Indhold
Kartoffelpizza
Ingredienser
- 3 dl vand (lunkent)
- 20 g gær
- 475 g hvedemel (pizzamel)
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 3 mellemstore kartofler (i tynde skiver)
- 1 håndfuld rosmarin (blade)
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Kom 3 dl vand i skålen til din røremaskine, og rør 20 g gær ud i vandet. Kom også ca. 6 spsk. af 475 g hvedemel i, og rør det sammen.. Lad det stå overdækket i ca. 30 minutter som en fordej.
- Derefter tilsættes resten af melet sammen med 1 tsk salt og 2 spsk olivenolie. Æltes med dejkrog ved middel hastighed i ca. 8 minutter. Dejen kan selvfølgelig også æltes i hånden.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, så den når dobbelt størrelse.
- Beklæd en stor bradepande med bagepapir, og tænd din ovn på 250 grader varmluft, gerne højere temperatur, hvis din ovn kan det.
- Tag dejen op af skålen, og tryk den forsigtigt ud, så den passer med størrelsen på bradepanden. Behold en god kant. Kartoffelpizzaen kan selvfølgelig også rulles ud, men du får det bedste resultat ved blot at trykke den fra midten ud.
- Læg pizzabunden op i bradepanden.
- Skær 3 mellemstore kartofler ud i meget tynde skiver, helst på et mandolinjern. Det er meget vigtigt, at kartoffelskiverne er meget tynde! Du behøver ikke skrælle kartoflerne.
- Læg kartoffelskiver taglagte på pizzabunden, og fordel derefter 1 håndfuld rosmarin blade på pizzaen. Dryppes med 3 spsk olivenolie og krydres med lidt flagesalt.
- Bag kartoffelåizzaen midt i ovnen, hvor den skal have ca. 10 minutter. Afhængig af ovnen kan bagetiden variere lidt.
Opskrift på kartoffelpizza
Her får du min grundopskrift på en klassisk italiensk kartoffelpizza, der er en hvid pizza med kartoffel med kartofler og rosmarin. Helt simpelt.
Kartoffelpizzaen er en nemlig en simpel pizza, og den laves ofte uden ost. Men der findes også mange variationer af den, så derfor kan den også sagtens piftes lidt.
Du kan eks. smøre bunden af pizzaen med mascarpone, inden du lægger fyldet på. Og ovenpå fyldet kan der lægges lidt mozzarella enten før bagning eller efter. Det er op til dig.
Jeg har lavet den hvide pizza til en hel bradepande, og det er jo smart. Så har du en lækker familiepizza til 4 personer. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
Den færdige kartoffelpizza skæres ud i passende stykker og serveres straks. Velbekomme.
Med eller uden bagesten
Her er pizzaen lavet i en bradepande til ovnen, men du får en endnu mere sprød bund, hvis du anvender en bagesten eller bagestål.
Her varmes bagesten eller bagestål godt igennem i ovnen, hvorefter pizzadejen lægges på og pizzaen pyntes.
Grill eller ovn
Kartoffelpizzaen kan laves i ovnen som i denne opskrift, men den er også rigtig god at bage i grillen.
Læg en bagesten i grillen i god tid, og skru op på højeste varme.
Nu grilles pizzaen ved indirekte varme i cirka 8-10 minutter. Måske lidt længere, afhængig af vejrfoholdene.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på kartoffelpizza. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.