Rabarberkoldskål er en delikat udgave af den gode, gammeldags koldskål. Og så er den let at gå til.
Rabarberkompotten gør lige det ekstra for smagen, og spiller godt sammen med friskplukkede jordbær.
Det er nærmest essensen af den danske sommer samlet i en skål. Server den med hjemmebagte kammerjunkere eller knasende sprødt granola.
Se også disse opskrifter:
- 100% kærnemælkskoldskål med smag
- Koldskål med tykmælk, vanilje og citron
- Koldskålsfromage
- Koldskålsmousse
Opskrift

Rabarberkoldskål
Ingredienser
- 3 stk æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 8 dl kærnemælk
- 2 tsk vanilje - el. en halv stang
- 1,5 dl rabarberkompot
- 1 citron - saft, efter behov
- 1 bakke jordbær
- 3 stk æggehvider - 2 bægre pasteuriserede
- 4 spsk sukker
Fremgangsmåde
- Først går du i gang med kompotten. Når den er færdig, tager du en til to dl. fra og blender det godt og grundigt.
- Så pisker du æggeblommer og sukker samt vanilje til en god, tyk æggesnaps. Du kan bruge pasteuriserede æggeblommer eller friske - hvis du har mod på det.
- Pisk nu rabarberkompot og citron i æggesnapsen.
- Pisk derefter kærnemælk i. Nu kan du stille din koldskål på køl. Ti minutter før servering laver du æggeskum og renser jordbær. Skær dem eventuelt i skiver.
- Pisk æggehviderne, så de bliver helt faste.
- Tilsæt sukker og pisk, så det ligner indholdet i flødeboller.
- Server koldskålen med jordbærrene - hele, i skiver eller tern. Kom små klatter af æggeskummet på toppen af koldskålen og server resten i en skål ved siden af, så I selv kan tage den mængde, I ønsker.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Rabarberkoldskål er en herlig sommerdessert, som sagtens kan spises uden æggeskummet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments