• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Porchetta (opskrift på italiensk rullesteg)

Porchetta (opskrift på italiensk rullesteg)

billederesultat for porchetta i ovn
4.5 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
212
SHARES
FacebookMessenger212PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. maj 2024 - Udgivet: 11. august 2020

Sådan laver du en perfekt porchetta i ovn. Den italienske rullesteg får 3,5 timer i ovnen, og så har du en virkelig sprød svær.

Her får du min vejledning til tilberedning af porchetta i ovn, så du altid får den perfekte steg.

Opskriften er beregnet til fire personer, men eventuelle rester er aldeles fremragende at anvende som pålæg de efterfølgende dage.

Eller brug tynde skiver af porchetta i en sandwich, det smager altså himmelsk godt.

Længere nede kan du også se, hvordan du tilbereder en lækker porchetta på spyd. Se også min opskrift på mør flæskesteg i ovn med sprøde svær.

Opskrift på porchetta i ovn

billederesultat for porchetta i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Porchetta i ovn

4.49 fra 29 stemmer
Sådan laver du en perfekt porchetta i ovn. Den italienske rullesteg får 3,5 timer i ovnen, og så har du en virkelig sprød svær.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 3 timer t 30 minutter min
Hviletid 20 minutter min
Samlet tid 3 timer t 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 495
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg porchetta

Fremgangsmåde
 

  1. Du kan lave din egen porchetta, eller købe en færdig rullesteg ved slagteren. Det sidste er selvfølgelig det nemmeste, men det første er på ingen måde svært.
  2. Læg stegen i en stegekurv, eller på en rist i et ildfast fad eller bradepande. Den skal altid lægges med samlingen nedad.
  3. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft, og stil porchettaen ind i ovnen. Her skal den nu steges i tre timer.
  4. Skal man så vende den undervejs? Jeg har prøvet flere modeller, og jeg kan faktisk ikke mærke forskel i forhold til den sprøde svær, så umiddelbart kan du nu bare lade stegen passe sig selv i tre timer.
  5. Derefter skruer du ovnen op op 250 grader varmluft, og steger den færdig i 20-30 minutter. Hold øje med sværen, for den må selvfølgelig ikke blive sort.
  6. Det første kvarter er ikke noget problem, men derfra skal du holde den under opsyn, så sværen bliver sprød og lækker, uden at den bliver for sort og sveden!
  7. Tag så den italienske rullesteg ud af ovnen, og læg den på et skærebræt.
  8. Her skal den hvile i 20 minutter - men du må ikke dække den til, da sværene så nemt blive bløde.
  9. Fjern snoren (det kan være drilsk, da den ofte steges sammen med sværen), og skær stegen i skiver.

Næringsindhold

Kalorier: 495kcalProtein: 84gFedt: 15gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 236mgNatrium: 184mgKalium: 1403mgCalcium: 19mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Porchetta i ovn skæres i tynde skiver, som serveres sammen risotto med asparges og en nem tomatsalat.

Du kan også servere en ærterisotto til.

Porchetta på spyd

Sådan en porchetta på spyd i grillen er også noget af det allermest lækre, og sværen er virkelig et kapitel for sig.

Den bliver knasende sprød, og kødet er virkelig smagfuldt og mørt.

Du kan enten købe en færdig porchetta hos din slagter, eller lave den selv.

Du skal bruge cirka 1,8 kilo svineslag med svær, som du vender med kødsiden opad.

Krydr godt med salt og friskkværnet peber, og fordel grofthakkede hvidløg og timian over kødet.

Derefter rulles porchettaen stramt sammen, hvorefter den snøres med bomuldssnor. Sværere er det ikke.

Mængden her passer til cirka seks personer, og resten skæres i tynde skiver til pålæg.

Ingredienser til porchetta på spyd

1,8 kilo porchetta

Fremgangsmåde

  1. Porchettaen trækkes på et spyd til rotisserie, og monteres godt fast.
  2. Varm grillen op ved indirekte varme, og det må gerne være lige under de 200 grader. Uanset om det er gasgrill eller kuglegrill.
  3. Sæt porchettaen på rotisseriet og lad den nu snurre stille i cirka to timer. Det plejer at passe til en porchetta på denne størrelse.
  4. Stil eventuelt en drypbakke under den roterende porchetta, og hæld en smule vand i. Så har du en god sky til sovs. Fyld mere vand på undervejs hvis det koger tørt.
  5. Efter cirka to timer standser du det roterende spyd for at måle kernetemperaturen i kødet. Jeg foretrækker en kernetemperatur på cirka 75 grader i en porchetta, da den er noget fed i det, og derfor kan den tåle en højere kernetemperatur.
  6. Tag din porchetta af spydet og lad det hvile i 20 minutter på et skærebræt inden udskæring. Husk at fjerne snoren.

Sovs til porchetta

To spiseskefulde smør smeltes i en kasserolle, hvorefter en stor spiseskefuld hvedemel tilsættes.

Pisk rundt og pisk derefter skyen i. Pisk så mælk i indtil du har den rette konsistens, og smag til med salt, peber og lidt gastrik eller eddike. Anvend eventuelt også lidt sovsekulør.

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt porchetta - opskrift på italiensk rullesteg

Grydestegt rullesteg med sherrysauce

Langtidsstegt flæskesteg (nem opskrift i ovn)

Opskriften i billeder

billede med rå porchetta i rotisserie
Her er den rå porchetta monteret på rotisserie, og er nu klar til stegning på det roterende spyd. Foto: Madensverden.dk.
billede med porchetta på grillspyd
Efter godt en times tid i grillen ser porchettaen sådan ud. Nu begynder sværen for alvor at blive sprød. Foto: Madensverden.dk.
billede med udskæring af porchetta
Den færdiggrillede porchetta hviler, hvorefter den skæres ud i skiver. På grund af den sprøde svær kan det være lidt af en udfordring, men resultatet er fantastisk. Foto: Madensverden.dk.
billede resultat for porchetta på tallerken med tilbehør
Porchetta kan serveres med kartoffelbåde og en lækker salat. Eventuelt også med en god sovs som angivet i opskriften. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required