Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

billede med rabarberkage med kokos
4.9 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
860
SHARES
FacebookMessenger860PinterestEmailSMS
Opdateret: 18. maj 2024 - Udgivet: 18. maj 2024

Jeg elsker rabarberkage med kokos. Det er sådan en dejlig og svampet kage med masser af de syrlige og skønne rabarber.

Nogen vil nok kalde den en perfekt sommerkage, men faktum er, at du faktisk kan lave den året rundt. Udenfor rabarbersæson anvender du blot frosne rabarber.

Allerbedst er rabarberkagen dog naturligvis med nye, danske rabarber, og her sat sammen med en lækker kagedej og kokos, ja så er det bare at glæde sig til kagen er færdigbagt!

Tips til kagen

Du får lige et par tips til bagning af den lækre rabarberkage med kokos, så du får det bedste resultat.

  • Sukker - jeg har tilsat 200 gram sukker til rabarberkagen, så den ikke er alt for sød. Men stadig sød nok til at spille op mod den lidt syrlige rabarber. Ønskes en sødere kage, kan du tilsætte yderligere 50 gram sukker
  • Afbagning - bagetiden er sat til ca. 40-45 minutter, og det er vigtigt ikke at bage kagen for længe, da den så bliver mere tør. Rabarberkagen skal være lidt saftig i det
  • Tålmodighed - det er fristende, at skære et lækkert stykke kage lige når den kommer ud af ovnen. Men vent. Lad kagen køle af, og så er den meget bedre
  • Frysning - Rabarberkagen kan sagtens fryses ned.

Opskriften giver en god kage med rabarber og kokos, hvor der i hvert fald er nok til otte personer.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble med kokos
  • Rabarbercrumble
  • Rabarbertærte med marcipan
  • Klassisk rabarberkage

Opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

4.87 fra 46 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 406
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g smør - blødt
  • 200 g sukker
  • 15 g vaniljesukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver - med top
  • 75 g kokosmel
  • 125 g mælk
  • 400 g rabarber - kan evt. vendes med lidt sukker
  • 1 spsk sukker - til drys
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme - jeg bruger altså ikke varmluft når jeg bager rabarberkage med kokos.
  2. Smørret blødgøres eller tages ud af køleskabet i god tid. I mikroovn plejer det at passe med cirka 60 sekunder ved 180W.
  3. Kom det bløde smør i en skål sammen med sukker og vaniljesukker, og pisk det sammen ved hjælp af en elpisker.
  4. Pisk derefter æggene i et ad gangen, så dejen bliver luftig og lækker.
  5. I en anden skål blandes hvedemel sammen med bagepulver og kokosmel, som derefter kommes ned til dejen.
  6. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, og tilsæt også gradvist mælken. Her skal du IKKE bruge en elpisker!
  7. Beklæd en bageform med bagepapir. Jeg har her anvendt en kvadratisk form på cirka 20 centimeter på hvert led, hvilket gør at du får en nogenlunde høj og svampet rabarberkage. Du kan også bruge en lidt større form, og så bliver kagen naturligvis lidt lavere.
  8. Rabarberne skylles og snittes i tynde skiver. Rabarberstykkerne kan eventuelt vendes med 1-2 spiseskefulde sukker, hvis du ønsker en sødere kage, men jeg foretrækker det klare og syrlige modspil til den søde kagedej og kokos.
  9. Fordel nu dejen i den bagepapirsbeklædte form.
  10. Fordel derefter rabarberstykkerne på dejen, og tryk dem derefter let ned i dejen.
  11. Drys med lidt sukker på toppen.
  12. Den lækre kage med rabarber og kokos bages nu midt i ovnen i cirka 40-45 minutter - måske fem minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Noter

Lad den færdigbagte rabarberkage med kokos køle lidt af, inden du sætter tænderne i den. Og du kan roligt glæde dig.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 406kcalKulhydrater: 53gProtein: 7gFedt: 19gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 104mgNatrium: 309mgKalium: 219mgKostfibre: 5gSukker: 30gVitamin A: 634IUVitamin C: 4mgCalcium: 80mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige rabarberkage med kokos køles lidt af inden spises.

Kagen er i øvrigt ligeså god dagen efter.

Nydes evt. med lidt flødeskum eller creme fraiche til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone skriver

    juli 02, 2025 at 9:06 pm

    Hej
    Har lavet denne dejlige Rabarber kage til gæster - den er super god, rigtig svampet og dejlig med creme fraiche.
    Den vil jeg bage igen til gæster 😊
    Tak for en dejlig opskrift 😊

    Venlig hilsen
    Lone

    Svar
  2. Birgit Nielsen skriver

    maj 01, 2025 at 2:29 pm

    Hej
    Den rabarber/kokos kage skal prøves, men kan jeg bruge frosne rabarber og skal de i så fald optøs inden de lægges på dejen?
    Mvh Birgit

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 01, 2025 at 2:54 pm

      Hej Birgit
      Dejligt at høre. Og ja, du kan sagtens bruge frosne rabarber - men tø dem op først.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Simone skriver

    august 20, 2024 at 4:48 pm

    Kan man bruge flydende margarine istedet for smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 20, 2024 at 5:13 pm

      Hej Simone
      Jeg har ikke prøvet, men det bør du kunne. Det kan dog godt ændre smagen en smule.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required