Her får du min opskrift på rabarbersnitter. Nemme kagesnitter, der laves med linsedej, hjemmelavet rabarbermarmelade og pyntet med karamelliseret rabarber.
Rabarbersnitter er en lækker og nem kage, der bages med rabarbermarmelade og lækre bunde af linsedej.
De er meget nemme at lave, og er selvfølgelig bagt med inspiration fra de måske mere kendte hindbærsnitter.
De sprøde og skønne linsebunde lægges sammen med den let syrligt marmelade med rabarber, og kagerne pyntes med glasur og et stykke karamelliseret rabarber, som nemt bages i ovnen.
Jeg har her bagt runde snitter med rabarber, men ønsker du de klassiske, firkantede snitter, bager du blot to aflange stænger af linsedej, som derefter lægges sammen med marmelade og skæres ud.
Af denne opskrift kan du sagtens lave 12 lækre snitter med rabarber. Det er der nemlig linsedej og rabarbermarmelade til.
Men du kan også blot lave 6, og så anvende resten af linsedejen til en omgang cremelinser - og nyde marmeladen på et stykke hjemmebagt franskbrød.
Ingredienser til rabarbersnitter
1 portion af min rabarbermarmelade
1 portion af min mørdej
1 stængel rabarber
1 spiseskefuld sukker
200 gram flormelis
Lidt kogende vand
Fremgangsmåde
- Lav først en omgang rabarbermarmelade som angivet i linket. Det er meget nemt. Stilles derefter på køl.
- Derefter laves mørdej - gerne på røremaskine. Det er også meget nemt. Stilles også på køl. Så er du godt i gang med dine rabarbersnitter.
- En stængel rabarber skæres ud i to centimeter tykke skiver, som vendes med en spiseskefuld sukker. Sættes på bageplade med bagepapir, og bages 10 minutter ved 200 grader varmluft. Sådan laver man karamelliseret rabarber. Stilles til side.
- Rul mørdej ud til en tykkelse på fire millimeter, og udstik bunde med en diameter på 7-8 centimeter. Husk godt med mel, så dejen ikke hænger fast.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og du kan have 12 stk. på en plade. Bages ved 200 grader varmluft i cirka 8 minutter, så kagebundene har fået en smule farve. De må ikke blive for mørke. Køles af. Laver du to plader (til 12 snitter), bages de ad to gange.
- Flormelis røres til en tyk glasur med en smule kogende vand. Kommes i frysepose, hvor du klipper et lille hul i det ene hjørne.
- Saml nu dine rabarbersnitter. Læg halvdelen af de bagte bunde ud, kom en stor teskefuld rabarbermarmelade på hver. læg en bund mere ovenpå, tryk ganske let sammen og pynt med glasur på toppen.
- Stik forsigtigt et stykke karamelliseret rabarber ned i glasuren på hver af dine rabarbersnitter.
- Lad nu gerne dine kagesnitter med rabarber stå på køl mindst en time eller to før de nydes.
- Lige inden servering drysses de med sigtet flormelis.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda Andersen
Kun 1 tsk marmelade. Det er da ikke ret meget. Jeg synes godt, de kan tåle lidt mere.