• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Pølsegryde - børnevenlig gryde med pølser og pasta

Pølsegryde - børnevenlig gryde med pølser og pasta

Billed resultat for pølsegryde
4.8 fra 147 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8k
SHARES
FacebookMessenger8kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. maj 2024 - Udgivet: 5. marts 2023

Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.

Oversigt over indhold
  • Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.
  • Opskrift på pølsegryde
  • Pølsegryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Både til børn og voksne
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Sådan laver du den klassiske pølsegryde, der er et sikkert hit i alle børnefamilier.

Pølsegryden er ikke den sundeste middagsret, men den smager altså godt, og den må man gerne nyde indimellem. Så god fornøjelse.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Piratens pølsegryde
  • Pølsepande
  • Ejners pølsemix
  • Pølsemandens gryderet

Opskrift på pølsegryde

Billed resultat for pølsegryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pølsegryde

4.75 fra 147 stemmer
Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 677
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 g pasta - penne eller skruer
  • 100 g bacon - i tern
  • 3 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 grillpølser
  • 100 g tomatpasta
  • 2,5 dl kogevand fra pastaen
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Du starter med at koge pastaen i letsaltet vand, men du skal ikke koge den helt ud. Der må gerne være lidt bid i den, så kog pastaen lidt kortere tid end angivet på pakken. Typisk 7-8 minutter.
  2. Mål 2,5 deciliter af kogevandet fra pastaen fra, og hæld ellers pastaen i et dørslag.
  3. Bacontern steges næsten sprøde i en stor stegegryde, og det tager cirka fem minutter ved en jævn varme.
  4. Skær gulerødder i små tern og lad dem svitse med et par minutter.
  5. Forårsløg snittes i en centimter tykke skiver og hvidløgsfed hakkes fint. Kommes i gryden, og svitses yderligere et minut.
  6. Grillpølser skæres i mundrette stykker, og kommes i gryden sammen med tomatpasta, kogevand fra pastaen og madlavningsfløde.
  7. Kom også oregano i og lad pølsegryden varme igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og servér straks.

Næringsindhold

Kalorier: 677kcalKulhydrater: 56gProtein: 35gFedt: 35gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.2gKolesterol: 144mgNatrium: 1494mgKalium: 974mgKostfibre: 3gSukker: 9gVitamin A: 8421IUVitamin C: 12mgCalcium: 160mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Både til børn og voksne

Den børnevenlig pølsegryde er rar at have i baghånden på travle hverdage, fordi den kan laves på meget kort tid.

Og selvom pølsegryden er børnevenlig, så kan retten hurtigt også blive favorit hos voksne. Den smager nemlig virkelig godt.

Målene i opskriften passer perfekt til en god gryde med masser af smag, men du kan godt justere lidt på de enkelte ingredienser, afhængig af hvad du lige har i køkkenet. Så prøv dig bare lidt frem.

Tilbehør

Jeg plejer at servere nogle agurker og tomater, der er skåret ud i stave, men peberfrugter er også et hit til.

Du kan selvfølgelig også vælge at lave en god tomatsalat til pølsegryden.

Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla

    september 18, 2024 at 4:40 pm

    for meget pasta og for lidt af resten. Smagte underligt, måske alt det oregano der skal i? 5 minutters arbejdstid er voldsomt underdrevet. Jeg brugte nok i omegnen af en halv time. Måske man skal være uddannet kok for at kunne gøre det på den tid?

    Svar
  2. Lasse

    januar 24, 2024 at 5:50 pm

    Blander man sovse og pastaen sammen, eller skal det serveres hver for sig? Og i givet fald hvornår?

    Mvh.

    Svar
  3. Peter

    november 24, 2020 at 3:04 pm

    God ret, men "pølsegryde" er virkelig et ucharmerende navn 🙂

    Svar
  4. Frederik

    november 18, 2020 at 6:37 pm

    Vil jeg også gerne vide Sarah

    Svar
  5. Sarah

    juli 28, 2020 at 2:59 pm

    Hvordan kan der kun være 270 kcal i retten pr. Person når der alene i pastaen er ca. 250 kcal for 75 gram?

    Svar
  6. Stefanie

    juni 30, 2020 at 10:58 pm

    I ingredienslisten står der 25 dl kogevand fra pastaen, mens der i vejledningen står 2,5 dl kogevand fra pastaen, hvilken er korrekt?
    Gælder det også med 25 dl madlavningsfløde
    Det er en opskrift til 40 pers.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 01, 2020 at 8:17 am

      Hej Stefanie
      Det er naturligvis 2,5 deciliter af begge . medmindre I er 40 personer. Så husk lige 40 pølser 🙂
      Tak for det - det burde nu være rettet til.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required