• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pyt i pande - opskrift på den perfekte restemad

Pyt i pande - opskrift på den perfekte restemad

pyt i pande pyttipanna
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
83
SHARES
FacebookMessenger83PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. november 2024 - Udgivet:  8. maj 2022

Hvad er pyt i pande? Det er en anden udgave af biksemad, og her får du min opskrift på den svenske pyttipanna, og den smager himmelsk godt.

Her får du min opskrift på pyt i pande, der er en svensk biksemad, som også kaldes pyttipanna.

Egentlig er pyt i pande en bekvem måde at få brugt eventuelle rester i køleskabet på, og her kan fantasien få frit løb.

Pyttipanna betyder egentlig blot "put i pande", og det er præcis, hvad retten også er. Hvor forskellige ting skæres i mindre stykker, og puttes på en pande.

Her har jeg lavet min egen udgave, og den smager altså himmelsk godt. Serveres gerne med et spejlæg (eller to), lidt tomatketchup og eventuelt også lidt syltede rødbeder.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du behøver ikke følge de angivne mål slavisk, Brug gerne bare hvad du har.

Se også disse opskrifter:

  • Biksemad i ovn
  • Svenske kødboller som i IKEA
  • Svensk mørbrad
  • Svensk pølseret

Opskrift på pyt i pande

pyt i pande pyttipanna
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pyt i pande

4.63 fra 16 stemmer
Hvad er pyt i pande? Det er en anden udgave af biksemad, og her får du min opskrift på den svenske pyttipanna, og den smager himmelsk godt.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Svensk
Kalorier: 533
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g kartofler - i små tern
  • 200 g knoldselleri - i mindre tern
  • olie - til stegning
  • 200 g bacon - i tern
  • 2 store rødløg - hakkes fint
  • 400 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
  • 0,5 spidskål - snittes fint
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 4 æg
  • 1 bundt purløg - snittes fint
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en pande op ved en god varme, så panden er gennemvarm. Jeg plejer at stege pyt i pande ved 7-8 på en skala fra 1-9.
  2. Kom en god sjat olie på den varme pande, og derefter kartofler og knoldselleri. Det er vigtigt, at især kartoflerne skæres i små tern, der ikke er meget større end 1 centimeter på hvert led. Ellers tager de længere tid at tilberede. Steg nu kartofler og selleri sprøde og møre, og det kan tage 15 minutter. Tilsæt om nødvendigt mere olie. Krydres efterfølgende med salt og friskkværnet peber, og lægges derefter til side på en tallerken.
    kartofler og selleri til pyt i pande
  3. Derefter steges bacontern sprøde på panden, og til sidst kommes løg ved. Steg et par minutter mere, og læg det til side på en anden tallerken.
  4. Så brunes det hakkede oksekød grundigt. Tilføj om nødvendigt lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Hældes over til bacon og løg.
  5. Kom igen lidt olie på panden og tilsæt så spidskål. Spidskålen skal blot lige svitses hurtigt, så giv den blot 30 sekunder, hvor kålen vendes rundt.
    det hele samles til en lækker omgang pyttipanna
  6. Kom så kartofler, selleri, bacon, løg og det hakkede oksekød tilbage på panden, og vend det med ca. spiseskefulde engelsk sauce.
    pyt i pande anrettet med ketchup og spejlæg

Næringsindhold

Kalorier: 533kcalKulhydrater: 36gProtein: 38gFedt: 27gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 1gKolesterol: 235mgNatrium: 1955mgKalium: 1366mgKostfibre: 7gSukker: 5gVitamin A: 437IUVitamin C: 78mgCalcium: 157mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Pyt i pande serveres straks, og gerne sammen med et spejlæg eller to. Drys gerne lidt hakket purløg over.

Dertil lidt tomatketchup og eventuelt syltede rødbeder, og så har du et skønt måltid til hele familien.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required