• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Rispilaf - opskrift på ris kogt i bouillon

Rispilaf - opskrift på ris kogt i bouillon

Rispilaf - eller ris pilaf - er en god opskrift på ris, der koges i bouillon. Inden da ristes risene af sammen med skalotteløg og hvidløg, og til sidst vendes risene med persille. Rispilaf er lækkert tilbehør til blandt andet kylling og fisk. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. november 2018 - Udgivet:  19. marts 2018

Rispilaf er langkornede ris, der koges møre i bouillon. Risene svitses først med løg og hvidløg, og til sidst vendes den færdige rispilaf med persille. Ris pilaf er super lækkert tilbehør til blandt andet kylling, men er også god til fisk og skaldyr.

Rispilaf er enm at lave, og i er virkeligheden blot ris, der steges med lidt løg, og derefter koges møre i bouillon.

Her er der anvendt en grøntsagsbouillon, men hønsebouillon er også fint.

Jeg har desuden brugt hvidløg i denne opskrift på ris pilaf, men det kan sagtens udelades.

Du kan tilsætte forskellige ingredienser til en ris pilaf, og i stedet for persille, kan du blandt andet bruge ærter. Af krydderier kan der blandt andet bruges karry, men dette er altså en god grundopskrift uden krydderier.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Til rispilaf skal du bruge

2 skalotteløg
2 fed hvidløg
Lidt olie
250 gram langkornede ris
1 god sjat tør hvidvin
5 deciliter grøntsagsbouillon
1 bundt persille
Salt

Sådan laver du en god rispilaf

  1. Start med at koge vand op med en bouillonterning. Det er bedst at anvende en grøntsagsbouillon, men hønsebouillon går også fint. Stil til side.
  2. Skalotteløg pilles og hakkes helt fint. Samme med hvidløgsfed.
  3. Varm lidt olie i en tykbundet gryde, og svits nu løg og hvidløg uden de tager farve. Det tager et par minutter.
  4. Kom risene ved og svits videre i yderligere et par minutter.
  5. Hæld en god sjat hvidvin i, og lad det dampe af. Du skal bruge en lille deciliter vin.
  6. Hæld så bouillonen i og nu skal risene koges ved svag varme i cirka 15 minutter, så de bliver møre uden at koge ud.
  7. Smag til med salt, og løsn eventuelt risene med en gaffel.
  8. Persille hakkes fint og vendes i lige inden servering.

Rispilaf er fremragende tilbehør til blandt andet en langtidsstegt kylling, men også til fiskefrikadeller eller en dampet torsk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her