• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot

Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot

rabarberstang
4.6 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
935
SHARES
FacebookMessenger935PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  3. maj 2020

Rabarberstang er en lækker kringle med rabarberkompot. En gammeldags gærkringle med rabarber, creme og remonce. Stængerne kan sagtens fryses ned.

Her får du en god opskrift på rabarberstang, der er en lækker kringle med en let og syrlig rabarberkompot, creme og remonce.

I virkeligheden en ganske klassisk kringle af gærdej, og den er ret nem at lave.

Opskriften giver to kringlestænger med rabarber, og de er gode at fryse ned.

Opskrift på rabarberstang

rabarberstang
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem rabarberstang

4.64 fra 11 stemmer
Rabarberstang er en lækker kringle med rabarberkompot. En gammeldags gærkringle med rabarber, creme og remonce. Stængerne kan sagtens fryses ned.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 22 minutter min
Samlet tid 1 time t 7 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 2304
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sødmælk - lun
  • 50 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Lidt kardemomme - kan udelades
  • Lidt salt
  • 2 æg
  • 100 g smør - blødt
Remonce
  • 100 g sukker
  • 100 g smør - blødt
Rabarber
  • 150 g rabarber - skåret i tern
  • 50 g sukker -
Creme
  • 250 g kagecreme - opskrift i link
Pynt
  • 1 æg - sammenpisket
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Rabarber skæres i mindre tern og koges møre i en gryde sammen med sukker. Det tager cirka 10 minutter. Køl det lidt af. Det er din rabarberkompot til den lækre rabarberstang, som du altså få to styks af med denne opskrift.
  2. Gæren røres ud i den lunkne mælk. Brug gerne røremaskinen med dejkrog.
  3. Hvedemel vendes sammen med sukker, vaniljesukker, lidt salt og kardemomme.
  4. Ælt melblandingen sammen med mælken, og kom også æg og meget blødt smør. Æltes ca. 7-8 minutter ved middel hastighed.
  5. Virk dejen op og lad den hvile mens du laver remonce og creme. Remonce laves nemt ved at røre sukker og blødt smør sammen. Cremen laves som anvist i linket.
  6. Del dejen i to lige store stykker - cirka 450 gram/stk. Rulles ud til rektangel på ca. 40 gange 20 centimeter.
  7. Fordel halvdelen af remoncen i en stribe på midten, og tilsvarende lægges halvdelen af cremen på som en stribe. Ovenpå dette fordeles halvdelen af de møre rabarber i en stribe.
  8. Fold den ene langside ind over midten, og den anden langside ind over dette. Tryk let ned på midten og læg rabarberstangen over på en bageplade med bagepapir. Gør det samme med den anden rabarberstang.
  9. Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Lad stængerne hæve i cirka 15 minutter.
  11. Bag rabarberstængerne ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 22 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 2304kcalKulhydrater: 285gProtein: 42gFedt: 112gMættet fedt: 69gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 25gTransfedt: 3gKolesterol: 473mgNatrium: 916mgKalium: 874mgKostfibre: 9gSukker: 106gVitamin A: 3094IUVitamin C: 6mgCalcium: 288mgJern: 13mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også mine opskrifter på:

Gammeldags rabarbercrumble

Verdens bedste rabarber galette

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Larsen

    maj 20, 2024 at 4:45 pm

    Hej Mads ☺️
    Jeg vil høre dig, hvorfor du skriver væsken i gram. Jeg kender flere som ikke kan finde ud af, hvor meget det er i dl.
    Mvh. Kirsten Larsen

    Svar
  2. Lennart Lind

    maj 04, 2020 at 10:22 am

    Hej!

    Jeg synes da det ville være en god idé hvis I lavede et link i opskrifterne til en printervenlig udgave af den.. altså uden billede og andet

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required