• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Pocheret laks med pasta

Pocheret laks med pasta

Pocheret laks med ostesauce
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Pocheret laks med en en cremet Grana Padano-sauce, pasta og grøntsager er lækker aftensmad, der kan laves på en halv time.

Pocheret laks er en måde at tilberede laks på, som giver en meget fin og subtil smag.

Egentlig betyder det blot, at man koger nogle grøntsager i vand, kommer laksefileter ned i og skruer helt ned fra varmen, så vandet ligger lige under kogepunktet.

Laksefileterne her skal kun have otte minutter, og derefter kan du servere dem hele eller plukkede som her.

Saucen indeholder lutter velsmag: Ost, citronsaft, spinat og edamamebønner. Det hele toppes med ristede pinjekerner.

Bemærk: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.

Opskrift på pocheret laks med pasta

Pocheret laks med ostesauce
Karen SenecaKaren Seneca

Pocheret laks med pasta

5 fra 3 stemmer
Pocheret laks med en en cremet Grana Padano-sauce, pasta og grøntsager er lækker aftensmad, der kan laves på en halv time.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pocheret laks
  • 2 laksefileter
  • 1 l vand
  • 1 gulerod - skrællet i tykke skiver
  • 1 selleristav - i tykke skiver
  • 0,5 løg - både
  • 1 skive citron
  • 1 tsk salt
  • 3 peberkorn
Pastaretten
  • smør - til stegning
  • 0,5 løg - groft hakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 2 spsk persille - finthakket
  • 100 g champignoner - brune, i skiver
  • 0,5 citron - saft og fintrevet skal
  • 2 dl fløde
  • 1,5 dl Grana Padano - revet
  • 100 g spinat
  • 50 g edamamebønner - fra frost
  • 1 håndfuld pinjekerner - ristede
  • salt og friskkværnet peber
  • pasta - kogt al dente

Fremgangsmåde
 

Pocheret laks
  1. Skær gulroden og selleristaven i grove stykker, del det halve løg i både og kom det i en gryde med mindst en liter vand. Bring i kog.
  2. Fjern skind fra laksefilterne og kom dem i det kogende vand. Skru helt ned på lav varme, 2-3 hvis temperaturen går fra 1 til 9. Lad laksen simre for meget lav varme i otte minutter, tag dem op ad vandet og sæt til side.
Ostesauce med citron og spinat
  1. Begynd med at sætte vand over til pasta. Kog pastaen, imens du laver resten.
  2. Kom en klat smør på panden, smelt smørret og tilsæt hakket løg, hvidløgsfed og persille. Sauter, til løget er gennemsigtigt.
  3. Skær champignoner i skiver og kom dem på panden med løg. Sauter i fem minutter ved høj varme.
  4. Tilsæt fløde, 1,5 dl. revet Grana Padano-ost, citronsaft samt skal. Det kan være, at du skal bruge mindre citron, så tilsæt kun det halve i begyndelsen. Så kan du smage til med resten senere.
  5. Når osten er smeltet, tilsætter du skyllet, opvredet spinat samt frosne edamamebønner. Rør godt rundt. Imens saucen samler sig, kan du riste pinjekernerne et par minutter på en anden pande.
  6. Tilsæt salt og peber, smag til.
  7. Når pastaen er kogt al dente, hælder du vandet fra og blander pastaen i saucen på panden. Server din pocheret laks enten som hele stykker eller iblandet pastasaucen i sidste minut inden servering. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg pocherer ofte laks i stedet for at bage den i ovnen, da jeg synes, at laksen får en mildere smag og duft af pochering.

Du kan springe et trin over ved at købe varmrøget laks og plukke det i mindre bidder. Blandes hurtigt med saucen og pastaen på panden inden servering.

Se også andre opskrifter:

Macaroni and cheese med Grana Padano

Gnocchi med valnøddepesto

Spaghetti a la carbonara

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required