Koldskålsfromage med rabarber og friske jordbær er en dessert, som bare smager af sommer. Den kan laves i forvejen, så der er ingen stress.
Koldskålsfromage er en af de desserter, som er lette at forberede, da den kan laves flere timer i forvejen - eller dagen før.
Da smagen vil glæde de fleste, som forbinder koldskål med sol, sommerhus og ferie, er det en oplagt dessert i sommersæsonen.
De friske jordbær og den syrlige rabarberkompot passer perfekt til fromagen. Og så kan man ellers lade fantasien arbejde i forhold til serveringen.
For eksempel kan du knuse kammerjunker og drysse ovenpå fromagen, dekorere med små, spiselige blomster eller skifte jordbær ud med ribs eller solbær.
Opskrift på koldskålsfromage med rabarberkompot
Ingredienser
- 2 stk æggeblommer
- 3 spsk sukker
- ½ stk vaniljestang
- 2 dl piskefløde
- 3 dl kærnemælk
- 3 stk husblas
- 1 citron - saften
- 4 dl rabarberkompot - se opskrift her
- kammerjunker
Sådan gør du
- Opblød husblas i koldt vand i mindst ti minutter.
- Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukkeret og pisk det med æggeblommerne.
- Pres citronen og varm citronsaften op. Når den er varm, tager du gryden af blusset og smelter husblassen i saften. Forinden skal du presse vandet af husblassen.
- Pisk fløden til skum.
- Pisk kærnemælk og citronsaften i æggemassen.
- Vend piskefløden i og smag til. Tilsæt vaniljesukker, hvis du ikke synes, at vaniljesmagen er kraftig nok. Hæld eventuelt mere kærnemælk, hvis du kan lide det.
- Når du er færdig, hælder du kompot i 6 portionsglas, derefter hælder du fromagen over og sætter det hele på køl i mindst fire timer før servering.
- Pynt koldskålsfromage med skiver af jordbær og knuste kammerjunkere.
Tips og andre opskrifter
Kompotten kan udelades, hvis der er travlt, så alt i alt er der frit slag, hvad angår serveringen.
Du kan sagtens bage dine egne kammerjunker til koldskålsfromage. Det tager ikke lang tid, og de bliver knasende sprøde.
Hvis du ikke har tid eller lyst til at lave kammerjunker fra bunden, men foretrækker at købe dem, kan du lige tjekke vores smagstest ud:
Smagstest af kammerjunker - se vinderen her
Se andre lækre sommerdesserter:
Koldskålskage med bund af kammerjunker

Marian
Hva er «kærnemælk»?
Holger Rørby Madsen
Hej Marian
Jeg ved ikke lige hvad det hedder på norsk, men du kan læse lidt mere om det her: https://madensverden.dk/kaernemaelk-fakta/
Alt det bedste - og tak fordi du bruger Madens Verden
Holger