Sådan laver du en perfekt porchetta i ovn. Den italienske rullesteg får 3,5 timer i ovnen, og så har du en virkelig sprød svær.
Her får du min vejledning til tilberedning af porchetta i ovn, så du altid får den perfekte steg.
Opskriften er beregnet til fire personer, men eventuelle rester er aldeles fremragende at anvende som pålæg de efterfølgende dage.
Eller brug tynde skiver af porchetta i en sandwich, det smager altså himmelsk godt.
Længere nede kan du også se, hvordan du tilbereder en lækker porchetta på spyd. Se også min opskrift på mør flæskesteg i ovn med sprøde svær.
Opskrift på porchetta i ovn
Porchetta i ovn
Ingredienser
- 1,5 kg porchetta
Fremgangsmåde
- Du kan lave din egen porchetta, eller købe en færdig rullesteg ved slagteren. Det sidste er selvfølgelig det nemmeste, men det første er på ingen måde svært.
- Læg stegen i en stegekurv, eller på en rist i et ildfast fad eller bradepande. Den skal altid lægges med samlingen nedad.
- Forvarm ovnen til 150 grader varmluft, og stil porchettaen ind i ovnen. Her skal den nu steges i tre timer.
- Skal man så vende den undervejs? Jeg har prøvet flere modeller, og jeg kan faktisk ikke mærke forskel i forhold til den sprøde svær, så umiddelbart kan du nu bare lade stegen passe sig selv i tre timer.
- Derefter skruer du ovnen op op 250 grader varmluft, og steger den færdig i 20-30 minutter. Hold øje med sværen, for den må selvfølgelig ikke blive sort.
- Det første kvarter er ikke noget problem, men derfra skal du holde den under opsyn, så sværen bliver sprød og lækker, uden at den bliver for sort og sveden!
- Tag så den italienske rullesteg ud af ovnen, og læg den på et skærebræt.
- Her skal den hvile i 20 minutter - men du må ikke dække den til, da sværene så nemt blive bløde.
- Fjern snoren (det kan være drilsk, da den ofte steges sammen med sværen), og skær stegen i skiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Porchetta i ovn skæres i tynde skiver, som serveres sammen risotto med asparges og en nem tomatsalat.
Du kan også servere en ærterisotto til.
Porchetta på spyd
Sådan en porchetta på spyd i grillen er også noget af det allermest lækre, og sværen er virkelig et kapitel for sig.
Den bliver knasende sprød, og kødet er virkelig smagfuldt og mørt.
Du kan enten købe en færdig porchetta hos din slagter, eller lave den selv.
Du skal bruge cirka 1,8 kilo svineslag med svær, som du vender med kødsiden opad.
Krydr godt med salt og friskkværnet peber, og fordel grofthakkede hvidløg og timian over kødet.
Derefter rulles porchettaen stramt sammen, hvorefter den snøres med bomuldssnor. Sværere er det ikke.
Mængden her passer til cirka seks personer, og resten skæres i tynde skiver til pålæg.
Ingredienser til porchetta på spyd
1,8 kilo porchetta
Fremgangsmåde
- Porchettaen trækkes på et spyd til rotisserie, og monteres godt fast.
- Varm grillen op ved indirekte varme, og det må gerne være lige under de 200 grader. Uanset om det er gasgrill eller kuglegrill.
- Sæt porchettaen på rotisseriet og lad den nu snurre stille i cirka to timer. Det plejer at passe til en porchetta på denne størrelse.
- Stil eventuelt en drypbakke under den roterende porchetta, og hæld en smule vand i. Så har du en god sky til sovs. Fyld mere vand på undervejs hvis det koger tørt.
- Efter cirka to timer standser du det roterende spyd for at måle kernetemperaturen i kødet. Jeg foretrækker en kernetemperatur på cirka 75 grader i en porchetta, da den er noget fed i det, og derfor kan den tåle en højere kernetemperatur.
- Tag din porchetta af spydet og lad det hvile i 20 minutter på et skærebræt inden udskæring. Husk at fjerne snoren.
Sovs til porchetta
To spiseskefulde smør smeltes i en kasserolle, hvorefter en stor spiseskefuld hvedemel tilsættes.
Pisk rundt og pisk derefter skyen i. Pisk så mælk i indtil du har den rette konsistens, og smag til med salt, peber og lidt
Del dine ideer og tanker med os andre her: