Rabarberlemonade smager lige så godt, som det lyder. Rabarber koges med sukker, citron og vand. Blandes med danskvand lige før servering.
Rabarberlemonade er forfriskende på en varm sommerdag. Og så er det nemt at lave den skønne lemonade.
Når du har lavet en kande, kan du hurtigt hælde danskvand i lemonaden inden servering og eventuelt pynte med mynteblade eller citronmelisse.
En dejlig sommerdrik, som kan nydes af store og små, og som perler let på tungen.
Opskrift på hjemmelavet rabarberlemonade
Rabarberlemonade - sommerdrik med danskvand
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 7,5 dl vand
- 0,5 citron - saften derfra
- 500 gram sukker
Sådan gør du
- Skyl rabarberne og skær dem i små skiver.
- Hæld vandet i en gryde og tilsæt rabarberne. Kog op og lad frugten simre i vandet i 10 minutter.
- Hæld det gennem en si og igen gennem en si med klæde. Hæld nu saften tilbage i gryden.
- Tilsæt sukker og citron og kog op igen. Når saften koger, skal den lige have et par minutters kogetid.
- Nu er din rabarberlemonade færdig. Hæld den på en ren kande og server med danskvand, isterninger og eventuelt mynteblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Når du tilsætter danskvand, skal du røre godt rundt, da rabarbersaften har det med at lægge sig i bunden, hvis du ikke rører i glasset.
Rabarberlemonade kan også drikkes, som den er, men så skal du hælde lidt mere vand i gryden, når du koger rabarberne.
Se andre sommerdrikke:
Pia sandmand mortensen
Hvad er blandingsforholdet på rabarber lemonade og danskvand
Karen Seneca
Hej, jeg laver den cirka halv/halv. Men husk at røre rundt, når du har hældt danskvand i lemonaden.
God fornøjelse fra Karen