Rabarberkoldskål med jordbær og et luftigt æggehvideskum er en luksus-spise. Bland kompot med koldskål, server med jordbær, skum og drys.
Rabarberkoldskål er en delikat udgave af den gode, gammeldags koldskål. Og så er den let at gå til.
Rabarberkompotten gør lige det ekstra for smagen, og spiller godt sammen med friskplukkede jordbær.
Det er nærmest essensen af den danske sommer samlet i en skål. Server den med hjemmebagte kammerjunkere eller knasende sprødt granola.
Se også de skønne opskrifter på:
- 100% kærnemælkskoldskål med smag
- Koldskål med tykmælk, vanilje og citron
- Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert
- Koldskålsmousse med bær og kammerjunker
Sådan laver du rabarberkoldskål
Rabarberkoldskål
Ingredienser
Æggeskum
- 3 stk æggehvider - 2 bægre pasteuriserede
- 4 spsk sukker
Sådan gør du
- Først går du i gang med kompotten. Når den er færdig, tager du en til to dl. fra og blender det godt og grundigt.
- Så pisker du æggeblommer og sukker samt vanilje til en god, tyk æggesnaps. Du kan bruge pasteuriserede æggeblommer eller friske - hvis du har mod på det.
- Pisk nu rabarberkompot og citron i æggesnapsen.
- Pisk derefter kærnemælk i. Nu kan du stille din koldskål på køl. Ti minutter før servering laver du æggeskum og renser jordbær. Skær dem eventuelt i skiver.
Æggeskum
- Pisk æggehviderne, så de bliver helt faste.
- Tilsæt sukker og pisk, så det ligner indholdet i flødeboller.
Servering
- Server koldskålen med jordbærrene - hele, i skiver eller tern. Kom små klatter af æggeskummet på toppen af koldskålen og server resten i en skål ved siden af, så I selv kan tage den mængde, I ønsker.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Rabarberkoldskål er en herlig sommerdessert, som sagtens kan spises uden æggeskummet.
Del dine ideer og tanker med os andre her: