Rispilaf er langkornede ris, der koges møre i bouillon. Risene svitses først med løg og hvidløg, og til sidst vendes den færdige rispilaf med persille. Ris pilaf er super lækkert tilbehør til blandt andet kylling, men er også god til fisk og skaldyr.
Rispilaf er enm at lave, og i er virkeligheden blot ris, der steges med lidt løg, og derefter koges møre i bouillon.
Her er der anvendt en grøntsagsbouillon, men hønsebouillon er også fint.
Jeg har desuden brugt hvidløg i denne opskrift på ris pilaf, men det kan sagtens udelades.
Du kan tilsætte forskellige ingredienser til en ris pilaf, og i stedet for persille, kan du blandt andet bruge ærter. Af krydderier kan der blandt andet bruges karry, men dette er altså en god grundopskrift uden krydderier.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til rispilaf skal du bruge
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
Lidt olie
250 gram langkornede ris
1 god sjat tør hvidvin
5 deciliter grøntsagsbouillon
1 bundt persille
Salt
Sådan laver du en god rispilaf
- Start med at koge vand op med en bouillonterning. Det er bedst at anvende en grøntsagsbouillon, men hønsebouillon går også fint. Stil til side.
- Skalotteløg pilles og hakkes helt fint. Samme med hvidløgsfed.
- Varm lidt olie i en tykbundet gryde, og svits nu løg og hvidløg uden de tager farve. Det tager et par minutter.
- Kom risene ved og svits videre i yderligere et par minutter.
- Hæld en god sjat hvidvin i, og lad det dampe af. Du skal bruge en lille deciliter vin.
- Hæld så bouillonen i og nu skal risene koges ved svag varme i cirka 15 minutter, så de bliver møre uden at koge ud.
- Smag til med salt, og løsn eventuelt risene med en gaffel.
- Persille hakkes fint og vendes i lige inden servering.
Rispilaf er fremragende tilbehør til blandt andet en langtidsstegt kylling, men også til fiskefrikadeller eller en dampet torsk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden