Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarberkage med kokos

Rabarberkage med kokos (svampet og nem at bage)

billede med rabarberkage med kokos
4.9 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
863
SHARES
FacebookMessenger863PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarberkage med kokos
  • Tips til kagen
  • Tips
  • Kommentarer

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 46 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Skøn opskrift på rabarberkage med kokos, som du nemt laver i en bradepande. De syrlige rabarber spiller perfekt sammen med den søde kage og kokos.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g smør blødt
  • 200 g sukker
  • 15 g vaniljesukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver med top
  • 75 g kokosmel
  • 125 g mælk
  • 400 g rabarber kan evt. vendes med lidt sukker
  • 1 spsk sukker til drys

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme - jeg bruger altså ikke varmluft når jeg bager rabarberkage med kokos.
  2. Smørret blødgøres eller tages ud af køleskabet i god tid. I mikroovn plejer det at passe med cirka 60 sekunder ved 180W.
  3. Kom det bløde smør i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det sammen ved hjælp af en elpisker.
  4. Pisk derefter æggene i et ad gangen, så dejen bliver luftig og lækker.
  5. I en anden skål blandes hvedemel sammen med bagepulver og kokosmel, som derefter kommes ned til dejen.
  6. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, og tilsæt også gradvist mælken. Her skal du IKKE bruge en elpisker!
  7. Beklæd en bageform med bagepapir. Jeg har her anvendt en kvadratisk form på cirka 20 centimeter på hvert led, hvilket gør at du får en nogenlunde høj og svampet rabarberkage. Du kan også bruge en lidt større form, og så bliver kagen naturligvis lidt lavere.
  8. Rabarberne skylles og snittes i tynde skiver. Rabarberstykkerne kan eventuelt vendes med 1-2 spiseskefulde sukker, hvis du ønsker en sødere kage, men jeg foretrækker det klare og syrlige modspil til den søde kagedej og kokos.
  9. Fordel nu dejen i den bagepapirsbeklædte form.
  10. Fordel derefter rabarberstykkerne på dejen, og tryk dem derefter let ned i dejen.
  11. Drys med lidt sukker på toppen.
  12. Den lækre kage med rabarber og kokos bages nu midt i ovnen i cirka 40-45 minutter - måske fem minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier406kcalKulhydrater53gProtein7gFedt19gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol104mgNatrium309mgKalium219mgKostfibre5gSukker30gVitamin A634IUVitamin C4mgCalcium80mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Noter

Lad den færdigbagte rabarberkage med kokos køle lidt af, inden du sætter tænderne i den. Og du kan roligt glæde dig.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarberkage med kokos

Jeg elsker rabarberkage med kokos. Det er sådan en dejlig og svampet kage med masser af de syrlige og skønne rabarber.

Nogen vil nok kalde den en perfekt sommerkage, men faktum er, at du faktisk kan lave den året rundt. Udenfor rabarbersæson anvender du blot frosne rabarber.

Allerbedst er rabarberkagen dog naturligvis med nye, danske rabarber, og her sat sammen med en lækker kagedej og kokos, ja så er det bare at glæde sig til kagen er færdigbagt!

Tips til kagen

Du får lige et par tips til bagning af den lækre rabarberkage med kokos, så du får det bedste resultat.

  • Sukker - jeg har tilsat 200 gram sukker til rabarberkagen, så den ikke er alt for sød. Men stadig sød nok til at spille op mod den lidt syrlige rabarber. Ønskes en sødere kage, kan du tilsætte yderligere 50 gram sukker
  • Afbagning - bagetiden er sat til ca. 40-45 minutter, og det er vigtigt ikke at bage kagen for længe, da den så bliver mere tør. Rabarberkagen skal være lidt saftig i det
  • Tålmodighed - det er fristende, at skære et lækkert stykke kage lige når den kommer ud af ovnen. Men vent. Lad kagen køle af, og så er den meget bedre
  • Frysning - Rabarberkagen kan sagtens fryses ned.

Opskriften giver en god kage med rabarber og kokos, hvor der i hvert fald er nok til otte personer.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble med kokos
  • Rabarbercrumble
  • Rabarbertærte med marcipan
  • Klassisk rabarberkage

Tips

Den færdige rabarberkage med kokos køles lidt af inden spises.

Kagen er i øvrigt ligeså god dagen efter.

Nydes evt. med lidt flødeskum eller creme fraiche til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone skriver

    juli 02, 2025 at 9:06 pm

    Hej
    Har lavet denne dejlige Rabarber kage til gæster - den er super god, rigtig svampet og dejlig med creme fraiche.
    Den vil jeg bage igen til gæster 😊
    Tak for en dejlig opskrift 😊

    Venlig hilsen
    Lone

    Svar
  2. Birgit Nielsen skriver

    maj 01, 2025 at 2:29 pm

    Hej
    Den rabarber/kokos kage skal prøves, men kan jeg bruge frosne rabarber og skal de i så fald optøs inden de lægges på dejen?
    Mvh Birgit

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 01, 2025 at 2:54 pm

      Hej Birgit
      Dejligt at høre. Og ja, du kan sagtens bruge frosne rabarber - men tø dem op først.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Simone skriver

    august 20, 2024 at 4:48 pm

    Kan man bruge flydende margarine istedet for smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 20, 2024 at 5:13 pm

      Hej Simone
      Jeg har ikke prøvet, men det bør du kunne. Det kan dog godt ændre smagen en smule.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Helle Johansen skriver

    april 24, 2024 at 11:13 am

    Hej
    Kan man bare fordoble opskriften og så bruge en bradepande, hvis man gerne vil have til 118-20 personer ?
    Mvh
    Helle
    -

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 24, 2024 at 11:48 am

      Hej Helle
      Ja, det kommer nok til at passe meget godt 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Helle skriver

        april 24, 2024 at 5:39 pm

        1000 tak for svar 😉
        Jeg glæder mig til at prøve opskriften.
        Bh Helle

  5. Helle Andersen skriver

    maj 22, 2023 at 3:31 pm

    Super lækker. Kokosen giver virkelig noget.
    Mine rabarbere havde været frosset, så der var en del væske ved. Det brugte jeg i stedet for mælken.

    Svar
  6. Lotte skriver

    juni 26, 2022 at 4:40 pm

    Har du prøvet den med frosne/optøede rabarber?

    Svar
    • Hanne Lang Villadsen skriver

      april 26, 2024 at 9:15 am

      Bliver det ik en meget lille rabarberkage, når form er 20x20, på forhånd tak 😄

      Svar
  7. Kirsten Larsen skriver

    juni 02, 2022 at 8:53 pm

    Jeg har lagt mærke til at når du skriver hvor væske der skal bruges i dine opskrifter skriver du det i gram. Jeg har hørt flere der siger at de ikke kan finde ud af hvor meget det er.
    Mvh. Kirsten Larsen

    Svar
    • Jolanda skriver

      august 16, 2022 at 11:15 am

      Når man har en vægt til at veje mel, sukker og lignende, kan man selvfølgelig komme mælk eller vand i en skål og veje det. Såre simpelt. Hilsen Jolanda

      Svar
  8. Kaare skriver

    maj 23, 2022 at 10:12 pm

    Hvornår skal mælken i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 24, 2022 at 5:59 am

      Hej Kaare
      Den tilsætter du når dejen samles under punkt 6.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required