Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Plankekylling

Plankekylling (med mos og forslag til tilbehør)

plankekylling med mos
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook227PinterestSMSEmailMessenger
227
DELINGER
Indhold
  • Plankekylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på plankekylling
  • Tips
  • Kommentarer

Plankekylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Plankekylling med kartoffelmos er en ret, som man indimellem kan få på en restaurant. Men med denne opskrift kan du nemt lave retten hjemme.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kartoffelmos
  • 800 g kartofler (skrællet vægt, skåret i små tern)
  • 80 g smør
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • salt og friskkværnet peber
Kylling
  • 4 kyllingebryst
  • smør (til bruning)
  • salt og friskkværnet peber
Timiansmør
  • 30 g smør
  • 1 spsk timian
  • friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Mos kartoflerne direkte i gryden sammen med smør og æggeblommer. Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
  2. Kartofler koges møre i usaltet vand, og det tager ca. 15 minutter. Hæld vandet fra.
  3. Lad mosen køle lidt af og kom den derefter i sprøjtepose med stor stjernetyl.
  4. Kyllingebryst brunes godt i brunet smør på en meget varm pande, og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
  5. I en skål røres smør sammen med hakket timian og friskkværnet peber. Brug evt. hænderne til at mose det sammen.
  6. Smør fire planker med olie.
  7. Klargør din plankekylling med kartoffelmos ved at lægge et stykke kylling på hver planke.
  8. Rundt om kyllingen sprøjtes nu en rand af kartoffelmos i passende højde og mængde.
  9. Læg en klat timiansmør på midten af kyllingen, men ikke for meget. Ca. en god teske timiansmør. Pynt evt. med lidt frisk timian.
  10. Plankekylling med mos bages nu ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, eller indtil mosen har fået lidt farve.

Næringsindhold

Kalorier569kcalKulhydrater36gProtein33gFedt33gMættet fedt17gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt10gTransfedt1gKolesterol423mgNatrium1496mgKalium1307mgKostfibre5gSukker2gVitamin A1198IUVitamin C44mgCalcium79mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på plankekylling

Jeg holder meget af plankekylling med kartoffelmos, som er en lækker og rimelig nem middagsret.

Det kræver selvfølgelig, at du anskaffer dig nogle planker, men dem kan man også købe mange steder. En del supermarkeder har dem faktisk også.

Derefter er det blot at gå i gang, hvor kylling omringes af en bagefast kartoffelmos, og så skal plankekyllingen såmænd kun bages i ca. 20 minutter.

Plankekylling med mos er i øvrigt god som gæstemad.

Tips

Plankekylling med kartoffelmos serveres straks, men vær opmærksom på, at især mosen er meget varm!

Da der både er kylling og mos på planken, skal der kun begrænset tilbehør til.

Men servér gerne med en bønnesalat med rødløg eller en salat med olie og eddike dressing.

Se også disse opskrifter:

  • Sådan laver du den legendariske plankebøf
  • Hakket kyllingekød med kartoffelmos - en populær børneret
  • Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required