Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pyt i pande - opskrift på den perfekte restemad

Pyt i pande - opskrift på den perfekte restemad

pyt i pande pyttipanna
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
84
SHARES
FacebookMessenger84PinterestEmailSMS

Hvad er pyt i pande? Det er en anden udgave af biksemad, og her får du min opskrift på den svenske pyttipanna, og den smager himmelsk godt.

Indhold
  • Hvad er pyt i pande? Det er en anden udgave af biksemad, og her får du min opskrift på den svenske pyttipanna, og den smager himmelsk godt.
  • Opskrift på pyt i pande
  • Pyt i pande
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Her får du min opskrift på pyt i pande, der er en svensk biksemad, som også kaldes pyttipanna.

Egentlig er pyt i pande en bekvem måde at få brugt eventuelle rester i køleskabet på, og her kan fantasien få frit løb.

Pyttipanna betyder egentlig blot "put i pande", og det er præcis, hvad retten også er. Hvor forskellige ting skæres i mindre stykker, og puttes på en pande.

Her har jeg lavet min egen udgave, og den smager altså himmelsk godt. Serveres gerne med et spejlæg (eller to), lidt tomatketchup og eventuelt også lidt syltede rødbeder.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du behøver ikke følge de angivne mål slavisk, Brug gerne bare hvad du har.

Se også disse opskrifter:

  • Biksemad i ovn
  • Svenske kødboller som i IKEA
  • Svensk mørbrad
  • Svensk pølseret

Opskrift på pyt i pande

Pyt i pande

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Hvad er pyt i pande? Det er en anden udgave af biksemad, og her får du min opskrift på den svenske pyttipanna, og den smager himmelsk godt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Svensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g kartofler i små tern
  • 200 g knoldselleri i mindre tern
  • olie til stegning
  • 200 g bacon i tern
  • 2 store rødløg hakkes fint
  • 400 g hakket oksekød med ca. 10% fedt
  • 0,5 spidskål snittes fint
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 4 æg
  • 1 bundt purløg snittes fint
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en pande op ved en god varme, så panden er gennemvarm. Jeg plejer at stege pyt i pande ved 7-8 på en skala fra 1-9.
  2. Kom en god sjat olie på den varme pande, og derefter kartofler og knoldselleri. Det er vigtigt, at især kartoflerne skæres i små tern, der ikke er meget større end 1 centimeter på hvert led. Ellers tager de længere tid at tilberede. Steg nu kartofler og selleri sprøde og møre, og det kan tage 15 minutter. Tilsæt om nødvendigt mere olie. Krydres efterfølgende med salt og friskkværnet peber, og lægges derefter til side på en tallerken.
    kartofler og selleri til pyt i pande
  3. Derefter steges bacontern sprøde på panden, og til sidst kommes løg ved. Steg et par minutter mere, og læg det til side på en anden tallerken.
  4. Så brunes det hakkede oksekød grundigt. Tilføj om nødvendigt lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Hældes over til bacon og løg.
  5. Kom igen lidt olie på panden og tilsæt så spidskål. Spidskålen skal blot lige svitses hurtigt, så giv den blot 30 sekunder, hvor kålen vendes rundt.
    det hele samles til en lækker omgang pyttipanna
  6. Kom så kartofler, selleri, bacon, løg og det hakkede oksekød tilbage på panden, og vend det med ca. spiseskefulde engelsk sauce.
    pyt i pande anrettet med ketchup og spejlæg

Næringsindhold

Kalorier533kcalKulhydrater36gProtein38gFedt27gMættet fedt10gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt1gKolesterol235mgNatrium1955mgKalium1366mgKostfibre7gSukker5gVitamin A437IUVitamin C78mgCalcium157mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Pyt i pande serveres straks, og gerne sammen med et spejlæg eller to. Drys gerne lidt hakket purløg over.

Dertil lidt tomatketchup og eventuelt syltede rødbeder, og så har du et skønt måltid til hele familien.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required