Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot

Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot

rabarberstang
4.6 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
965
SHARES
FacebookMessenger965PinterestEmailSMS

Rabarberstang er en lækker kringle med rabarberkompot. En gammeldags gærkringle med rabarber, creme og remonce. Stængerne kan sagtens fryses ned.

Her får du en god opskrift på rabarberstang, der er en lækker kringle med en let og syrlig rabarberkompot, creme og remonce.

I virkeligheden en ganske klassisk kringle af gærdej, og den er ret nem at lave.

Opskriften giver to kringlestænger med rabarber, og de er gode at fryse ned.

Opskrift på rabarberstang

Nem rabarberstang

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 22 minutter min
Samlet tid: 1 time t 7 minutter min
Rabarberstang er en lækker kringle med rabarberkompot. En gammeldags gærkringle med rabarber, creme og remonce. Stængerne kan sagtens fryses ned.
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sødmælk (lun)
  • 50 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Lidt kardemomme (kan udelades)
  • Lidt salt
  • 2 æg
  • 100 g smør (blødt)
Remonce
  • 100 g sukker
  • 100 g smør (blødt)
Rabarber
  • 150 g rabarber (skåret i tern)
  • 50 g sukker ()
Creme
  • 250 g kagecreme (opskrift i link)
Pynt
  • 1 æg (sammenpisket)
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Rabarber skæres i mindre tern og koges møre i en gryde sammen med sukker. Det tager cirka 10 minutter. Køl det lidt af. Det er din rabarberkompot til den lækre rabarberstang, som du altså få to styks af med denne opskrift.
  2. Gæren røres ud i den lunkne mælk. Brug gerne røremaskinen med dejkrog.
  3. Hvedemel vendes sammen med sukker, vaniljesukker, lidt salt og kardemomme.
  4. Ælt melblandingen sammen med mælken, og kom også æg og meget blødt smør. Æltes ca. 7-8 minutter ved middel hastighed.
  5. Virk dejen op og lad den hvile mens du laver remonce og creme. Remonce laves nemt ved at røre sukker og blødt smør sammen. Cremen laves som anvist i linket.
  6. Del dejen i to lige store stykker - cirka 450 gram/stk. Rulles ud til rektangel på ca. 40 gange 20 centimeter.
  7. Fordel halvdelen af remoncen i en stribe på midten, og tilsvarende lægges halvdelen af cremen på som en stribe. Ovenpå dette fordeles halvdelen af de møre rabarber i en stribe.
  8. Fold den ene langside ind over midten, og den anden langside ind over dette. Tryk let ned på midten og læg rabarberstangen over på en bageplade med bagepapir. Gør det samme med den anden rabarberstang.
  9. Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Lad stængerne hæve i cirka 15 minutter.
  11. Bag rabarberstængerne ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 22 minutter.

Næringsindhold

Kalorier2304kcalKulhydrater285gProtein42gFedt112gMættet fedt69gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt25gTransfedt3gKolesterol473mgNatrium916mgKalium874mgKostfibre9gSukker106gVitamin A3094IUVitamin C6mgCalcium288mgJern13mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Se også mine opskrifter på:

Gammeldags rabarbercrumble

Verdens bedste rabarber galette

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Larsen skriver

    maj 20, 2024 at 4:45 pm

    Hej Mads ☺️
    Jeg vil høre dig, hvorfor du skriver væsken i gram. Jeg kender flere som ikke kan finde ud af, hvor meget det er i dl.
    Mvh. Kirsten Larsen

    Svar
  2. Lennart Lind skriver

    maj 04, 2020 at 10:22 am

    Hej!

    Jeg synes da det ville være en god idé hvis I lavede et link i opskrifterne til en printervenlig udgave af den.. altså uden billede og andet

    Svar

Mere inspiration

  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser
  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required