Rodfrugtmos er en skøn mos med forskellige rodfrugter, og i denne opskrift er der blandt andet anvendt kartofler og gulerødder. Nem at lave.
Rodfrugtmos er super nem at lave og opskriften er en god anledning til at få anvendt rester af rodfrugter i køleskabet.
Jeg vil anbefale, at cirka halvdelen af indholdet i rodfrugtmosen er kartofler, men resten kan du selv justere til som du synes.
Her har jeg brugt bagekartofler og der skal bruges en 4-5 stykker, afhængig af størrelse.
Tilsæt derefter gulerødder, pastinakker og persillerødder som du nu har liggende. Du kan i øvrigt også bruge knoldselleri, hvis du har sådan en liggende.
Rodfrugtmos smages til med muskatnød, men dette kan udelades. Der er jo nogen, som ikke er så glade for smagen af muskatnød.
Opskriften er til fire personer. Se også min populære opskrift på kartoffelmos med smør og mælk.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem rodfrugtmos
Rodfrugtmos - opskrift på mos med rodfrugter
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 4 mellemstore gulerødder
- 1 stor pastinak
- 2 mellemstore persillerødder
- 2 spsk smør - spar ikke på smørret
- 1,5 dl mælk - varm
- muskatnød - reven
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Bagekartoflerne skrælles og skæres i små tern. Kommes i en gryde.
- Tilsvarende med gulerødder, pastinak og persillerødder. Gulerødderne skrælles dog kun hvis det er nødvendigt.
- Hæld vand ved så det netop dækker, men du skal ikke komme salt i vandet.
- Læg låget på og lad nu rodfrugterne koge i cirka 25 minutter, så de bliver kogt helt møre.
- Hæld vandet fra og lad lige rodfrugterne dampe af.
- Tilsæt smør og pisk det rundt. Jeg plejer blot at bruge et almindeligt piskeris, men du kan også anvende en kartoffelmoser.
- Tilsæt derefter varm mælk indtil du har den rette konsistens, og smag rodfrugtmosen til med salt, peber og en smule reven muskatnød.
- Til sidst vendes mosen med finthakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige rodfrugtmos serveres straks til blandt andet kyllingefrikadeller eller fiskehandlerens fiskefrikadeller.
Du kan også servere den som brændende kærlighed med ristede svampe og rødbedetern, hvis du ikke spiser kød og fisk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bin
Hej hvis man skulle erstatte rodfrugterne med knoldselleri hvor meget tænker du der skal bruges? tak på forhånd! 😀
Holger Rørby Madsen
Hej Bin
Altså i stedet for gulerødder, pastinakker og persillerødder? Du skal bruge en lille knoldselleri så 🙂
Alt det bedste
Holger
Joan
Hej. Vil høre om man evt. kan bruge rodfrugter fra frost, til mos😬 normalt ville jeg jo selv skrælle og koge dem, men skal lave til rigtig mange personer, så for at gøre det lidt let for mig selv, ville det jo være smart med poser fra frost.
Holger Rørby Madsen
Hej Joan
Ja, det skulle der ikke være noget i vejen for. Rodfrugterne koges jo bare møre.
Alt det bedste
Holger