Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Rabarbersorbet - let og lækker sommerdessert

Rabarbersorbet - let og lækker sommerdessert

Rabarbersorbet
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS

Rabarbersorbet er legende let at lave, og da det også både smager godt og ser flot ud, er det bare om at gå i gang. Her en opskrift uden ismaskine.

Rabarbersorbet ser appetitlig ud med den klare røde farve. Og når vinrabarberne er i sæson, er der ikke nogen bedre dessert. Den er nemlig virkelig nem at lave, og så smager den helt forrygende.

Man kan lave sorbet med og uden æggehvide. I dette tilfælde foretrækker jeg uden, så isen for en rigtig sorbetagtig konsistens. Frisk og sommerlig.

Et lille trick er at tilsætte lidt alkohol til rabarbersaften, inden du fryser den ned, da spiritus med en høj alkoholprocent ikke fryser. Tænk blot på julesnapsen, der kan ligge i fryseren i dagevis.

Det betyder, at sorbeten ikke krystalliserer på den ærgerlige måde, og du får en rabarbersorbet, der hænger sammen uden iskrystaller knaser mellem tænderne.

Opskrift på hjemmelavet rabarbersorbet

Rabarbersorbet - let og lækker sommerdessert

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Frysetid: 6 timer t
Samlet tid: 4 timer t 30 minutter min
Rabarbersorbet er legende let at lave, og da det også både smager godt og ser flot ud, er det bare om at gå i gang. Her en opskrift uden ismaskine.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert, Is
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g rabarber i skiver
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk glukosesirup
  • 3 dl vand
  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk vodka el. lign.

Fremgangsmåde

  1. Skyl rabarberne og skær dem i skiver.
  2. Hæld sukker, glukosesirup, vand, vanilje og rabarber i en gryde, bring det i kog. Når massen koger, skruer du ned, og lader rabarberne simre i 15 minutter.
  3. Hæld rabarberblandingen op i en sigte over en skål, så du får sorteret frugtkødet fra. Gnid godt med en ske mod sien, så du får al saften med. Lad eventuelt sien stå og dryppe af et stykke tid.
  4. Hæld en spiseskefuld vodka eller om i saften og rør rundt. Lad saften køle af, før du kommer den i fryseren, så den ikke afrimer fryseren.
  5. Nu dækker du din skål med film, sætter den i fryseren i en halv time.
  6. Tag sorbeten ud og pisk en ordentlig omgang. Kom den tilbage i fryseren.
  7. Efter en halv time pisker du lige lidt igen og kommer sorbeten retur i fryseren. Gentag et par gange med en halv times mellemrum.
  8. Server din rabarbersorbet med friske basilikumsblade eller kronbladene fra stedmoderblomster som pynt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Hvis du vil have æggehvide i

Æggehviden giver en mere cremet konsistens til en sorbet. Hvis du ønsker det, følger du bare den ovenstående opskrift.

Når rabarbersaften har været i fryseren i en halv time, tager du den op og vender et bæger pisket, pasteuriseret æggehvide i saften.

Herefter følger du opskriften med at tage sorbeten ud af fryseren hver halve time, piske den igennem og sætte den på frys igen.

Du kan også prøve nogle af vores andre lækre opskrifter:

  • Kokosmakroner med lakrids - knasende gode
  • Nem vaniljeis med eller uden ismaskine
  • Nem opskrift på italiensk citronsorbet
  • Rabarberkage med marengslåg
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required