos
4.9 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
536
SHARES
FacebookMessenger536PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. april 2024 - Udgivet: 17. oktober 2020

Rodfrugtmos er en skøn mos med forskellige rodfrugter, og i denne opskrift er der blandt andet anvendt kartofler og gulerødder. Nem at lave.

Rodfrugtmos er super nem at lave og opskriften er en god anledning til at få anvendt rester af rodfrugter i køleskabet.

Jeg vil anbefale, at cirka halvdelen af indholdet i rodfrugtmosen er kartofler, men resten kan du selv justere til som du synes.

Her har jeg brugt bagekartofler og der skal bruges en 4-5 stykker, afhængig af størrelse.

Tilsæt derefter gulerødder, pastinakker og persillerødder som du nu har liggende. Du kan i øvrigt også bruge knoldselleri, hvis du har sådan en liggende.

Rodfrugtmos smages til med muskatnød, men dette kan udelades. Der er jo nogen, som ikke er så glade for smagen af muskatnød.

Opskriften er til fire personer. Se også min populære opskrift på kartoffelmos med smør og mælk.

Se også mine opskrifter på:

  • Grøntsagsmos
  • Pommes duchesse
  • Cremet sellerimos

Opskrift på nem rodfrugtmos

billederesultat for rodfrugtmos
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rodfrugtmos - opskrift på mos med rodfrugter

4.89 fra 17 stemmer
Rodfrugtmos er en skøn mos med forskellige rodfrugter, og i denne opskrift er der blandt andet anvendt kartofler og gulerødder. Nem at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 228
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 4 mellemstore gulerødder
  • 1 stor pastinak
  • 2 mellemstore persillerødder
  • 2 spsk smør - spar ikke på smørret
  • 1,5 dl mælk - varm
  • muskatnød - reven
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde
 

  1. Bagekartoflerne skrælles og skæres i små tern. Kommes i en gryde.
  2. Tilsvarende med gulerødder, pastinak og persillerødder. Gulerødderne skrælles dog kun hvis det er nødvendigt.
  3. Hæld vand ved så det netop dækker, men du skal ikke komme salt i vandet.
  4. Læg låget på og lad nu rodfrugterne koge i cirka 25 minutter, så de bliver kogt helt møre.
  5. Hæld vandet fra og lad lige rodfrugterne dampe af.
  6. Tilsæt smør og pisk det rundt. Jeg plejer blot at bruge et almindeligt piskeris, men du kan også anvende en kartoffelmoser.
  7. Tilsæt derefter varm mælk indtil du har den rette konsistens, og smag rodfrugtmosen til med salt, peber og en smule reven muskatnød.
  8. Til sidst vendes mosen med finthakket persille.

Næringsindhold

Kalorier: 228kcalKulhydrater: 48gProtein: 6gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.4gTransfedt: 0.02gKolesterol: 6mgNatrium: 675mgKalium: 1248mgKostfibre: 7gSukker: 8gVitamin A: 15385IUVitamin C: 48mgCalcium: 103mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige rodfrugtmos serveres straks til blandt andet kyllingefrikadeller eller fiskehandlerens fiskefrikadeller.

Du kan også servere den som brændende kærlighed med ristede svampe og rødbedetern, hvis du ikke spiser kød og fisk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bin

    februar 02, 2025 at 4:27 pm

    Hej hvis man skulle erstatte rodfrugterne med knoldselleri hvor meget tænker du der skal bruges? tak på forhånd! 😀

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 02, 2025 at 5:10 pm

      Hej Bin
      Altså i stedet for gulerødder, pastinakker og persillerødder? Du skal bruge en lille knoldselleri så 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Joan

    februar 24, 2023 at 12:04 pm

    Hej. Vil høre om man evt. kan bruge rodfrugter fra frost, til mos😬 normalt ville jeg jo selv skrælle og koge dem, men skal lave til rigtig mange personer, så for at gøre det lidt let for mig selv, ville det jo være smart med poser fra frost.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 24, 2023 at 1:41 pm

      Hej Joan
      Ja, det skulle der ikke være noget i vejen for. Rodfrugterne koges jo bare møre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)
  • Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
    Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
  • Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
    Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required