• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Revelsben

Revelsben

revelsben i ovn
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
109
SHARES
FacebookMessenger109PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. november 2024 - Udgivet:  29. maj 2016

Revelsben bliver helt perfekte når du først steger dem i ovnen i en time, og derefter pandesteger eller griller dem færdige.

Hvad er forskellen på revelsben og spareribs?

Det er ikke et dumt spørgsmål, faktisk er det super godt, og her får du både svar og en opskrift på den lækre udskæring.

Spareribs eller revelsben?

For der er nemlig forskellige opfattelser af hvad revelsben og spareribs egentlig er, og selv langt ind i slagterbranchen er der uenigheder.

Men grundlæggende er revelsben et stykke ribben (en "skive") med et godt stykke kød på. Typisk en 3-5 centimeter høj. De kan også være uden ben.

Spareribs er hele rækker af ben, som du måske kender fra Jensens Bøfhus eller de færdige pakker fra supermarkedet. Disse spareribs laves af kamben, og dem er der en god opskrift på her.

Så det er den helt korte forklaring. Under dette er der nemlig så forskellige varianter af spareribs, men det gemmer vi til en anden god gang.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på revelsben

revelsben i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Revelsben

4.83 fra 17 stemmer
Revelsben bliver helt perfekte når du først steger dem i ovnen i en time, og derefter pandesteger eller griller dem færdige.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 170
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 stk revelsben
  • Lidt balsamico
  • flagesalt
  • 1 portion barbecuesauce - se opskrift i linket

Fremgangsmåde
 

  1. Dup revelsben tørre med et stykke køkkenrulle, og smør dem med lidt balsamico og giv dem lidt salt på begge sider.
  2. Læg dem i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Så er rengøringen nemmere efterfølgende, og det bliver du glad for.
  3. Steg nu revelsbenene i ovnen ved 170 grader varmluft - de skal have cirka en times tid.
  4. Tag dem ud af ovnen, og lad dem stå fem minutter.
  5. Lav en portion hjemmelavet barbecue sauce (link længere oppe i opskriften).
  6. Nu kan du enten grille eller pandestege dine revelsben færdige. De skal have et par minutter på hver side, hvor du flere gange pensler med den hjemmelavede BBQ marinade. Vend dem ofte, og pas på det ikke brænder på.

Næringsindhold

Kalorier: 170kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De færdigstegte revelsben serveres straks, og evt. sammen med bagte kartofler og en lækker spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Caspar Bay Andersen

    april 21, 2025 at 9:45 pm

    Hej Holger

    Da det er tidligt på gril sæsonen, prøvede jeg at lave den i ovnen efter din opskrift. Bare super god. Jeg var noget skeptisk mht. til ovn tid, og den korte brunering til sidst, men den blev mør, og mængden af sukker i marianen passer fint med den korte tid på panden. Bare rigtig godt set.
    Tusinde tak for en næsten grill aften smagsmæssigt i køkkenet.

    Mvh Caspar

    Svar
  2. Hjørdis

    marts 07, 2025 at 9:33 pm

    Orientalske revelsben.
    Reven appelsinskal
    1 dl appelsinsaft
    1/2 dl citronsaft
    1 dl sirup
    1/2 dl soya
    2-3 fed hvidløg
    1 tak ingefær
    1/2 tsk peber
    Kødet marineret 2-4 timer og
    steges ved 175 gr. I 1.5 - 2 timer.
    Dette er vores favorit

    Svar
  3. Kirsten Thordsen

    september 01, 2024 at 3:36 pm

    En af mine ynglingsretter.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required