Jeg elsker rabarberkage med kokos. Det er sådan en dejlig og svampet kage med masser af de syrlige og skønne rabarber.
Nogen vil nok kalde den en perfekt sommerkage, men faktum er, at du faktisk kan lave den året rundt. Udenfor rabarbersæson anvender du blot frosne rabarber.
Allerbedst er rabarberkagen dog naturligvis med nye, danske rabarber, og her sat sammen med en lækker kagedej og kokos, ja så er det bare at glæde sig til kagen er færdigbagt!
Tips til kagen
Du får lige et par tips til bagning af den lækre rabarberkage med kokos, så du får det bedste resultat.
- Sukker - jeg har tilsat 200 gram sukker til rabarberkagen, så den ikke er alt for sød. Men stadig sød nok til at spille op mod den lidt syrlige rabarber. Ønskes en sødere kage, kan du tilsætte yderligere 50 gram sukker
- Afbagning - bagetiden er sat til ca. 40-45 minutter, og det er vigtigt ikke at bage kagen for længe, da den så bliver mere tør. Rabarberkagen skal være lidt saftig i det
- Tålmodighed - det er fristende, at skære et lækkert stykke kage lige når den kommer ud af ovnen. Men vent. Lad kagen køle af, og så er den meget bedre
- Frysning - Rabarberkagen kan sagtens fryses ned.
Opskriften giver en god kage med rabarber og kokos, hvor der i hvert fald er nok til otte personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Ingredienser
- 150 g smør - blødt
- 200 g sukker
- 15 g vaniljesukker
- 3 æg
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver - med top
- 75 g kokosmel
- 125 g mælk
- 400 g rabarber - kan evt. vendes med lidt sukker
- 1 spsk sukker - til drys
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme - jeg bruger altså ikke varmluft når jeg bager rabarberkage med kokos.
- Smørret blødgøres eller tages ud af køleskabet i god tid. I mikroovn plejer det at passe med cirka 60 sekunder ved 180W.
- Kom det bløde smør i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det sammen ved hjælp af en elpisker.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen, så dejen bliver luftig og lækker.
- I en anden skål blandes hvedemel sammen med bagepulver og kokosmel, som derefter kommes ned til dejen.
- Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, og tilsæt også gradvist mælken. Her skal du IKKE bruge en elpisker!
- Beklæd en bageform med bagepapir. Jeg har her anvendt en kvadratisk form på cirka 20 centimeter på hvert led, hvilket gør at du får en nogenlunde høj og svampet rabarberkage. Du kan også bruge en lidt større form, og så bliver kagen naturligvis lidt lavere.
- Rabarberne skylles og snittes i tynde skiver. Rabarberstykkerne kan eventuelt vendes med 1-2 spiseskefulde sukker, hvis du ønsker en sødere kage, men jeg foretrækker det klare og syrlige modspil til den søde kagedej og kokos.
- Fordel nu dejen i den bagepapirsbeklædte form.
- Fordel derefter rabarberstykkerne på dejen, og tryk dem derefter let ned i dejen.
- Drys med lidt sukker på toppen.
- Den lækre kage med rabarber og kokos bages nu midt i ovnen i cirka 40-45 minutter - måske fem minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Noter
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige rabarberkage med kokos køles lidt af inden spises.
Kagen er i øvrigt ligeså god dagen efter.
Nydes evt. med lidt flødeskum eller creme fraiche til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lone skriver
Hej
Har lavet denne dejlige Rabarber kage til gæster - den er super god, rigtig svampet og dejlig med creme fraiche.
Den vil jeg bage igen til gæster 😊
Tak for en dejlig opskrift 😊
Venlig hilsen
Lone
Birgit Nielsen skriver
Hej
Den rabarber/kokos kage skal prøves, men kan jeg bruge frosne rabarber og skal de i så fald optøs inden de lægges på dejen?
Mvh Birgit
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Birgit
Dejligt at høre. Og ja, du kan sagtens bruge frosne rabarber - men tø dem op først.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Simone skriver
Kan man bruge flydende margarine istedet for smør?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Simone
Jeg har ikke prøvet, men det bør du kunne. Det kan dog godt ændre smagen en smule.
Alt det bedste
Holger