Persillerod
Persillerod stammer fra Middelhavslandene, og den menes at være en forædling af den almindelige persille.
Bladene fra rodens top, kan derfor også bruges som persille.
Persilleroden har en lys skræl, og kødet er hvidt.
Rodfrugten kan spises både rå, kogt, dampet, bagt, i gryderetter, og i supper.
Smag
Persillerødder har en mild smag af persille, og er ikke lige så ”krydret” og sød i smagen som pastinakken er.
Sæson
Sæsonen for persillerødder er fra september til marts måned.
Næringsindhold
Mængde per 100 gram:
Kalorier 56
Kulhydrat 12,3 gram
Kostfibre 4,3 gram
Protein 2,3 gram
Fedt 0,6 gram
Opskrifter
Her finder du nogle af de populære opskrifter med persillerødder på Madens Verden:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: