Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kartoffelpizza

Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook152PinterestSMSEmailMessenger
152
DELINGER
Indhold
  • Kartoffelpizza
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kartoffelpizza
  • Servering
  • Med eller uden bagesten
  • Grill eller ovn
  • Kommentarer

Kartoffelpizza

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Sådan laver du den bedste kartoffelpizza. En nem opskrift på hvid pizza med kartofler og rosmarin, der passer til en stor bradepande.
Antal: 4
Ret: Pizza
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Pizzadej
  • 3 dl vand (lunkent)
  • 20 g gær
  • 475 g hvedemel (pizzamel)
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
Fyld
  • 3 mellemstore kartofler (i tynde skiver)
  • 1 håndfuld rosmarin (blade)
  • 3 spsk olivenolie
  • flagesalt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom 3 dl vand i skålen til din røremaskine, og rør 20 g gær ud i vandet. Kom også ca. 6 spsk. af 475 g hvedemel i, og rør det sammen.. Lad det stå overdækket i ca. 30 minutter som en fordej.
  2. Derefter tilsættes resten af melet sammen med 1 tsk salt og 2 spsk olivenolie. Æltes med dejkrog ved middel hastighed i ca. 8 minutter. Dejen kan selvfølgelig også æltes i hånden.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, så den når dobbelt størrelse.
  4. Beklæd en stor bradepande med bagepapir, og tænd din ovn på 250 grader varmluft, gerne højere temperatur, hvis din ovn kan det.
  5. Tag dejen op af skålen, og tryk den forsigtigt ud, så den passer med størrelsen på bradepanden. Behold en god kant. Kartoffelpizzaen kan selvfølgelig også rulles ud, men du får det bedste resultat ved blot at trykke den fra midten ud.
  6. Læg pizzabunden op i bradepanden.
  7. Skær 3 mellemstore kartofler ud i meget tynde skiver, helst på et mandolinjern. Det er meget vigtigt, at kartoffelskiverne er meget tynde! Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
  8. Læg kartoffelskiver taglagte på pizzabunden, og fordel derefter 1 håndfuld rosmarin blade på pizzaen. Dryppes med 3 spsk olivenolie og krydres med lidt flagesalt.
  9. Bag kartoffelåizzaen midt i ovnen, hvor den skal have ca. 10 minutter. Afhængig af ovnen kan bagetiden variere lidt.

Næringsindhold

Kalorier716kcalKulhydrater120gProtein16gFedt19gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gNatrium1180mgKalium832mgKostfibre7gSukker2gVitamin A11IUVitamin C32mgCalcium44mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kartoffelpizza

Her får du min grundopskrift på en klassisk italiensk kartoffelpizza, der er en hvid pizza med kartoffel med kartofler og rosmarin. Helt simpelt.

Kartoffelpizzaen er en nemlig en simpel pizza, og den laves ofte uden ost. Men der findes også mange variationer af den, så derfor kan den også sagtens piftes lidt.

Du kan eks. smøre bunden af pizzaen med mascarpone, inden du lægger fyldet på. Og ovenpå fyldet kan der lægges lidt mozzarella enten før bagning eller efter. Det er op til dig.

Jeg har lavet den hvide pizza til en hel bradepande, og det er jo smart. Så har du en lækker familiepizza til 4 personer. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Hjemmelavet pizza
  • Italiensk pizzadej
  • Pizza Margherita
  • Pizza calzone med kødsauce

Servering

Den færdige kartoffelpizza skæres ud i passende stykker og serveres straks. Velbekomme.

Med eller uden bagesten

Her er pizzaen lavet i en bradepande til ovnen, men du får en endnu mere sprød bund, hvis du anvender en bagesten eller bagestål.

Her varmes bagesten eller bagestål godt igennem i ovnen, hvorefter pizzadejen lægges på og pizzaen pyntes.

Grill eller ovn

Kartoffelpizzaen kan laves i ovnen som i denne opskrift, men den er også rigtig god at bage i grillen.

Læg en bagesten i grillen i god tid, og skru op på højeste varme.

Nu grilles pizzaen ved indirekte varme i cirka 8-10 minutter. Måske lidt længere, afhængig af vejrfoholdene.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 15, 2025 at 10:34 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på kartoffelpizza. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required