Jeg elsker pinjekerner, de smรฅ lรฆkre kerner med smagen af Middelhavet.
De er smรฅ, lyse, delikate og velsmagendeโฆ Ja, det er pinjekernerne, som vi har lรฆrt at elske, for de smager af sol, sommer og minder fra det skรธnne Middelhavskรธkken.
De fleste kender dem som en af hovedingredienserne iย pestoย โ kvรฆrnet med olie, hvidlรธg, parmesan og basilikum og andre krydderurter.
Men pinjekernerne er meget mere end det.
Anvendelse
Nรธddesmagen i de smรฅ kerner fremhรฆves, hvis de kort ristes pรฅ en varm pande inden brug.
De er sรฆrdeles velegnede til at pifte den grรธnne salat op. Prรธv f.eks. en enkelt udgave medย rucola,ย grรธnne asparges, pinjekerner og flager af parmesan.
Prรธv dem ogsรฅ som et eksotisk pift iย frikadellerย ellerย farsbrรธd.
Opbevaring
Pinjekerner bรธr opbevares tรธrt og mรธrkt, f.eks. i en tรฆtsluttende beholder eller pose i dit kรธkkenskab.
Opbevar aldrig nรธdder, kerner og frรธ i direkte sollys.
Holdbarhed
I kรธkkenskabet kan de lรฆkre kerner holde sig i cirka tre mรฅneder.
I fryseren kan de holde sig i cirka et รฅr.
Sรฅ jo, du kan godt fryse pinjekernerne ned.
Nรฆringsindhold
Pinjekernerne har som andre nรธdder et hรธjt fedtindhold - (ca. 40%) - men det er primรฆrt de sunde fedtstoffer.
Pinjekerner er ogsรฅ fulde af jern ogย proteiner, og gรธr dem derfor velegnede i vegetarkost.
Indhold pr. 100 gram
Kalorier: 700
Fedt: 68 gram
Kulhydrater: 13 gram
Protein: 14 gram
Fakta
Pinjekerner er smรฅ, aflange, hvide frรธ fra pinjetrรฆerne. De hรธje, mรธrkegrรธnne nรฅletrรฆer vokser overalt i Sydeuropa.
Pinjekernerne pรฅ det danske marked kommer hovedsageligt fra Middelhavslandene.
Undgรฅ de โuรฆgteโ pinjekerner fra Kina, selvom de er billigere. En del forbrugere har nemligย haft ret dรฅrlige oplevelserย med de kinesiske kerner. Begrebet hedder pinjemund.
Egen hรธst
Vidste du, at du kan hรธste dine pinjekerner direkte fra koglen? Det krรฆver dog masser af tรฅlmodighed og det vil i den grad vรฆre et slow food-projekt.
Ved juletid kan du vรฆre heldig at finde friske pinjekogler i butikkerne.
Ikke nok med, at de dufter dejligt af jul, de rummer ogsรฅ en lille hรฆr af pinjekerner. Projektet vil helt sikkert give en forstรฅelse for, hvorfor pinjekernerne er forholdsvist dyre.
Placรฉr koglen et lunt sted. Efter ca. 4 uger i varmen vil koglen begynde at รฅbne sig knirkende og knitrende.
Nรฅr koglen har รฅbnet sig helt op, vil man kunne pille ca. 60-80 smรฅ pinjekerner ud.
Hver kerne er omgivet af en lille skal, som kan knรฆkkes med en nรธddeknรฆkker og herefter er de smรฅ lรฆkkerier klar til at spise โ enten helt friske eller ristede.
Du kan ogsรฅ vรฆlge at sรฆtte frรธene i jord og potte og vente pรฅ, at du fรฅr dit helt eget lille pinjetrรฆ.
Opskrifter
Du finder inspiration til opskrifter med pinjekerner her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments