• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer

Rabarbersaft - Nem opskrift på hjemmelavet saft af rabarber

Billede resultat for rabarbersaft
Intet er næsten bedre end hjemmelavet rabarbersaft, der koges af friskplukkede rabarber. Saften er nem at koge, og du behøver ikke en saftkoger til det. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. april 2024 - Udgivet:  30. juni 2022

Del gerne:
68
SHARES
FacebookMessenger68PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Dette er en opskrift på en nem og hjemmelavet rabarbersaft. Saften koges af friske rabarber i en gryde med vand og sukker.
  2. Opskrift på rabarbersaft
  3. Rabarbersaft - Nem opskrift på hjemmelavet saft af rabarber
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Blandingsforhold til rabarbersaft
  8. Atamon
  9. Holdbarhed
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift

Dette er en opskrift på en nem og hjemmelavet rabarbersaft. Saften koges af friske rabarber i en gryde med vand og sukker.

Her er en virkelig nem og god fremgangsmåde til kogning af rabarbersaft.

De friske rabarber er nemlig fremragende at lave om til en god og hjemmelavet saft, og det er på ingen måde besværligt.

Faktisk skal du ikke engang have en saftkoger eller andet specialgrej, i stedet koger du saften i en almindelig gryde.

Opskriften giver cirka en liter ufortyndet og hjemmelavet rabarbersaft. Se også min opskrift på verdens bedste rabarbercrumble. Og den lækre rabarberkage.

Opskrift på rabarbersaft

Billede resultat for rabarbersaft

Rabarbersaft - Nem opskrift på hjemmelavet saft af rabarber

Dette er en opskrift på en nem og hjemmelavet rabarbersaft. Saften koges af friske rabarber i en gryde med vand og sukker.
Bedømmelse
4.7 fra 15 stemmer
RetDrikke
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 1.2 liter
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 l vand
  • 250 g sukker
  • 1 spsk citronsaft - friskpresset

Fremgangsmåde

  • Fjern top og bund af rabarberstænglerne. Stænglerne vaskes nu grundigt, og det er vigtigt, at de er helt fri for jord.
  • Skær derefter rabarberne ud i mindre stykker på cirka en centimeters længde. Det kommer sig ikke så nøje når du koger en hjemmelavet rabarbersaft.
  • Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med vand og sukker. Tilsæt også lidt citronsaft, der giver en fin syre til den færdige saft.
  • Kog nu rabarberne i cirka 15 minutter under låg. Når først indholdet i gryden er i kog, skrues ned på svag varme, hvor rabarberne simrer indtil de er helt møre. Rør ikke i gryden undervejs. Det tager altså cirka 15 minutter. Klik her og sæt det smarte minutur med den præcise kogetid.
  • Tag gryden af blusset, og lad det nu stå i yderligere 15 minutter, hvor saften køler af.
  • Hæld nu indholdet gennem en sigte og ned i en ren skål. Mas de udkogte rabarber med en ske i sigten, så du får mest mulig ud af dem. Kassér pulpen (resten i sigten).
  • Fyld en flaske med patentprop med kogende vand, hvorefter vandet hældes fra.
  • Fyld nu din rabarbersaft i flasken og stil den derefter på køl.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1071
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
73
mg
3
%
Kalium
 
1460
mg
42
%
Kulhydrater
 
273
g
91
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
255
g
283
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
511
IU
10
%
Vitamin C
 
46
mg
56
%
Calcium
 
463
mg
46
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Blandingsforhold til rabarbersaft

Opskriften giver cirka en liter ufortyndet saft, som derefter blandes med vand ved servering.

Jeg synes rabarbersaften har en passende styrke når man blander det i forholdet 1:1, altså halvt af hver.

Men jeg kan også godt lide saften har lidt styrke, så måske skal du have den i et andet blandingsforhold.

Derfor kan du prøve dig frem.

Billede resultat for kogning af rabarbersaft
Efter 15 minutter er rabarberne kogt helt møre, og nu er den klar til at blive sigtet. Foto: Madensverden.dk.

Atamon

Der kan tilsættes lidt Billede resultat for hjemmelavet rabarbersaft

Den færdige rabarbersaft blandes med lidt vand, og serveres eventuelt med isterninger. Foto: Madensverden.dk.

Holdbarhed

Den færdige rabarbersaft opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 14 dage.

Men saften er så frisk, at du sikkert har drukket den længe inden. God fornøjelse med produktionen af hjemmelavet saft af rabarber.

Se også mine opskrifter på:

  • Rabarberkompot - opskrift på hjemmelavet kompot
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
  • Oxalsyre - fakta om syren i blandt andet rabarber
  • Rabarbertrifli - nem trifli med rabarber og makron
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette P

    maj 04, 2025 at 2:32 pm

    Dejlig nem at lave, men alt for sød til mig. Jeg vil prøve med under halvdelen af sukkeret i opskriften. Så opdaterer jeg bedømmelsen 🙂

    Svar
  2. Preben Theis Jeppesen

    juni 09, 2021 at 4:33 am

    det ville da være synd og ska at smide resten ud det er den bedste kompot som smager godt på mange ting eller rent på franskbrød jeg laver saften men det er kun for kompotten skyld med venlig hilsen Preben Theis Jeppesen

    Svar
    • Tine Friis

      juli 14, 2023 at 3:18 pm

      Nemlig! 😊
      Dbh. Tine Friis Jensen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required