• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert

Risalamande cheesecake

billede med Risalamande cheesecake
Det tager tid at lave en cheesecake med risalamande, men det er besværet værd. Kagen smager nemlig hamrende godt, hvis man som jeg er vild med risalamande. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. november 2024 - Udgivet:  21. november 2020

Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Risalamande cheesecake er en rigtig julet version af cheesecake. Den smager simpelthen så fantastisk, at man har lyst til at forspise sig.
  2. Tiden er godt givet ud på denne kage
  3. Opskrift på risalamande cheesecake
  4. Risalamande cheesecake
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift

Risalamande cheesecake er en rigtig julet version af cheesecake. Den smager simpelthen så fantastisk, at man har lyst til at forspise sig.

Risalamande cheesecake med kirsebærsauce er en dessert, der bør bære en advarsel: 'Pas på med at forspise dig'.

Hvis du elsker risalamande og også er vild med cremede cheesecakes, ja, så er der nemlig stor fare for, at du ikke kan lade være med at spise for meget.

Det er simpelthen en skøn dessert, denne risalamande cheesecake. Sprød bund, blød og cremet risalamande-ostecreme og en fin, blank kirsebærgele på toppen. Så er der dømt jul.

Jeg skal være ærlig og fortælle, at det tager tid at lave denne dessert. Men gode ting tager tid, således også den.

Tiden er godt givet ud på denne kage

Og de fleste timer bruges på at køle elementerne ned samt lave risengrøden, så alt i alt kan selve arbejdet klares på en times tid.

Begynd med at koge risengrød dagen før, kagen skal serveres, så kan du tage det mere roligt næste dag. Du kan også sagtens lave kiksebunden og smide den i køleskabet dagen før.

På den måde har du kun to projekter næste formiddag: At blande risalamandecremen og lave kirsebærgeleen.

Da cheesecaken skal stå på køl mindst fire timer, før den spises, er det en god ide at få den lavet om morgenen eller formiddagen.

Se også de populære opskrifter på:

  • Cheesecake med jordbær
  • Tiramisu cheesecake
  • Hjemmelavet risifrutti

Opskrift på risalamande cheesecake

billede med Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake er en rigtig julet version af cheesecake. Den smager simpelthen så fantastisk, at man har lyst til at forspise sig.
Bedømmelse
4.7 fra 23 stemmer
RetDessert, Kager
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 8 timer timer
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

Risalamande

  • 1.5 dl grødris
  • 3 dl vand
  • 7 dl sødmælk
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 spsk vaniljesukker - el. en vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 50 g mandler - smuttede, finthakkede
  • 2 spsk portvin

Kagebunden

  • 120 g smør
  • 15 digestive kiks
  • 50 g mandler - grofthakkede

Ostemasse

  • 200 g cream cheese
  • 2 spsk flormelis
  • 0,5 citron - fintrevet skal samt saft
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3,5 husblas

Kirsebærgele

  • 500 g kirsebærsauce
  • 1 spsk sukker
  • 4 husblas

Fremgangsmåde

Kagebunden

  • Kom kiks i en pose og bank på den, så kiksene smuldrer.
  • Hak de 50 gram mandler groft.
  • Smelt smørret og tilsæt kiks og mandler. Rør godt rundt.
  • Læg et bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 centimeter i diameter), klip den til udefra. Hæld derpå kiksemassen i bunden, pres den godt ned, så den bliver nogenlunde plan. Sæt i køleskabet.

Risalamande og creamcheese-cremen

  • Kog risengrød: Bring 3 dl. vand i kog i en tykbundet gryde, når det koger hælder du risengrynene i. Pisk i to minutter.
  • Hæld mælken i, mens du pisker. Tilsæt salt. Skru helt ned for varmen - til 2 eller 3 - og lad risengrøden simre i 45 minutter. Rør af og til rundt, så den ikke brænder på.
  • Når grøden er færdig, hældes den i en skål og sættes straks i køleskabet.
  • Når grøden er kold, kan du lave risalamanden: Finhak de smuttede mandler, pisk piskefløden til skum og vend den i grøden sammen med portvin, mandler, sukker og vanilje.
  • Opløs de 3,5 blade husblas i koldt vand i 10 minutter. Bland imens osten med fintrevet citronskal samt flormelis og vaniljesukker.
  • Når husblasbladene er bløde, vrider du dem fri fra vand og rører dem sammen med opvarmet citronsaft. Hæld derefter saften ned i ostemassen og rør godt, så du ikke får klumper i osten.
  • Bland risalamanden og ostemassen forsigtigt ved at vende det med en spartel.
  • Smør risalamande-massen ud over kiksebunden i din springform. Fordel omhyggeligt og sæt på køl i et par timer. Du kan nøjes med en times tid, men her risikerer lidt af kirsebærsaucen at løbe ned i risalamanden. Det betyder dog intet for smagen.

Kirsebærgele

  • Læg husblas i blød i 10 minutter.
  • Kom sukker i en gryde. Hæld kirsebærsaucen i en si, så kun saften ryger ned i gryden.
  • Varm sovsen op, så den lige når at koge, inden du tager den af varmen.
  • Vrid husblas fri for vand, smelt den i kirsebærsovsen. Rør godt rundt og køl sovsen ned i køleskabet, til den er fingervarm.
  • Nu hælder du kirsebærsovsen over risalamanden og sætter endnu engang cheesecaken i køleskabet. Denne gang skal den helst stå mindst fire timer, så er den klar til servering.

Servering

  • Pynt med guldstøv, hele kirsebær eller smuttede mandler.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
784
% Daglig værdi*
Fedt
 
38
g
58
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
422
mg
18
%
Kalium
 
362
mg
10
%
Kulhydrater
 
102
g
34
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
64
g
71
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
978
IU
20
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
193
mg
19
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er du klar til at nyde den lækre risalamande cheesecake. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Else Klausen

    november 28, 2021 at 2:51 am

    Er det virkelig kirsebær sauce, du bruger i risalamande/cheesecake og ikke kirsebær i sylte lage. Skal husblasens ikke smeltes før de kommer i ostemassen.
    Venlig hilsen Else

    Svar
    • Karen Seneca

      november 30, 2021 at 6:55 pm

      ja, det er kirsebærsauce.
      Jo, en stor fejl, at jeg ikke har skrevet, at husblasen skal smeltes først, tak for det. Mvh Karen

      Svar
  2. Olivia

    november 27, 2021 at 10:34 pm

    Årh så skuffet over denne kage desværre, plejer ellers at elske opskrifterne herinde.
    2 problemer havde jeg med den:
    1) citronen i risalamande?, 1/2 citron (som var lille) var alt for meget - og fik desværre kagen til at smage mere a la citron fromage og ødelagde smagsoplevelsen.
    2) jeg tænker der mangler lidt instrukser på punket hvor husblassen skal tilføjes til citronsaften. Husblassen skal jo smeltes inden den kommer i, men dette er ikke beskrevet nogensteder hvordan dette skal klares... så, desværre kun 1 stjerne herfra - personligt vil jeg sige undlad citronen, og tilføj 2spk kogende vand til husblassen så den smelter. Fordi ellers - mums!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required