Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Verdens bedste råsyltede grønsager fra Mellemøsten

Verdens bedste råsyltede grønsager fra Mellemøsten

Råsyltede grøntsager
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook18PinterestSMSEmailMessenger
18
DELINGER

Verdens bedste råsyltede grønsager er superlette at lave, og så smager de simpelthen alt for godt. Se her, hvordan man laver dem.

Verdens bedste råsyltede grønsager er blevet en fast del af sortimentet i mit køkken. Jeg er simpelthen blevet kæmpe fan af den syltede smag, og så passer de jo bare perfekt til alle retter.

De kan løfte en hver ret og få den til at smage mere raffineret, og så er de også lækre bare at spise for sig selv som en snack. Jeg synes også at de passer rigtig godt sammen med en drink.

Og det er faktisk derfor, at jeg kom i tanke om, at jeg ville lave disse råsyltede grønsager.

Fordi det er en af de mest populære snacks at spise i Mellemøsten, når man drikker den populære anis-alkohol ouzo.

Så da min kæreste fik en flaske ouzu via hans arbejde, vidste jeg at måtte i gang med at lave verdens bedste råsyltede grønsager. Og jeg indrømmer, det er virkelig lækkert.

Jeg kan også anbefale at servere denne pickles sammen med forskellige dips, såsom humus, baba ganoush og noget lækkert frisklavet pitabrød.

Man kan i princippet råsylte alle grønsager, så du kan bruge denne opskrift med lige den slags grøntsager, som du foretrækker.

Jeg har brugt gulerødder, agurk, blomkål og kinaradise i denne opskrift.

Jeg tror, at blomkål var min favorit, men min kærestes favorit var agurk.

Så jeg tror bare, at jeg vil forsætte med at lave denne blanding på verdens bedste råsyltede grønsager fremover, så er alle glade.

Opskrift på råsyltede grøntsager

Verdens bedste råsyltede grønsager

Rakel Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Trækketid: 3 dage d
Samlet tid: 3 dage d 15 minutter min
Verdens bedste råsyltede grønsager er superlette at lave, og så smager de simpelthen alt for godt. Se her, hvordan man laver dem.
Antal: 1 glas
Ret: Syltning
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g gulerødder
  • 100 g blomkål
  • 100 g agurk
  • 100 g kinaradise
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 250 g vand
  • 250 g eddike

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skær agurkerne og gulerødderne i skiver. Skær blomkål i små buketter og skær kinaradiser i tynde stænger.
  2. Kom nu alle grøntsagerne og hele hvidløg i et glas. Tilsæt sort peber.
  3. I en gryde tilsættes vand, eddike og salt. Kog blandingen, indtil saltet er fuldstændigt opløst.
  4. Hæld nu eddikeblandingen ned i glasset med grøntsagerne og sørg for, at grøntsagerne er fuldstændigt dækket til.
  5. Put låg på glasset og lad det køle ned til stuetemperatur. Put det derefter i køleskabet.
  6. Vent tre dage og så er de klar til servering. Hvis du er utålmodig, så smager de også godt efter 24 timer, men tre dage er den optimale ventetid.

Næringsindhold

Kalorier155kcalKulhydrater24gProtein5gFedt1gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.1gNatrium7117mgKalium1039mgKostfibre8gSukker11gVitamin A16789IUVitamin C81mgCalcium143mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Server gerne de råsyltede grønsager til nogle af disse retter:

Aubergine fatteh
Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten er super let at lave og så smager den fantastisk. Her er den libanesiske udgave.
Se opskriften her
Aubergine fatteh med granatæblekerner
Falafler - hjemmelavede
Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.
Se opskriften her
Billede af falafler.
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Christensen skriver

    december 28, 2025 at 12:01 am

    Det skal være hvid eddike, ellers bliver det ikke så lækkert at se på.

    Svar
  2. Mathilde skriver

    oktober 03, 2025 at 1:02 pm

    Hej
    Hvorfor varme eddike, vand og salt?
    Min svigermor fra Tyrkiet varmer det nemlig ikke op, så vil gerne høre hvorfor man gør det i Danmark?
    Mvh. Mathilde

    Svar
  3. Ulla Hemmingsen skriver

    februar 07, 2024 at 7:14 pm

    Hej
    Kan man forlænge holdbarheden ved at henkoge de råsyltede grøntsager? Tænker, at konsistensen bliver påvirket, hvilket vil være okay.
    Venligst
    Ulla

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 07, 2024 at 7:20 pm

      Hej Ulla
      Jeg har ikke prøvet, men det er da værd at forsøge. Skriv lige tilbage hvordan det er gået 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required