Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Råvareguide › Pinjekerner - hvad er det, fakta og opbevaring

Pinjekerner - hvad er det, fakta og opbevaring

Billede med pinjekerner.
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Opdateret: 26. juli 2025 - Udgivet: 5. maj 2025

Jeg elsker pinjekerner, de små lækre kerner med smagen af Middelhavet.

De er små, lyse, delikate og velsmagende… Ja, det er pinjekernerne, som vi har lært at elske, for de smager af sol, sommer og minder fra det skønne Middelhavskøkken.

De fleste kender dem som en af hovedingredienserne i pesto - kværnet med olie, hvidløg, parmesan og basilikum og andre krydderurter.

Men pinjekernerne er meget mere end det.

Oversigt over indhold
  • Anvendelse
  • Opbevaring
  • Holdbarhed
  • Næringsindhold
  • Fakta
  • Egen høst
  • Opskrifter med pinjekerner
  • Kommentarer

Anvendelse

Nøddesmagen i de små kerner fremhæves, hvis de kort ristes på en varm pande inden brug.

De er særdeles velegnede til at pifte den grønne salat op. Prøv f.eks. en enkelt udgave med rucola, grønne asparges, pinjekerner og flager af parmesan.

Prøv dem også som et eksotisk pift i frikadeller eller farsbrød.

Opbevaring

Pinjekerner bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i en tætsluttende beholder eller pose i dit køkkenskab.

Opbevar aldrig nødder, kerner og frø i direkte sollys.

Holdbarhed

I køkkenskabet kan de lækre kerner holde sig i cirka tre måneder.

I fryseren kan de holde sig i cirka et år.

Så jo, du kan godt fryse pinjekernerne ned.

Næringsindhold

Pinjekernerne har som andre nødder et højt fedtindhold - (ca. 40%) - men det er primært de sunde fedtstoffer.

Pinjekerner er også fulde af jern og proteiner, og gør dem derfor velegnede i vegetarkost.

Indhold pr. 100 gram

Kalorier: 700
Fedt: 68 gram
Kulhydrater: 13 gram
Protein: 14 gram

Fakta

Pinjekerner er små, aflange, hvide frø fra pinjetræerne. De høje, mørkegrønne nåletræer vokser overalt i Sydeuropa.

Pinjekernerne på det danske marked kommer hovedsageligt fra Middelhavslandene.

Undgå de "uægte" pinjekerner fra Kina, selvom de er billigere. En del forbrugere har nemlig haft ret dårlige oplevelser med de kinesiske kerner. Begrebet hedder pinjemund.

Egen høst

Vidste du, at du kan høste dine pinjekerner direkte fra koglen? Det kræver dog masser af tålmodighed og det vil i den grad være et slow food-projekt.

Ved juletid kan du være heldig at finde friske pinjekogler i butikkerne.

Ikke nok med, at de dufter dejligt af jul, de rummer også en lille hær af pinjekerner. Projektet vil helt sikkert give en forståelse for, hvorfor pinjekernerne er forholdsvist dyre.

Placér koglen et lunt sted. Efter ca. 4 uger i varmen vil koglen begynde at åbne sig knirkende og knitrende.

Når koglen har åbnet sig helt op, vil man kunne pille ca. 60-80 små pinjekerner ud.

Hver kerne er omgivet af en lille skal, som kan knækkes med en nøddeknækker og herefter er de små lækkerier klar til at spise - enten helt friske eller ristede.

Du kan også vælge at sætte frøene i jord og potte og vente på, at du får dit helt eget lille pinjetræ.

Opskrifter med pinjekerner

Du finder inspiration til opskrifter med pinjekerner her.

Lynstegt grønkål med pinjekerner

Italiensk peberfrugtsalat

Salat med avocado og æble

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.