• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Risret med svinekød

Risret med svinekød

risret med svinekød og spidskål
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
111
SHARES
FacebookMessenger111PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. oktober 2024 - Udgivet:  8. oktober 2023

Få min opskrift på risret med svinekød, spidskål og gulerødder. En nem ret med asiatisk præg, som du kan lave i en stor pande eller wok.

Risret med svinekød er en fantastisk lækker ret til aftensmad, som her også er lavet med blandt andet spidskål og gulerødder.

Retten er nem at lave, og du kan enten tilberede den i en stor stegepande eller en wok. Risene kan være løse ris, eller du kan koge en pose med ris. Det er op til dig.

Se også: Orientalsk risret a la Knorr med hakket oksekød

Mængden af de enkele ingredienser kan varieres efter smag og behag, og du skal huske at smage risretten til, så den bliver præcis som du ønsker det.

Retten laves med hakket svinekød, og på trods af det asiatiske præg og de smagfulde krydderier, så er retten ikke stærk. Du kan sagtens også servere den for børn.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på risret med svinekød

risret med svinekød og spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Risret med svinekød

4.72 fra 7 stemmer
Få min opskrift på risret med svinekød, spidskål og gulerødder. En nem ret med asiatisk præg, som du kan lave i en stor pande eller wok.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 504
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g ris - koges som anvist på pakken
  • 400 g hakket svinekød
  • 1 løg - hakket
  • 4 fed hvidløg - hakket
  • 3 tsk karry
  • 4 spsk soja
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 150 g spidskål - snittet fint
  • 150 g gulerødder - i små tern
  • 150 g ærter - fra frost
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver, gem lidt toppe til pynt
  • 4 dl svinebouillon - af 4 dl kogende vand og 1 terning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til risret med svinekød starter du med, at koge ris som anvist på pakken. Gør også alle grøntsagerne klar.
  2. I en stor pande eller wok brunes hakket svinekød ved en høj varme, men gør det uden fedtstof. Kom så løg og hvidløg ved, og lad det svitse med et minuts tid mere.
  3. Tilsæt karry sammen med soja, sød chilisauce og spidskommen, og lad det svitse kort med, så karryen brændes af.
  4. Derefter tilsættes spidskål sammen med gulerødder, ærter og forårsløg. Hæld også 4 deciliter svinebouillon ved, og skru så lidt ned for varmen.
  5. Lad det simre i va. 5 minutter, hvorefter de kogte ris vendes i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 504kcalKulhydrater: 50gProtein: 26gFedt: 22gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 74mgNatrium: 2184mgKalium: 829mgKostfibre: 6gSukker: 13gVitamin A: 6854IUVitamin C: 41mgCalcium: 110mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige risret med svinekød og spidskål serveres straks, og du kan jo lige pynte retten med lidt snittet forårsløgstoppe.

Yderligere tilbehør til risretten er ikke nødvendigt. Velbekomme.

Se også: Kylling i karry på 25 minutter med ris (nem opskrift + video)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Albertsen

    august 16, 2024 at 2:14 pm

    Dejlig nem at lave, og det smager super godt.

    Svar
  2. Jane Vestrup

    oktober 10, 2023 at 7:13 pm

    Hejsa
    Jeg har i dag lavet denne ret, blot udskiftet grisefarsen med oksefars, dels fordi jeg ikke havde grisefars og dels fordi jeg ikke er så vild med ren grisefars.
    Jeg havde heller ikke sød chilisovs, forårsløg eller spidskommen, så jeg brugte chilipulver, lidt sukker, porre og salt og peber.
    Ja, jeg ved ikke, men vi syntes det smagte fortrinligt sådan.

    Venlig hilsen
    Jane Vestrup

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required