Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Revelsben i ovn

Revelsben i ovn (sådan laver du ovnstegte revelsben)

revelsben i ovn
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook118PinterestSMSEmailMessenger
118
DELINGER
Indhold
  • Revelsben
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på revelsben
  • Spareribs eller revelsben?
  • Servering
  • Kommentarer

Revelsben

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Revelsben i ovn. De bliver helt perfekte når du først steger dem i ovnen i en time, og derefter pandesteger eller griller dem færdige.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 stk revelsben
  • balsamico
  • flagesalt
  • 1 portion barbecuesauce (se opskrift i linket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Dup 8 stk revelsben tørre med et stykke køkkenrulle, og smør dem med lidt balsamico og giv dem lidt flagesalt på begge sider.
  2. Læg dem i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Så er rengøringen nemmere efterfølgende, og det bliver du glad for.
  3. Steg nu revelsbenene i ovnen ved 170 grader varmluft - de skal have cirka en times tid.
  4. Tag dem ud af ovnen, og lad dem stå fem minutter.
  5. Lav 1 portion barbecuesauce sauce (link længere oppe i opskriften).
  6. Nu kan du enten grille eller pandestege dine revelsben færdige. De skal have et par minutter på hver side, hvor du flere gange pensler med den hjemmelavede BBQ marinade. Vend dem ofte, og pas på det ikke brænder på.

Næringsindhold

Kalorier268kcalKulhydrater12gProtein12gFedt19gMættet fedt6gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.2gKolesterol63mgNatrium903mgKalium250mgKostfibre0.2gSukker9gVitamin A56IUVitamin C0.1mgCalcium20mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på revelsben

Hvad er forskellen på revelsben og spareribs?

Det er ikke et dumt spørgsmål, faktisk er det super godt, og her får du både svar og en opskrift på den lækre udskæring.

Se flere opskrifter:

  • Gammeldags revelsben
  • Langtidsstegte revelsben med BBQ-marinade
  • Gammeldags stegeben i gryde (mormors opskrift)
  • Glaserede stegeben - opskrift på sticky ribs

Spareribs eller revelsben?

For der er nemlig forskellige opfattelser af hvad revelsben og spareribs egentlig er, og selv langt ind i slagterbranchen er der uenigheder.

Men grundlæggende er revelsben et stykke ribben (en "skive") med et godt stykke kød på. Typisk en 3-5 centimeter høj. De kan også være uden ben.

Spareribs er hele rækker af ben, som du måske kender fra Jensens Bøfhus eller de færdige pakker fra supermarkedet. Disse spareribs laves af kamben, og dem er der en god opskrift på her.

Så det er den helt korte forklaring. Under dette er der nemlig så forskellige varianter af spareribs, men det gemmer vi til en anden god gang.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Servering

De færdigstegte revelsben serveres straks, og evt. sammen med bagte kartofler og en lækker spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit Hansen skriver

    juni 28, 2025 at 6:45 pm

    Super god opskrift!
    Også super god barbeque opskrift!!
    Bliver helt sikkert lavet igen.
    Tak for begge opskrifter.

    Svar
  2. Caspar Bay Andersen skriver

    april 21, 2025 at 9:45 pm

    Hej Holger

    Da det er tidligt på gril sæsonen, prøvede jeg at lave den i ovnen efter din opskrift. Bare super god. Jeg var noget skeptisk mht. til ovn tid, og den korte brunering til sidst, men den blev mør, og mængden af sukker i marianen passer fint med den korte tid på panden. Bare rigtig godt set.
    Tusinde tak for en næsten grill aften smagsmæssigt i køkkenet.

    Mvh Caspar

    Svar
  3. Hjørdis skriver

    marts 07, 2025 at 9:33 pm

    Orientalske revelsben.
    Reven appelsinskal
    1 dl appelsinsaft
    1/2 dl citronsaft
    1 dl sirup
    1/2 dl soya
    2-3 fed hvidløg
    1 tak ingefær
    1/2 tsk peber
    Kødet marineret 2-4 timer og
    steges ved 175 gr. I 1.5 - 2 timer.
    Dette er vores favorit

    Svar
  4. Kirsten Thordsen skriver

    september 01, 2024 at 3:36 pm

    En af mine ynglingsretter.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required