Her er opskriften på hjemmelavet kærnemælkskoldskål med vanilje og citron. Er nem at lave og smager skønt.
Hjemmelavet kærnemælkskoldskål er bare smagen af sommer. Og den smager fantastisk, når man laver den selv.
Her får du opskriften på den skønne koldskål lavet med kærnemælk, vanilje og citron, som du kan røre sammen på få minutter og servere som en dejlig dessert.
Denne version er udelukkende lavet med koldskål, og er altså ikke tilsat tykmælk.
Se også mine opskrifter på:
- Koldskål med tykmælk, vanilje og citron
- Smagstest af koldskål - se vinderen her
- Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert
- Koldskålsis - perfekt dessert uden ismaskine
Opskrift på kærnemælkskoldskål
100% kærnemælkskoldskål
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 50 gram rørsukker
- 10 gram vaniljesukker
- 1 liter kærnemælk
- 2 spiseskefuld citronsaft
Sådan gør du
- Pisk 2 pasteuriserede æggeblommer sammen med 50 gram rørsukker og 10 gram vaniljesukker, indtil ægge-sukkermassen bliver lys og luftig.
- Kom lidt kærnemælk i æggemassen og pisk det ud med elpiskeren. Fortsæt med små sjatter og gå over til en grydeske, når koldskålen bliver mere flydende.
- Hæld resten af din 1 liter kærnemælk i koldskålen sammen med 2 spiseskefuld citronsaft og rør rundt.
- Nu er koldskålen klar til servering. Stil den på køl, indtil I skal spise den.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server din koldskål med kammerjunkere. Og hvis du har lyst til at gøre det ekstra lækkert, kan du også servere bagte rabarber til din kærnemælkskoldskål, som du kan se på billedet, at jeg har gjort. Du kan søge opskriften på bagte rabarber frem i søgefeltet øverst på siden.
Edel Poulsen
Rigtig lækkert kold dessert/spise
Katrine Rørby Madsen
Tak for at du bruger denne opskrift! Jeg ville blive meget glad, hvis du har lyst til at give den stjerner, når du har smagt den skønne kærnemælkskoldskål 😉