Revelsben bliver helt perfekte når du først steger dem i ovnen i en time, og derefter pandesteger eller griller dem færdige.
Hvad er forskellen på revelsben og spareribs?
Det er ikke et dumt spørgsmål, faktisk er det super godt, og her får du både svar og en opskrift på den lækre udskæring.
Spareribs eller revelsben?
For der er nemlig forskellige opfattelser af hvad revelsben og spareribs egentlig er, og selv langt ind i slagterbranchen er der uenigheder.
Men grundlæggende er revelsben et stykke ribben (en "skive") med et godt stykke kød på. Typisk en 3-5 centimeter høj. De kan også være uden ben.
Spareribs er hele rækker af ben, som du måske kender fra Jensens Bøfhus eller de færdige pakker fra supermarkedet. Disse spareribs laves af kamben, og dem er der en god opskrift på her.
Så det er den helt korte forklaring. Under dette er der nemlig så forskellige varianter af spareribs, men det gemmer vi til en anden god gang.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på revelsben

Revelsben
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Dup revelsben tørre med et stykke køkkenrulle, og smør dem med lidt balsamico og giv dem lidt salt på begge sider.
- Læg dem i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Så er rengøringen nemmere efterfølgende, og det bliver du glad for.
- Steg nu revelsbenene i ovnen ved 170 grader varmluft - de skal have cirka en times tid.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem stå fem minutter.
- Lav en portion hjemmelavet barbecue sauce (link længere oppe i opskriften).
- Nu kan du enten grille eller pandestege dine revelsben færdige. De skal have et par minutter på hver side, hvor du flere gange pensler med den hjemmelavede BBQ marinade. Vend dem ofte, og pas på det ikke brænder på.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
De færdigstegte revelsben serveres straks, og evt. sammen med bagte kartofler og en lækker spidskålssalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Caspar Bay Andersen
Hej Holger
Da det er tidligt på gril sæsonen, prøvede jeg at lave den i ovnen efter din opskrift. Bare super god. Jeg var noget skeptisk mht. til ovn tid, og den korte brunering til sidst, men den blev mør, og mængden af sukker i marianen passer fint med den korte tid på panden. Bare rigtig godt set.
Tusinde tak for en næsten grill aften smagsmæssigt i køkkenet.
Mvh Caspar
Hjørdis
Orientalske revelsben.
Reven appelsinskal
1 dl appelsinsaft
1/2 dl citronsaft
1 dl sirup
1/2 dl soya
2-3 fed hvidløg
1 tak ingefær
1/2 tsk peber
Kødet marineret 2-4 timer og
steges ved 175 gr. I 1.5 - 2 timer.
Dette er vores favorit
Kirsten Thordsen
En af mine ynglingsretter.