• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Rabarbersorbet - let og lækker sommerdessert

Rabarbersorbet - let og lækker sommerdessert

Rabarbersorbet
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. maj 2021 - Udgivet: 24. maj 2021

Rabarbersorbet er legende let at lave, og da det også både smager godt og ser flot ud, er det bare om at gå i gang. Her en opskrift uden ismaskine.

Rabarbersorbet ser appetitlig ud med den klare røde farve. Og når vinrabarberne er i sæson, er der ikke nogen bedre dessert. Den er nemlig virkelig nem at lave, og så smager den helt forrygende.

Man kan lave sorbet med og uden æggehvide. I dette tilfælde foretrækker jeg uden, så isen for en rigtig sorbetagtig konsistens. Frisk og sommerlig.

Et lille trick er at tilsætte lidt alkohol til rabarbersaften, inden du fryser den ned, da spiritus med en høj alkoholprocent ikke fryser. Tænk blot på julesnapsen, der kan ligge i fryseren i dagevis.

Det betyder, at sorbeten ikke krystalliserer på den ærgerlige måde, og du får en rabarbersorbet, der hænger sammen uden iskrystaller knaser mellem tænderne.

Opskrift på hjemmelavet rabarbersorbet

Rabarbersorbet
Karen SenecaKaren Seneca

Rabarbersorbet - let og lækker sommerdessert

5 fra 2 stemmer
Rabarbersorbet er legende let at lave, og da det også både smager godt og ser flot ud, er det bare om at gå i gang. Her en opskrift uden ismaskine.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Frysetid 6 timer t
Samlet tid 4 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert, Is
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g rabarber - i skiver
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk glukosesirup
  • 3 dl vand
  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk vodka - el. lign.

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl rabarberne og skær dem i skiver.
  2. Hæld sukker, glukosesirup, vand, vanilje og rabarber i en gryde, bring det i kog. Når massen koger, skruer du ned, og lader rabarberne simre i 15 minutter.
  3. Hæld rabarberblandingen op i en sigte over en skål, så du får sorteret frugtkødet fra. Gnid godt med en ske mod sien, så du får al saften med. Lad eventuelt sien stå og dryppe af et stykke tid.
  4. Hæld en spiseskefuld vodka eller om i saften og rør rundt. Lad saften køle af, før du kommer den i fryseren, så den ikke afrimer fryseren.
  5. Nu dækker du din skål med film, sætter den i fryseren i en halv time.
  6. Tag sorbeten ud og pisk en ordentlig omgang. Kom den tilbage i fryseren.
  7. Efter en halv time pisker du lige lidt igen og kommer sorbeten retur i fryseren. Gentag et par gange med en halv times mellemrum.
  8. Server din rabarbersorbet med friske basilikumsblade eller kronbladene fra stedmoderblomster som pynt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvis du vil have æggehvide i

Æggehviden giver en mere cremet konsistens til en sorbet. Hvis du ønsker det, følger du bare den ovenstående opskrift.

Når rabarbersaften har været i fryseren i en halv time, tager du den op og vender et bæger pisket, pasteuriseret æggehvide i saften.

Herefter følger du opskriften med at tage sorbeten ud af fryseren hver halve time, piske den igennem og sætte den på frys igen.

Du kan også prøve nogle af vores andre lækre opskrifter:

  • Kokosmakroner med lakrids - knasende gode
  • Nem vaniljeis med eller uden ismaskine
  • Nem opskrift på italiensk citronsorbet
  • Rabarberkage med marengslåg
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required