Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pocheret laks med pasta

Pocheret laks med pasta

Pocheret laks med ostesauce
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Pocheret laks med en en cremet Grana Padano-sauce, pasta og grøntsager er lækker aftensmad, der kan laves på en halv time.

Pocheret laks er en måde at tilberede laks på, som giver en meget fin og subtil smag.

Egentlig betyder det blot, at man koger nogle grøntsager i vand, kommer laksefileter ned i og skruer helt ned fra varmen, så vandet ligger lige under kogepunktet.

Laksefileterne her skal kun have otte minutter, og derefter kan du servere dem hele eller plukkede som her.

Saucen indeholder lutter velsmag: Ost, citronsaft, spinat og edamamebønner. Det hele toppes med ristede pinjekerner.

Bemærk: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.

Opskrift på pocheret laks med pasta

Pocheret laks med pasta

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Pocheret laks med en en cremet Grana Padano-sauce, pasta og grøntsager er lækker aftensmad, der kan laves på en halv time.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Pocheret laks
  • 2 laksefileter
  • 1 l vand
  • 1 gulerod skrællet i tykke skiver
  • 1 selleristav i tykke skiver
  • 0,5 løg både
  • 1 skive citron
  • 1 tsk salt
  • 3 peberkorn
Pastaretten
  • smør til stegning
  • 0,5 løg groft hakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 2 spsk persille finthakket
  • 100 g champignoner brune, i skiver
  • 0,5 citron saft og fintrevet skal
  • 2 dl fløde
  • 1,5 dl Grana Padano revet
  • 100 g spinat
  • 50 g edamamebønner fra frost
  • 1 håndfuld pinjekerner ristede
  • salt og friskkværnet peber
  • pasta kogt al dente

Fremgangsmåde

Pocheret laks
  1. Skær gulroden og selleristaven i grove stykker, del det halve løg i både og kom det i en gryde med mindst en liter vand. Bring i kog.
  2. Fjern skind fra laksefilterne og kom dem i det kogende vand. Skru helt ned på lav varme, 2-3 hvis temperaturen går fra 1 til 9. Lad laksen simre for meget lav varme i otte minutter, tag dem op ad vandet og sæt til side.
Ostesauce med citron og spinat
  1. Begynd med at sætte vand over til pasta. Kog pastaen, imens du laver resten.
  2. Kom en klat smør på panden, smelt smørret og tilsæt hakket løg, hvidløgsfed og persille. Sauter, til løget er gennemsigtigt.
  3. Skær champignoner i skiver og kom dem på panden med løg. Sauter i fem minutter ved høj varme.
  4. Tilsæt fløde, 1,5 dl. revet Grana Padano-ost, citronsaft samt skal. Det kan være, at du skal bruge mindre citron, så tilsæt kun det halve i begyndelsen. Så kan du smage til med resten senere.
  5. Når osten er smeltet, tilsætter du skyllet, opvredet spinat samt frosne edamamebønner. Rør godt rundt. Imens saucen samler sig, kan du riste pinjekernerne et par minutter på en anden pande.
  6. Tilsæt salt og peber, smag til.
  7. Når pastaen er kogt al dente, hælder du vandet fra og blander pastaen i saucen på panden. Server din pocheret laks enten som hele stykker eller iblandet pastasaucen i sidste minut inden servering. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Jeg pocherer ofte laks i stedet for at bage den i ovnen, da jeg synes, at laksen får en mildere smag og duft af pochering.

Du kan springe et trin over ved at købe varmrøget laks og plukke det i mindre bidder. Blandes hurtigt med saucen og pastaen på panden inden servering.

Se også andre opskrifter:

Macaroni and cheese med Grana Padano

Gnocchi med valnøddepesto

Spaghetti a la carbonara

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required