• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert

Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert

Koldskålsfromage med kompot
4.8 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 7. juni 2023

Koldskålsfromage er en af de desserter, som er lette at forberede, da den kan laves flere timer i forvejen - eller dagen før.

Da smagen vil glæde de fleste, som forbinder koldskål med sol, sommerhus og ferie, er det en oplagt dessert i sommersæsonen.

De friske jordbær og den syrlige rabarberkompot passer perfekt til fromagen. Og så kan man ellers lade fantasien arbejde i forhold til serveringen.

For eksempel kan du knuse kammerjunker og drysse ovenpå fromagen, dekorere med små, spiselige blomster eller skifte jordbær ud med ribs eller solbær.

Se også disse opskrifter:

  • 100% kærnemælkskoldskål
  • Koldskålsis uden ismaskine
  • Koldskålsmousse med bær

Opskrift

Koldskålsfromage med kompot
Karen SenecaKaren Seneca

Koldskålsfromage

4.83 fra 29 stemmer
Koldskålsfromage med rabarber og friske jordbær er en dessert, som bare smager af sommer. Den kan laves i forvejen, så der er ingen stress.
Forb. tid 20 minutter min
Køletid 5 timer t
Samlet tid 5 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • ½ stk vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 stk husblas
  • 1 citron - saften
  • 4 dl rabarberkompot
  • kammerjunker

Fremgangsmåde
 

  1. Opblød husblas i koldt vand i mindst ti minutter.
  2. Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukkeret og pisk det med æggeblommerne.
  3. Pres citronen og varm citronsaften op. Når den er varm, tager du gryden af blusset og smelter husblassen i saften. Forinden skal du presse vandet af husblassen.
  4. Pisk fløden til skum.
  5. Pisk kærnemælk og citronsaften i æggemassen.
  6. Vend piskefløden i og smag til. Tilsæt vaniljesukker, hvis du ikke synes, at vaniljesmagen er kraftig nok. Hæld eventuelt mere kærnemælk, hvis du kan lide det.
  7. Når du er færdig, hælder du kompot i 6 portionsglas, derefter hælder du fromagen over og sætter det hele på køl i mindst fire timer før servering.
  8. Pynt koldskålsfromage med skiver af jordbær og knuste kammerjunkere.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kompotten kan udelades, hvis der er travlt, så alt i alt er der frit slag, hvad angår serveringen.

Du kan sagtens bage dine egne kammerjunker til koldskålsfromage. Det tager ikke lang tid, og de bliver knasende sprøde.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marian

    august 16, 2022 at 3:57 am

    Hva er «kærnemælk»?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 16, 2022 at 5:56 am

      Hej Marian
      Jeg ved ikke lige hvad det hedder på norsk, men du kan læse lidt mere om det her: https://madensverden.dk/kaernemaelk/
      Alt det bedste - og tak fordi du bruger Madens Verden
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required