Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pølsegryde

Pølsegryde (børnevenlig gryde med pølser og pasta)

Billed resultat for pølsegryde
4.8 fra 147 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8k
SHARES
FacebookMessenger8kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Pølsegryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pølsegryde
  • Både til børn og voksne
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Pølsegryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 147 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g pasta (penne eller skruer)
  • 100 g bacon (i tern)
  • 3 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 grillpølser
  • 100 g tomatpasta
  • 2,5 dl kogevand fra pastaen
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Du starter med at koge pastaen i letsaltet vand, men du skal ikke koge den helt ud. Der må gerne være lidt bid i den, så kog pastaen lidt kortere tid end angivet på pakken. Typisk 7-8 minutter.
  2. Mål 2,5 deciliter af kogevandet fra pastaen fra, og hæld ellers pastaen i et dørslag.
  3. Bacontern steges næsten sprøde i en stor stegegryde, og det tager cirka fem minutter ved en jævn varme.
  4. Skær gulerødder i små tern og lad dem svitse med et par minutter.
  5. Forårsløg snittes i en centimter tykke skiver og hvidløgsfed hakkes fint. Kommes i gryden, og svitses yderligere et minut.
  6. Grillpølser skæres i mundrette stykker, og kommes i gryden sammen med tomatpasta, kogevand fra pastaen og madlavningsfløde.
  7. Kom også oregano i og lad pølsegryden varme igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og servér straks.

Næringsindhold

Kalorier677kcalKulhydrater56gProtein35gFedt35gMættet fedt12gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.2gKolesterol144mgNatrium1494mgKalium974mgKostfibre3gSukker9gVitamin A8421IUVitamin C12mgCalcium160mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pølsegryde

Sådan laver du den klassiske pølsegryde, der er et sikkert hit i alle børnefamilier.

Pølsegryden er ikke den sundeste middagsret, men den smager altså godt, og den må man gerne nyde indimellem. Så god fornøjelse.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Piratens pølsegryde
  • Pølsepande
  • Ejners pølsemix
  • Pølsemandens gryderet

Både til børn og voksne

Den børnevenlig pølsegryde er rar at have i baghånden på travle hverdage, fordi den kan laves på meget kort tid.

Og selvom pølsegryden er børnevenlig, så kan retten hurtigt også blive favorit hos voksne. Den smager nemlig virkelig godt.

Målene i opskriften passer perfekt til en god gryde med masser af smag, men du kan godt justere lidt på de enkelte ingredienser, afhængig af hvad du lige har i køkkenet. Så prøv dig bare lidt frem.

Tilbehør

Jeg plejer at servere nogle agurker og tomater, der er skåret ud i stave, men peberfrugter er også et hit til.

Du kan selvfølgelig også vælge at lave en god tomatsalat til pølsegryden.

Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla skriver

    september 18, 2024 at 4:40 pm

    for meget pasta og for lidt af resten. Smagte underligt, måske alt det oregano der skal i? 5 minutters arbejdstid er voldsomt underdrevet. Jeg brugte nok i omegnen af en halv time. Måske man skal være uddannet kok for at kunne gøre det på den tid?

    Svar
  2. Lasse skriver

    januar 24, 2024 at 5:50 pm

    Blander man sovse og pastaen sammen, eller skal det serveres hver for sig? Og i givet fald hvornår?

    Mvh.

    Svar
  3. Peter skriver

    november 24, 2020 at 3:04 pm

    God ret, men "pølsegryde" er virkelig et ucharmerende navn 🙂

    Svar
  4. Frederik skriver

    november 18, 2020 at 6:37 pm

    Vil jeg også gerne vide Sarah

    Svar
  5. Sarah skriver

    juli 28, 2020 at 2:59 pm

    Hvordan kan der kun være 270 kcal i retten pr. Person når der alene i pastaen er ca. 250 kcal for 75 gram?

    Svar
  6. Stefanie skriver

    juni 30, 2020 at 10:58 pm

    I ingredienslisten står der 25 dl kogevand fra pastaen, mens der i vejledningen står 2,5 dl kogevand fra pastaen, hvilken er korrekt?
    Gælder det også med 25 dl madlavningsfløde
    Det er en opskrift til 40 pers.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 01, 2020 at 8:17 am

      Hej Stefanie
      Det er naturligvis 2,5 deciliter af begge . medmindre I er 40 personer. Så husk lige 40 pølser 🙂
      Tak for det - det burde nu være rettet til.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required